کیوی یک میوهای استوایی با پوستی تیره و قهوهای و گوشتی شیرین است که در سالادها، اسموتیها و … به کار گرفته میشود.
با اینکه کیوی مختص ماههای پاییز است؛ اما شما میتوانید به خوبی آن را ذخیره و نگهداری کنید.
هنگام خرید کیوی، اگر میخواهید این میوه را در همان ابتدا میل کنید؛ یک کیوی رسیده انتخاب کنید؛ اما اگر تمایل دارید کیویها را چند روز نگه دارید؛ کیوی سفتتری را انتخاب نمایید.
اگر به دنبال کیوی رسیده هستید، میوه ای را انتخاب کنید که قهوه ای و بدون هیچ گونه لک باشد و بوی شیرینی بدهد. وقتی با انگشتان خود به آرامی روی کیویهای رسیده فشار میآورید، باید اندکی تو رفتگی ایجاد شود
اگر به دنبال کیوی نارس هستید؛ کیویی را انتخاب کنید که بوی شیرینی نداشته و ظاهر بیرونی سفتتری داشته باشد.
ترفندها ی نگهداری کیوی
کیوی نارس در بیرون یخچال
چند راه برای نگهداری کیوی وجود دارد و روش نگهداری بستگی به کال یا رسیده بودن کیوی دارد. اگر کیوی نارس است، آن را چند روز در بیرون یخچال و جای خنک نگهداری کنید تا برسد.
کیوی را در دمای اتاق و دور از نور مستقیم خورشید نگه دارید؛ تا فرایندن پخته شدن آن سریعتر شده و فاسد نشود.
اگر کیسه کاغذی دارید، کیویها عاشق تاریکی و حفظ رطوبت هستند. اگر نه، یک کاسه میوه هم خوب است؛ با این شرط که همه کیویها تنفس و هوای لازم را داشته باشند.
این میوه پاییزی را دور از میوههایی که گاز اتیلن منتشر میکنند مانند سیب، آووکادو و گوجه فرنگی نگهداری کنید. این گاز باعث میشود که کیوی زودتر برسد و فاسد شود.
بسته به میزان کال یا پخته بودن، کیوی ۵ تا ۷ روز بیرون یخچال میماند.
نگهداری کیوی رسیده داخل یخچال
اگر یک کیوی کامل رسیده است، اما نمیخواهید آن را بخورید، کیوی را در یخچال نگهداری کنید. این کار روند رسیدن را کندتر میکند؛ با این حال بازهم کیوی را در یخچال و در کنار میوههایی که گاز اتیلن منتشر میکنند قرار ندهید. اگر کیوی شما کاملاً رسیده است، آنها را در یک کیسه پلاستیکی سوراخ دار بریزید و در یخچال قرار دهید.
در این حالت کیوی ۵ تا ۱۰ روز تازه میماند.
روش نگهداری برشهای کیوی
اگر مقداری کیوی را برش زدهاید؛ میتوانید برشهای باقیمانده را در یک ظرف مواد غذایی دربسته یا کیسه پلاستیکی در یخچال نگهداری کنید. در این حالت برشهای کیوی حدود دو روز تازه میمانند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای کیوی و نکاتی برای نگهداری از آن
آیا میتوانید کیوی را فریز کنید؟
بله، فریز کردن بهترین روش برای نگهداری طولانی مدت میوهها است. در اینجا بهترین روش فریز کردن کیوی را به شما آموزش میدهیم:
کیوی را پوست گرفته و به صورت ورقههای یکسان برش دهید.
حالا کیوی را روی یک کاغذ روغنی و سینی قرار دهید.
آن را به مدت ۲-۳ ساعت یا بیشتر در فریزر بگذارید تا یخ بزند، سپس آن را به یک ظرف نگهداری دربسته منتقل نمایید.
ظرف را در فریزر قرار دهید. با این روش کیوی تا ۳ ماه سالم میماند. البته بافت کیوی پس از یخ زدن کمی تغییر میکند و بهتر است از آن تنها برای اسموتیها استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: خشک کردن کیوی با دستگاه خشک کن، فر و آفتاب
خشک کردن کیوی
کیویها را به ورقههای نازکی برش داده و آنها را روی یک آبکش بچینید. به صورت اختیاری روی هر تکه مقداری شکر بپاشید. حالا کیویها را در دمای ۵۷ درجه سانتیگراد به مدت ۱۸-۱۰ ساعت در فر قرار دهید تا خشک شوند.
لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای همین مطلب با ما به اشتراک گذارید.