طرز تهیه کلوچه کنجدی فقط با یک تخم مرغ
کلوچه کنجدی یک شیرینی خوشمزه و پرطرفدار است که در ایران و بسیاری از کشورهای دیگر تهیه میشود. این کلوچه از آرد، شکر، تخم مرغ، روغن، بکینگ پودر و کنجد تهیه میشود.
مواد لازم:
* آرد: 1.5 لیوان
* شکر: 1/2 لیوان
* تخم مرغ: 1 عدد
* روغن مایع: 1/4 لیوان
* بکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری
* کنجد: به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. ابتدا تخم مرغ را در یک کاسه بزرگ بشکنید و با چنگال هم بزنید تا از لختگی خارج شود.
2. سپس شکر را به تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا مایه یکدست شود.
3. روغن مایع را به مایه اضافه کنید و هم بزنید.
4. آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و به تدریج به مایه اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر یکدست شود.
5. کنجد را به خمیر اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر به خوبی به کنجد آغشته شود.
6. از خمیر به اندازه یک گردو بردارید و به شکل دلخواه قالب بزنید.
7. یک قابلمه یا تابه بزرگ را روی حرارت متوسط قرار دهید و کف آن را با روغن چرب کنید.
8. کلوچهها را در قابلمه یا تابه بچینید و درپوش آن را بگذارید.
9. اجازه دهید کلوچهها به مدت 15 تا 20 دقیقه با حرارت ملایم بپزند.
10. پس از پخت، کلوچهها را از قابلمه یا تابه خارج کنید و بگذارید خنک شوند.
میتوانید به خمیر کلوچه کنجدی سایر مواد دلخواه مانند پودر کاکائو، زعفران، وانیل یا گردو اضافه کنید. برای اینکه کلوچهها ترد شوند، میتوانید قبل از پخت، روی آنها را با زرده تخم مرغ آغشته کنید.اگر میخواهید کلوچهها شکلیتر شوند، میتوانید از قالبهای مخصوص استفاده کنید.
روش پخت در قابلمه:
برای پخت کلوچه کنجدی در قابلمه، ابتدا باید کف قابلمه را با روغن چرب کنید. سپس، کلوچهها را در قابلمه بچینید و درپوش آن را بگذارید. اجازه دهید کلوچهها به مدت 15 تا 20 دقیقه با حرارت ملایم بپزند. پس از پخت، کلوچهها را از قابلمه خارج کنید و بگذارید خنک شوند.
روش پخت در تابه:
برای پخت کلوچه کنجدی در تابه، ابتدا باید کف تابه را با روغن چرب کنید. سپس، کلوچهها را در تابه بچینید و روی آنها را با دمکنی بپوشانید. اجازه دهید کلوچهها به مدت 15 تا 20 دقیقه با حرارت ملایم بپزند. پس از پخت، کلوچهها را از تابه خارج کنید و بگذارید خنک شوند.