سخنگوی دولت: رفع فیلترینگ و ضابطه‌مند شدن فضای مجازی در حال پیگیری است | دولت مصوبه واردات خودروهای برقی و هیبریدی کارکرده را تصویب کرد


سخنگوی دولت در حاشیه جلسه هیئت وزیران اعلام کرد که رفع فیلترینگ و ضابطه‌مند شدن فضای مجازی در دستور کار دولت قرار دارد و با تشکیل کارگروهی ویژه در حال پیگیری است. فاطمه مهاجرانی همچنین تأکید کرد که هیچ مافیایی توان مقابله با همبستگی مردم ایران را ندارد. در این جلسه، مصوبات دیگری از جمله واردات خودروهای برقی و هیبریدی کارکرده، کاهش مازوت‌سوزی برای کاهش آلودگی هوا، و اهمیت کاربردهای صلح‌آمیز انرژی اتمی ایران نیز مورد بحث قرار گرفت.سخنگوی دولت با بیان اینکه رفع فیلترینگ و ضابطه‌مند شدن فضای مجازی در حال پیگیری است گفت که هیچ مافیایی توان ایستادگی در مقابل وفاق مردم ایران را ندارد.

فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در حاشیه جلسه هیئت وزیران درباره جزئیات جلسه امروز گفت: وزارت ارتباطات درباره کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال گزارشی داد که به تصویب رسید. در مورد بنیاد نیز مصوبه داشتیم. آقایان عارف و عراقچی درباره سفر به عربستان و تعاملات خوب با این کشور گزارش دادند. گزارش معاون حقوقی رئیس‌جمهور درباره حق عضویت ایران در مجامع بین‌المللی و جداول مد نظر تصویب شد. واردات خودرو‌های سواری و کارکرده برقی و هیبریدی با عمر کمتر از ۵ سال تصویب شد و منابع نیز صرف خرید خودرو‌های داخلی می‌شود. موضوع شهرداری‌ها از دستور هیات دولت خارج و به کمیسیون مربوطه برگشت.هیچ مافیایی توان ایستادگی در مقابل وفاق مردم ایران را ندارد

مهاجرانی در خصوص رفع فیلترینگ گفت: رفع مسدودسازی یا فیلترینگ و ضابطه‌مند شدن فضای مجازی یکی از موضوعات مهمی است که در دستور کار دولت قرار دارد و همانطور که جز وعده‌های انتخاباتی رئیس جمهور بوده از روز اول در دستور کار قرار گرفت و در حال پیگیری است.

 وی اضافه کرد: در رسانه‌ها هم منتشر شد که دیروز جلسه‌ای درخصوص رفع فیلترینگ برگزار شد و درخصوص طرحی را که دولت برای ارائه به شورای عالی فضای مجازی آماده کرده بود گفت وگوهایی انجام شد و در نهایت مقرر شد که کارگروهی مسئول شود تا این موضوع را بررسی کند. 

بیشتر بخوانید  ایلان ماسک نیز وارد جنگ با روسیه شد

سخنگوی دولت تصریح کرد: هیچ مافیایی توان ایستادگی در مقابل وفاق مردم ایران را ندارد، به همین دلیل است با همدلی می‌توانیم موضوع را حل کنیم.مهاجرانی بیان کرد: من در جلسه شورای عالی فضای مجازی حضور نداشتم، اما آنچه که به من منتقل شد این بود که یکسری بحث‌های کارشناسی هم در جلسه بیان شد و امیدوار هستیم با تصمیمی که کارگروه خواهد گرفت بتوانیم مشکل را حل کنیم و به سمت ضابطه مند شدن فضای مجازی حرکت کنیم.

سخگوی دولت با اشاره به انتخاب ترامپ، گفت: ترامپ یکبار فشار حداکثری را طی کرد و دید که نتیجه‌بخش نبود. آمریکا یک بار از توافق خارج شد و دید چه شد. به ترامپ توصیه می‌کنم «آزموده را مجددا نیازماید» تمام تصمیمات را با تدبیر رهبری و شورای عالی امنیت ملی پی خواهیم گرفت.

مهاجرانی با اشاره به درگذشت دانشجوی دانشگاه خواجه نصیر، گفت: وزارت علوم در این باره پاسخ‌ها را جمع‌آوری خواهد کرد و پیگیری‌ها نیز انجام می‌شود.

وی درباره حضور رئیس جمهور در دانشگاه نیز گفت: آقای پزشکیان اهل گفت‌وگو هستند. ایشان اهل علم و حلم هستند و از گف‌وگو دچار مشکل نمی‌شوند. برنامه حضور رئیس‌جمهور در دانشگاه باید از دفتر ایشان پرسیده شود.مهاجرانی با اشاره به ایده تشکیل کلینیک ترک بی‌حجابی، گفت: دولت موضعش را درباره فرهنگی و اجتماعی از جنس حجاب که البته پایه‌های باوری در آن بسیار مهم است بار‌ها و بار‌ها اعلام کرده و نیازی به تکرار مجدد آن نیست و دولت از تشکیل کلینیک مطرح شده خبر ندارد.

سخنگوی دولت همچنین درباره سفر رافائل گروسی به ایران گفت: موضوع تعاملاتی است که ایران با سازمان انرژی اتمی دارد. رئیس سازمان انرژی اتمی پاسخگوی نوع و کیفیت نظارت سازمان انرژی اتمی و سفر گروسی به ایران است.

وی افزود: تاکید بر صلح‌آمیز بودن کاربردهای انرژی اتمی ایران، در حوزه‌های دارو، کشاورزی و موضوعات صنعتی موضوعاتی هستند که انرژی اتمی به حوزه‌های صنعت این موضوعات بسیار کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید  ثبت نام در دوره تابستانی دانشگاه آزاد آغاز شد

سخنگوی دولت تاکید کرد: آقای گروسی درباره موضوعات کلی در این حوزه صحبت‌هایی را خواهند داشت.رجستیری آیفون جای خودش را دارد و معیشت مردم هم جای خودش 

سخنگوی دولت در ادامه با اشاره به رجیستری آیفون و مسائل حاشیه‌ای، گفت: اولویت دولت متنوع است که هیچ کدام جای دیگری را نمی‌گیرد. رجستیری آیفون جای خودش را دارد و معیشت مردم هم جای خودش را دارد. قرار نیست با رجستیری آیفون مشکل معیشت مردم حل شود. دولت مطابق مصالح ملی تصمیم‌گیری می‌کند. واردات بنزین سوپر و رجستیری آیفون از این دست است.

سخنگوی دولت در ادامه به نشست ریاض پرداخت و تصریح کرد: پیشنهاد دهنده برای برگزاری نشست فوق‌العاده ریاض خودِ ایران بود. کارگروهی تشکیل شد و موضوع صلح در غزه و کرانه باختری مطرح شد که البته نیازمند پیگیری‌های بین‌المللی است که در دستور کار قرار دارد.کاهش مازوت سوزی داریم

مهاجرانی در ادامه از کاهش مازوت سوزی در نیروگاه‌های تولید برق صحبت کرد و گفت: کاهش مازوت سوزی داریم نه توقف آن را. میزان آلایندگی در اراک، اصفهان و البرز بالا بود و طی این مدت تلاش شد مازوت با گوگرد کمتر در اختیار قرار گیرد تا اگر لازم به مازوت سوزی در این شهر‌ها شد لااقل آلودگی کمتری تولید شود.

وی متذکر شد: به مردم اطمینان می‌دهم مشکلی از نظر تامین مازوت نداریم. صرفا به خاطر بیماری‌های این شهر‌ها و سلامت مردم مازوت سوزی در سه شهر مذکور قطع شد.

سخنگوی دولت با اشاره به ذخایر سوخت مایع کشور، گفت: میزان سوخت مایع اول شهریور ۱۴۰۳ با مدت مشابه سال قبل ۴۰ تا ۴۵ کمتر شده و طبیعی است که دچار کمبود منابع سوختی باشیم. این ذخائر باید در پنج ماه اول سال پر می‌شد که نشد.رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع فعالان اقتصادی بخش خصوصی، گفت: باوجود تحریم‌ها اف‌ای‌تی‌اف و سوئیفت اثرگذاری خاصی ندارد، از ۴۲ قانون اف‌ای‌تی‌اف ۴۰ مورد آن در کشور اجرا می‌شود.حجت الاسلام آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام  در جمع فعالان اقتصادی بخش خصوصی، گفت: باوجود تحریم‌ها اف‌ای‌تی‌اف و سوئیفت اثرگذاری خاصی ندارد.  از ۴۲ قانون اف‌ای‌تی‌اف ۴۰ مورد آن در کشور اجرا می‌شود.

بیشتر بخوانید  مراجعه کنید | تصاویر سیل ویرانگر در هلند

وی افزود: بر حسب تدبیر رهبر انقلاب، اگر هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام اشکالی در مصوبات مجلس از حیث سیاست‌های کلی و یا مغایرت با آنها بداند موضوع را به شورای نگهبان اعلام می‌کند. مطابق بند ۲ اصل ۱۱۰ قانون اساسی که موضوع نظارت در اجرای سیاست‌های کلیه ابلاغی را پیش بینی کرده است

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: سیاست‌های کلی نظام و موضوع نظارت بر آن از مهم‌ترین بخش‌های قانون اساسی است، بند اول از اصل ۱۱۰ که وظایف و اختیارات رهبری را تدوین می‌کند به موضوع تدوین و ابلاغ سیاست‌های کلی از سوی رهبر انقلاب اشاره دارد و در بند دوم نظارت بر اجرای آنها را ذکر کرده است. در سایر بندهای این اصل سایر وظایف و اختیارات رهبری ذکر شده است.

آملی لاریجانی ادامه داد: رهبری برای نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی نظام نسبت به قوانین و مقررات که این سیاست‌ها ریل اجرایی کشور محسوب می‌شوند را بر عهده شورای عالی نظارت در مجمع تشخیص مصلحت نظام سپرده‌اند. اگر مصوبات اشکالی با سیاست‌ها داشته باشند به شورای نگهبان ارجاع می‌شود تا به عنوان عدم تطبیق با قانون اساسی به مجلس عودت داده شود.

وی با بیان اینکه مجلس حق ندارد قوانینی را که مغایر با سیاست‌های کلی نظام است تا قبل از اصلاح ابلاغ کند، ادامه داد: این مانع اساسی است که با سیاست‌های کلی نظام مخالفت کنند، یعنی نمی‌توانند قانونی تصویب کنند که مخالف سیاست‌های کلی نظام باشد. یعنی ضمانت اجرایی ۱۰۰ درصدی نسبت به مصوبات مجلس وجود دارد تا مغایر سیاست‌ها نباشند.

دیدگاهتان را بنویسید