فلافل آبادان یکی از خوشمزهترین و معروفترین غذاهای خیابانی ایران است که اصالت آن به جنوب کشور، بهویژه شهر آبادان برمیگردد. این غذای پرطرفدار با طعمی تند و معطر، بخشی از فرهنگ و سبک زندگی مردم آبادان است و در جایجای ایران طرفداران زیادی دارد.
آمادهسازی نخود:
نخودها را که از شب قبل در آب خیس کردهاید، آبکشی کنید و پوست آنها را جدا کنید تا فلافل تردتری داشته باشید.
خرد کردن مواد:
نخودهای خیس خورده را همراه با پیاز و سیر، در چرخ گوشت یا غذاساز بریزید و تا زمانی که خمیری یکدست حاصل شود، چرخ کنید.
اضافه کردن ادویهها:
زیره، فلفل قرمز، ادویه کاری، تخم گشنیز، فلفل سیاه، نمک و بیکینگ پودر را به مخلوط نخود اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا همه مواد با هم ترکیب شوند.
استراحت خمیر:
اجازه دهید خمیر فلافل به مدت ۳۰ دقیقه استراحت کند تا طعم ادویهها به خورد مواد برود و بیکینگ پودر عمل کند.
سرخ کردن فلافلها:
یک قابلمه یا تابه گود را با روغن پر کنید و روی حرارت متوسط بگذارید تا داغ شود. از خمیر فلافل به اندازه یک توپ کوچک برداشته و به شکل گرد یا بیضی در آورید و در روغن داغ بیندازید. هر طرف فلافل را حدود ۳ تا ۵ دقیقه سرخ کنید تا طلایی و ترد شود.
فلافلهای ترد و خوشمزه شما آمادهاند!
آنها را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافیشان گرفته شود و سپس با نان، سبزیجات، گوجه و سسهای مورد علاقهتان سرو کنید.
نکات را در ادامه مطلب میبینید
نکته: استفاده از بیکینگ پودر کمک میکند که فلافل پف کند و بافتی ترد داشته باشد.