ترشی هفت بیجار رو به روش تبریزی ها درست کن! | طرز تهیه ترشی هفت بیجار تبریز +ویدئو


 طرز تهیه ترشی هفت بیجار تبریز 

 

ترشی هفت بیجار یک ترشی خوشمزه و محبوب است که اصالت آن به شهر بیجار کردستان برمی‌گردد. این ترشی از هفت نوع سبزیجات و صیفی‌جات مختلف تهیه می‌شود، از جمله:گل کلم٬هویج٬لوبیا سبز٬خیار٬کرفس٬سیر٬فلفل سبز٬همچنین در تهیه ترشی هفت بیجار از سبزی‌های معطری مانند ترخون، مرزه، نعناع و جعفری نیز استفاده می‌شود.ترشی هفت بیجار معمولاً با سرکه سفید یا سرکه قرمز تهیه می‌شود. همچنین می‌توان به آن مقداری ادویه ترشی نیز اضافه کرد.

مواد لازم:

* گل کلم ۱ عدد بزرگ

* هویج نیم کیلو

* لوبیا سبز نیم کیلو

* خیار نیم کیلو

* کرفس نیم کیلو

* سیر ۲۰۰ گرم

* فلفل سبز ۵-۶ عدد

* پیاز ریز ۱۰ عدد

* آب سبزی کرفس به میزان لازم

* سبزی ترشی (ترخون، مرزه، نعنا یا جعفری به دلخواه) به میزان دلخواه

* نمک ۲ قاشق غذاخوری

* سرکه ۴ لیوان

طرز تهیه:

۱. تمام مواد را به خوبی بشویید.

۲. گل کلم را به قطعات کوچک خرد کنید.

۳. هویج، لوبیا سبز، خیار و کرفس را به صورت نگینی خرد کنید.

۴. سیر را پوست بگیرید و حلقه حلقه کنید.

۵. فلفل سبز را به صورت درسته خرد کنید.

۶. پیاز را ریز خرد کنید.

۷. سبزی ترشی را به صورت ساطوری خرد کنید.

۸. تمام مواد را در یک ظرف بزرگ با هم مخلوط کنید.

۹. آب سبزی کرفس را خنک کنید و به همراه سرکه به مواد اضافه کنید.

۱۰. نمک را به مقدار لازم اضافه کنید.

۱۱. مواد را در یک ظرف شیشه‌ای یا سفالی تمیز بریزید.

۱۲. روی مواد را با یک لایه پلاستیک بپوشانید و درب ظرف را محکم ببندید.

بیشتر بخوانید  طولانی ترین تونل خاورمیانه در البرز به بهره برداری می رسد

۱۳. ترشی را در دمای محیط به مدت ۱۰ روز قرار دهید تا جا بیفتد.

نکات:

* برای تهیه آب سبزی کرفس، یک دسته سبزی کرفس را با مقداری آب بجوشانید. سپس آب را صاف کنید و از آن برای تهیه ترشی استفاده کنید.

* می‌توانید از هر نوع سبزی ترشی که دوست دارید استفاده کنید.

* برای خوشمزه‌تر شدن ترشی، می‌توانید به آن مقداری ادویه ترشی نیز اضافه کنید.

* ترشی هفت بیجار تبریز را می‌توانید به عنوان یک پیش غذا یا میان وعده میل کنید.

دیدگاهتان را بنویسید