چوب، فلز، پلاستیک؛ کدام ماده برای دسته قابلمه بهتر است؟


در طبیعت موادی که بتوانند حرارت و گرما را انتقال دهند، رسانای گرما نامیده می‌شوند. بسیاری از فلزات جزو مواد رسانای حرارت و گرما بوده و قابلیت رسانش گرما دارند. در مقابل گروهی از مواد مانند چوب و پلاستیک هم هستند که گرما در میان آن‌ها به آرامی انتقال یافته و از این رو به آن‌ها عایق گرما می‌گویند. قابلیت رسانش گرما نقش مهمی در ساخت و استفاده از ابزار گوناگون در زندگی روزمره دارد. در ساخت ابزار پخت‌وپز و انواع مختلفی از لوازم خانگی توجه به رسانایی گرمایی می‌تواند در پیش‌گیری از بروز حوادث آسیب‌زا و بهبود ایمنی ابزار تاثیرگذار باشد. در کتاب علوم پایه چهارم در مبحث رسانایی گرمایی پرسشی درباره این موضوع مطرح شده که کدام ماده برای دسته قابلمه بهتر است؟ چوب، فلز یا پلاستیک؟ در این مطلب از ستاره به این پرسش پاسخ می‌دهیم.

کدام ماده برای دسته قابلمه بهتر است؟

کدام ماده برای دسته قابلمه بهتر است؟ چوب، فلز یا پلاستیک؟

در ساخت و تولید قابلمه از فلزاتی مانند آلومینیوم، چدن، استیل و مس استفاده می‌شود. چنین فلزاتی به خوبی می‌توانند گرما را انتقال دهند. به همین دلیل پخت غذا در مدت زمان کوتاه‌تر و با سرعت بیشتری انجام می‌شود. اما در ساخت دسته‌‌ی آن‌ها استفاده از موادی مانند چوب و پلاستیک انتخاب بهتری است. اگرچه در بعضی مدل‌ها جنس بدنه با جنس دسته قابلمه یکسان بوده و هر دو فلزی هستند، اما دسته‌ی فلزی به دلیل رسانش بالای گرما، به سرعت داغ شده و استفاده از قابلمه را با مشکل مواجه می‌کند. در مقابل، چوب و پلاستیک عایق گرما بوده و حرارت را به آرامی و به میزان کمتری منتقل می‌کنند.

بیشتر بخوانید  مدیرعامل فولاد کاوه جنوب کیش تغییر کرد

در میان چوب و پلاستیک هم، چوب انتخاب مناسب‌تری است. زیرا پلاستیک در صورتی‌که از کیفیت خوبی برخوردار نباشد، در طولانی‌مدت داغ شده و احتمال ذوب شدن وجود دارد. اما چوب طول عمر و دوام بیشتری داشته و بر اثر حرارت آسیب نمی‌بیند. بنابراین برای دسته قابلمه چوب انتخاب بهتری است.

سخن پایانی

همراهان عزیز ستاره می‌توانید در بخش محتوای کمک درسی سایت درباره انواع قابلمه و مواد سازنده‌ی آن‌ها نکات جالبی را بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید