بیا تا بهت کلم پلو شیرازی یاد بدم | طرز تهیه کلم پلو شیرازی +ویدیو


کلم پلو شیرازی یک غذای سنتی ایرانی است که از برنج، کلم قمری، گوشت چرخ‌کرده، سبزی معطر و ادویه‌جات تهیه می‌شود. این غذا اصالتاً متعلق به شهر شیراز است و به دلیل طعم و عطر دل‌انگیزش، در سراسر ایران محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

طرز تهیه کلم پلو شیرازی

مواد لازم:

برنج: 3 پیمانه

کلم قمری: 500 گرم

گوشت چرخ‌کرده: 300 گرم

پیاز: 1 عدد

سبزی کلم پلو (ترخون، شوید، ریحان، جعفری): 200 گرم

آرد نخودچی: 2 قاشق غذاخوری

آبغوره: 1/2 پیمانه

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه: به مقدار لازم

روغن: به مقدار لازم

مراحل پخت:

برنج را شسته و با مقداری نمک خیس کنید.

پیاز را نگینی خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود.

گوشت چرخ‌کرده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید.

آرد نخودچی را در کمی آب حل کنید و به گوشت اضافه کنید.

آبغوره را به گوشت اضافه کنید و صبر کنید تا سس غلیظ شود.

کلم قمری را خلالی نازک خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید تا نرم شود.

سبزی کلم پلو را ریز خرد کنید و به کلم اضافه کنید و تفت دهید.

برنج را آبکش کنید و در قابلمه بریزید.

مخلوط کلم و گوشت را به برنج اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید.

زعفران دم‌کرده را روی برنج بریزید.

دم‌کنی را روی قابلمه بگذارید و برنج را دم کنید.

کلم پلو شیرازی را بعد از دم کشیدن با زرشک، کشمش و خلال بادام تزیین کنید و سرو کنید.

بیشتر بخوانید  خاموش کردن تیک های آبی واتس اپ به سلامت روان شما کمک می کند

نکات:

می‌توانید از مرغ به جای گوشت چرخ‌کرده استفاده کنید.

برای طعم ترش‌تر می‌توانید از آبلیمو به جای آبغوره استفاده کنید.

برای ته‌دیگ می‌توانید از نان، سیب‌زمینی یا کنجد استفاده کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید