شامی پوک لپه یک غذای خوشمزه و محبوب ایرانی است که اصالت آن به شهر رشت در استان گیلان برمیگردد. این غذا با استفاده از لپه، گوشت چرخ کرده، سیب زمینی، تخم مرغ و ادویهجات تهیه میشود.
طرز تهیه شامی پوک لپه:
1. لپه را از شب قبل خیس کنید و سپس بپزید.
2. پیاز را رنده کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود.
3. گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
4. سیب زمینی را رنده کنید و به همراه ادویهجات به گوشت اضافه کنید و تفت دهید.
5. لپه پخته شده را له کنید و به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید.
6. تخم مرغ را به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید.
7. از مواد به اندازه دلخواه بردارید و در دست به شکل دایره یا بیضی پهن کنید.
8. شامیها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.
مواد لازم:
* 1 پیمانه لپه
* 300 گرم گوشت چرخ کرده
* 1 عدد پیاز
* 1 عدد تخم مرغ
* 1 عدد سیب زمینی
* 1 قاشق چای خوری آرد نخودچی
* 1/2 قاشق چای خوری بیکینگ پودر
* مقداری زعفران دم کرده
ادویه جات:
* 1 قاشق چای خوری نمک، زردچوبه و پودر سیر
* 1/2 قاشق چای خوری فلفل سیاه
* 1/4 قاشق چای خوری فلفل قرمز
* 1 قاشق چای خوری ترخون، جعفری و نعنا
روغن برای سرخ کردن
نکات:
* برای پخت لپه، می توانید از شب قبل آن را خیس کنید و سپس بپزید.
* سیب زمینی را می توانید به صورت آب پز یا رنده شده در مواد شامی استفاده کنید.
* برای پف بیشتر شامی، می توانید از جوش شیرین یا بیکینگ پودر استفاده کنید.
* زعفران را می توانید به دلخواه اضافه کنید.
* برای طعم قوی تر، می توانید از سبزیجات معطر بیشتری استفاده کنید.
* شامی را می توانید در روغن داغ سرخ کنید یا در فر بپزید.