شیرینی بامیه یک شیرینی سنتی ایرانی است که در بسیاری از شهرهای ایران پخته میشود. اما این شیرینی به طور خاص به عنوان سوغات شهر یزد شناخته میشود.
مواد لازم:
* 2 لیوان آب
* 2 لیوان آرد
* نصف لیوان شکر
* 1 قاشق غذاخوری کره
* وانیل به مقدار لازم
* 2 عدد تخم مرغ
* روغن به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. آب، شکر و کره را در یک قابلمه مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود.
2. آرد را به تدریج به مخلوط آب و شکر اضافه کنید و به طور مداوم هم بزنید تا خمیر یکدست و غلیظی به دست آید.
3. خمیر را از روی حرارت بردارید و کمی صبر کنید تا خنک شود.
4. تخم مرغ و وانیل را به خمیر اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.
5. خمیر را داخل قیف بریزید و در روغن داغ به شکلهای دلخواه سرخ کنید.
6. برای تهیه شربت، 2 لیوان شکر و 1 لیوان آب را در یک قابلمه مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود. سپس 2 قاشق غذاخوری آبلیمو به شربت اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.
7. بامیههای سرخ شده را داخل شربت قرار دهید تا به طور کامل غرق شوند.
8. بامیهها را بعد از چند ساعت از شربت خارج کنید و در ظرف مورد نظر سرو کنید.
نکات:
* برای اینکه بامیهها تردتر شوند، میتوانید بعد از سرخ شدن، آنها را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
* میتوانید به شربت بامیه زعفران، گلاب و هل نیز اضافه کنید.
* این دستور پخت برای حدود 40 عدد بامیه کافی است.