به منظور ادامه اجرای اولویت های استراتژیک کشور و کمک به بهبود شاخص های امنیت بهداشت ، امنیت غذایی و امنیت اقتصادی ، نقش فعال مرکز ملی منابع ژنتیکی و بیولوژیکی در بدن برای شناسایی و ثبت منابع بیولوژیکی و ژنتیکی توضیح داده شد.
به گزارش ایسنا ، طبق مصوبه 4/6/1400 هیئت وزیران و به موجب ماده 6 قانون حفاظت و بهره برداری از منابع ژنتیکی کشور که در سال 1396 تصویب شده است ، طبق این قانون ، سازمانها ، از جمله جهاد دانشگاهی که برای ماده 6 این آیین نامه اجرا شده است.
دکتر سید مجید تولیت ، رئیس مرکز ملی منابع ژنتیکی و بیولوژیکی ایران در این باره گفت: مطابق ماده 6 قانون حفاظت و بهره برداری از منابع ژنتیکی ، دسترسی و بهره برداری از منابع ژنتیکی منوط به اجرای قانون است. دسترسی و بهره برداری ژنتیکی. تصمیم بر این شد که ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این امر توسط وزارتخانه های جهاد کشاورزی ، بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و سازمان حفاظت از محیط زیست با همکاری وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری و جهاد دانشگاهی تهیه شود. قانون و به تصویب هیئت وزیران می رسد. این آیین نامه اجرایی مذکور همچنین با رویکرد حفاظت از منابع ژنتیکی ، تسهیل تحقیقات با اولویت پژوهشگران محلی و رعایت حقوق عرفی جوامع محلی تنظیم شد.
وی افزود: این آیین نامه طی چندین جلسه اجماع و هم افزایی بین دستگاه های مختلف ذیربط تهیه شده است. همچنین ، در ادامه اجرای اولویت های استراتژیک کشور برای کمک به بهبود شاخص های بهداشت ، امنیت غذایی و امنیت اقتصادی ، نقش فعال این مرکز در شناسایی و ثبت منابع بیولوژیکی و ژنتیکی موضوع ماده 34 آیین نامه است. تایید شده.
رئیس مرکز ملی منابع ژنتیکی و بیولوژیکی ایران خاطرنشان کرد: طبق ماده 34 آیین نامه واردکنندگان میکروارگانیسم ها و میکروارگانیسم ها ، ثبت و ذخیره منبع ژنتیکی مذکور بلافاصله پس از ورود و قبل از استفاده در مرکز ملی منابع ژنتیکی و بیولوژیکی ایران ضروری است. مرکز ملی منابع ژنتیکی و بیولوژیکی ایران موظف است اطلاعات ثبت شده موضوع این تبصره را در سیستم کلی وارد کند. همچنین ، واردات هر میکروارگانیسم برای اهداف تحقیقاتی در زمینه سلامت انسان منوط به تصویب طرح تحقیق در کمیته علمی صالح و کارگروه اخلاق در تحقیقات صالح و سایر زمینه ها به تأیید طرح تحقیق در کمیته علمی ثبت نام در مرکز ملی منابع بیولوژیکی. و ژنتیکی ایرانی است.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی منابع ژنتیکی و بیولوژیکی ایران ، دکتر تولیت گفت: این مرکز دارای چهار بانک زیستی از میکروارگانیسم ها ، سلول های گیاهی ، مولکولی ، انسانی و حیوانی و بیش از 27 مجموعه است ، ضمن اینکه دارای استانداردهای بین المللی لازم برای شناسایی ، ثبت و نگهداری از نمونه های بیولوژیکی در حال توسعه و تکمیل توسط زیرساخت های فیزیکی و تجهیزات آن برای ایفای نقش و مأموریت ملی است.
مرکز ملی منابع ژنتیکی و بیولوژیکی ایران ضمن استقبال از این دستاورد مهم علمی برای جامعه علمی و بیوتکنولوژی کشور ، آمادگی خود را برای ارائه هرگونه خدمات و تسهیل روند ثبت نمونه های بیولوژیکی به محققان و مراکز تحقیقاتی برای حفاظت از منابع بیولوژیکی و اهداف پیش علمی.
انتهای پیام