کتاب هایی برای آرامش و تراپی روان
در دنیای پر استرس امروزی، بسیاری از افراد برای مدیریت مشکلات روانی و عاطفی به تراپی مراجعه میکنند. اما برای کسانی که به دنبال راههای جایگزین هستند، خواندن کتابهای خودیاری و روانشناسی میتواند گزینهای موثر باشد. این کتابها میتوانند ابزارها و راهنماییهای عملی برای بهبود وضعیت روانی و عاطفی ارائه دهند. هرچند تراپی توسط متخصص همیشه گزینهای کارآمد است، کتابهای خوب میتوانند به عنوان مکمل یا جایگزینی برای افرادی که دسترسی به تراپی ندارند، مفید واقع شوند.
بخشی از کتاب تکه هایی از یک کل منسجم
ما انتظار داریم کسی باشد، چیزی و یا نیرویی فراتر از ما تا به ما پرواز را بیاموزد، پرواز از فراز دردها و رنجها. حقیقت این است که قصۀ پرواز یک قصۀ قدیمی شکست خورده است. پرواز هیچ گاه برای ما نبوده و نخواهد بود. پرواز داستان پرندگان است. ما آدم هایی هستیم که بر روی پاهایمان راه می رویم و دنیا را با دست هایمان لمس می کنیم. داستان ما، دیدن و حس کردن و لمس کردن است. با همین بدن و همین ذهن!
2. کتاب هنر همچون درمان
نویسنده: جان آرمسترانگ، آلن دوباتن
تعداد صفحات: 256
سال انتشار: 1402
جان آرمسترانگ به عنوان فیلسوفی که سالها بر روی مسائل فلسفی کار کرده است، به این باور رسیده که هنر میتواند خاصیت درمانگری داشته باشد. البته پیش از او نیز فیلسوفانی بودهاند که چنین عقیدهای داشتند. آرمسترانگ در کتاب هنر همچون درمان به ما میگوید که با حضور هنر در زندگیمان وقتی بر سر دوراهی قرار بگیریم میتوانیم انتخاب بهتری داشته باشیم. او و همکارش آلن دوباتن اشاره میکنند که چرا سیاست این چنین دلسرد کننده است یا چرا فکر میکنیم دیگران شادتر از ما هستند. این کتاب یکی از آن کتابهایی است که ممکن است بتواند زندگی ما را دگرگون کند.
بخشی از کتاب هنر همچون درمان
انرژی کسانی که عاشق هنرند نباید وقف اندوختن گنج پشت دیوارهای بلند شود، باید وقف گسترش ارزشهای آثار هنری به طور گسترده در سراسر جهان شود. مأموریت هنردوستان واقعی باید کاهش اهمیت نسبی موزهها باشد؛ به این معنا که حکمت و بینشی که در حال حاضر آنجا جمع شده است نباید این چنین حسودانه محافظت و دچار شیءپرستی شود، باید سخاوتمندانه و بیقاعده در سرتاسر زندگی پخش شود.
3. کتاب خوشی ها و مصایب کار
نویسنده: آلن دوباتن
تعداد صفحات: 358
سال انتشار: 1401
ما هر روز زمان زیادی را در محیط کار هستیم. همکارها، مراجعهکنندهها، استرس کار، بایدها و نبایدها! کتاب خوشی ها و مصایب کار کاوشی است در زندگی امروزینِ انسان مدرن. البته نمیتوان این مساله را نادیده گرفت که کار کردن در دنیای مدرن برای برخی از افراد لذتبخشتر و زیباتر شده است. اما، برخی افراد هم هستند که مدام رنج میبرند. کتاب خوشی ها و مصایب کار ما را به سفر در دنیای کارهای متفاوتی، از کارهای علمی پیچیده گرفته تا کار در یک شرکت تولید خوراکی، دعوت میکند و نشان میدهد که چرا در بعضی از این افراد شادند و بعضی دیگر ناراحت!
بخشی از کتاب خوشی ها و مصایب کار
دوران پیش از علم با همه معایبش حداقل آرامش ذهنی برای آدمهایش به ارمغان میآورد، آرامشی حاصل از این دانش که همه دستاوردهای انسان در برابر عظمت جهان هیچ است. ما به لحاظ اسباب و وسایل، رفاه بیشتری نصیبمان شده اما در دیدگاههایمان فروتنی کمتری داریم و با حس حسادت، اضطراب و خودخواهی دست و پنجه نرم میکنیم.
4. کتاب خیره به خورشید نگریستن
نویسنده: اروین دی یالومنویسنده: اروین دی یالوم
تعداد صفحات: 250
سال انتشار: 1402
اردوین دی یالوم را اکثر ما با کتاب «وقتی نیچه گریست» میشناسیم. این کتاب نیز کتابی است که ما را با مهمترین مسالههای انسانی روبهرو میکند. برای آشنایی بیشتر با این کتاب بهتر است حتما قسمت دوم برنامه تجربه زد را با عنوان « (ویدئو) قسمت دوم برنامه تجربه Z؛ رمان «وقتی نیچه گریست» از چه سخن می گوید؟ »مشاهده نمایید. اما، در کتاب «خیره به خورشید نگریستن»، یالوم باری دیگر به مساله مرگ باز میگردد و ریشههای اضطراب انسانها را در مرگ جستوجو میکند. یالومِ رواندرمانگر که میتوان به او اعتماد کرد و کتابهایش را جزو آن دسته از کتابهای روانشناسی زرد ندانست، باز هم به زیبایی کتاب «وقتی نیچه گریست» اضطرابهای انسانی را در قالب یک روایت داستانی عنوان میکند که بدون شک جذابیت آن چند برابر شده است.
بخشی از کتاب خیره به خورشید نگریستن
به تصویر جوانی خود نگاه کنید. بگذارید آن لحظهی غمانگیز به آهستگی از کنارتان بگذرد، لحظهای در کنارش بمانید، شیرینیاش را هم به اندازهی تلخیاش بچشید. مزایای آگاهی یافتن از مرگ را در ذهنتان به خاطر بسپارید، تنها سایهاش را در آغوش بکشید. چنین آگاهیای میتواند جرقهای در زوایای تاریک وجودتان باشد. شما میتوانید زندگی پربارتری داشته باشید، در حالی که هنوز زندهاید و زندگی ادامه دارد.