ته دیگ یکی از اجزای اصلی پلو ایرانی است که علاوه بر زیبایی، طعم و عطر خاصی به برنج میدهد. ته دیگهای مختلفی وجود دارد که از جمله محبوبترین آنها میتوان به ته دیگ سیب زمینی، ته دیگ نان، ته دیگ کاهو و ته دیگ آرد اشاره کرد.
ته دیگ آردی یکی از سادهترین و سریعترین روشهای تهیه ته دیگ است که به دلیل تردی و طعم خوبش، طرفداران زیادی دارد. در این دستور تهیه، طرز تهیه ته دیگ آردی را با مواد لازم زیر به صورت کامل و جامع به شما آموزش میدهم.
مواد لازم:
* آرد سفید: به مقدار لازم (نسبت به اندازه قابلمه)
* آب سرد: به مقدار لازم (نسبت به آرد)
* نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
* روغن مایع: به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. آرد را در یک کاسه بریزید و با آب سرد به خوبی مخلوط کنید تا مایهای یکدست و شل به دست آید.
2. به مایه آرد، نمک و زردچوبه را اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید.
3. کف قابلمه را با روغن مایع چرب کنید.
4. مایه آرد را کف قابلمه بریزید و به مدت چند دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا ته دیگ خودش را بگیرد.
5. برنج آبکش شده را روی ته دیگ بریزید و به صورت یکدست پخش کنید.
6. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و با شعله پخش کن، پلو را دم کنید.
نکات مهم:
* برای اینکه ته دیگ شما ترد شود، باید مایه آرد را به خوبی با آب مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شود.
* اگر میخواهید ته دیگ شما رنگ طلایی داشته باشد، میتوانید به مایه آرد، مقداری زعفران دم کرده اضافه کنید.
* برای اینکه ته دیگ شما به برنج نچسبد، حتماً کف قابلمه را با روغن مایع چرب کنید.
* برای اینکه برنج شما به خوبی دم بکشد، باید آن را روی حرارت ملایم قرار دهید و با شعله پخش کن، دم کنید.
نوش جان!
چند نکته اضافه:
* برای تهیه ته دیگ آردی، میتوانید از آرد گندم، آرد برنج یا ترکیبی از این دو استفاده کنید.
* اگر میخواهید ته دیگ شما طعم خاصی داشته باشد، میتوانید به مایه آرد، مقداری ادویه یا سبزیجات خشک اضافه کنید.
* برای تهیه ته دیگ آردی زعفرانی، میتوانید به مایه آرد، مقداری زعفران دم کرده اضافه کنید.
طرز تهیه ته دیگ آردی زعفرانی:
1. آرد را در یک کاسه بریزید و با آب سرد به خوبی مخلوط کنید تا مایهای یکدست و شل به دست آید.
2. به مایه آرد، نمک، زردچوبه و زعفران دم کرده را اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید.
3. مراحل باقیمانده را طبق دستور بالا انجام دهید.