طرز تهیه شیرینی پولکی خانگی
پولکی یکی از شیرینیهای سنتی و محبوب ایرانی است که اصالت آن به شهر اصفهان برمیگردد. پولکی از شکر، آب و سرکه سفید تهیه میشود و به شکل ورقههای نازک و شفاف است. این شیرینی دارای طعم شیرینی ملایم و بافتی ترد و شکننده است.
برای تهیه پولکی، شکر، آب و سرکه سفید را در یک تابه نچسب روی حرارت ملایم قرار میدهند و بدون هم زدن، اجازه میدهند شکر ذوب شود و به رنگ طلایی روشن درآید. سپس از روی حرارت برمیدارند و در صورت تمایل، کنجد یا پودر نارگیل اضافه میکنند. سریعاً روی یک سینی چرب شده میریزند و با پشت قاشق صاف میکنند. اجازه میدهند کاملاً سرد شود و سپس به شکل دلخواه برش میدهند.
پولکی را میتوان به صورت ساده یا با افزودنیهای مختلف مانند کنجد، پودر نارگیل، زعفران، پسته، لیموی عمانی و … تهیه کرد.
مواد لازم
* ۱ لیوان شکر
* نصف لیوان آب
* ۵ قاشق غذاخوری سرکه سفید
طرز تهیه
۱. شکر، آب و سرکه را در یک تابه نچسب روی حرارت ملایم قرار دهید.
۲. بدون هم زدن، اجازه دهید شکر ذوب شود و به رنگ طلایی روشن درآید.
۳. از روی حرارت بردارید و در صورت تمایل، کنجد یا پودر نارگیل اضافه کنید.
۴. سریعاً روی یک سینی چرب شده بریزید و با پشت قاشق صاف کنید.
۵. اجازه دهید کاملاً سرد شود و سپس به شکل دلخواه برش دهید.
نکات
* برای جلوگیری از شکرک زدن پولکی، حتماً سرکه را به مقدار کافی اضافه کنید.
* اگر بدون آب شکر و آب کنید، پولکی شما قهوه ای می شود.
* هر چه بیشتر روی حرارت بماند، تیره تر می شود.
* برای تست آماده بودن پولکی، یک قطره از آن را در آب سرد بیندازید. اگر سفت شد، آماده است.
* می توانید از شکر قهوه ای نیز استفاده کنید.
* برای طعم دهی بیشتر، می توانید به مواد اولیه کمی هل یا دارچین اضافه کنید.
* پولکی را می توانید در ظرف در بسته در دمای اتاق نگهداری کنید.