چکار کنیم گیاه آپارتمانی دیفن باخیا پاجوش بزنه؟


دیفن باخیا از جمله گیاهان آپارتمانی مقاوم است که نیاز به توجه بسیار کمی دارد و حتی اگر فراموش کنید برای چند روز به آن آب بدهید، همچنان رشد می‌کند. این گیاه کاملاً بخشنده است و همین مسئله آن را برای افراد مبتدی و تازه‌کار گیاهان، به یک انتخاب عالی تبدیل می‌کند.

این گیاه بومی آمریکای استوایی است و در زمره گیاهان برگ پهن و کشیده بشمار می‌آید. دیفن باخیا در رنگ‌های مختلف سبز، سفید، زرد و صورتی دیده می‌شوند.

معروفیت این گیاه بیشتر به خاطر سمی بودن آن است. در واقع دیفن باخیا به نوعی از این سم برای محافظت از خود استفاده می کند و این سم را زمانی که آسیبی ببیند از خود ترشح می‌کند. معمولا توصیه می‌شود اگر کودک در منزل دارید گیاه را در جایی دور از دسترس او قرار دهید.

یکی از رایج‌ترین روش‌های تکثیر گیاه دیفن باخیا، استفاده ار پاجوش‌های جدید آن است. اگر پاجوش های جدیدی در گیاه مادری ایجاد شده و ریشه داده است، با جدا نمودن آن‌ها از ساقه مادر و قرار دادن آن در خاک می‌توانید این گیاه را تکثیر دهید. پاجوش ها بایستی به اندازه کافی رشد کرده باشند تا بتوانید آن ها را جدا نمایید.

توجه داشته باشید از آنجایی که دیفن باخیا یک گیاه سمی و خطرناک است بایستی در مورد تکثیر آن به شدت احتیاط نمایید زیرا با برخورد و تماس به شیره این گیاه سوزش دهان و همچنین بی‌حس شدن گلو اتفاق می‌افتد و در برخی مواقع منجر به فلج شدن تارهای صوتی می‌شود.

با اینکه گیاه دیفن باخیا مقاوم و سریع‌الرشدی است، اما ممکن است گیاه دچار مشکلات و بیماری‌هایی شود که پاجوش ندهد و رشدش متوقف شود.

بیشتر بخوانید  پکن به سخنان بایدن پاسخ داد

پاجوش نزدن دیفن باخیا دلایل متفاوتی دارد که از جمله آنها می توان به نور نامناسب محل نگهداری دیفن باخیا، آبیاری غیر اصولی و اشتباه گیاه، عدم استفاده از کود سه بیست برای دیفن باخیا و همچنین کوچک بودن فضای گلدان جهت تولید پاجوش گیاه اشاره نمود.

علت پاجوش نزدن دیفن باخیا

۱. آبیاری؛

بهترین زمان آبیاری دیفن باخیا موقعی است که حداقل نصف گلدان خشک باشد و هیچگونه رطوبتی نداشته باشد. از سویی دیگر در زمان آبیاری همه جای خاک گلدان مرطوب شده و به محض خارج شدن آب اضافی از انتهای گلدان، فورا روند آب دهی گیاه مذکور متوقف شود.

اگر برای آبیاری گیاه خود برنامه ریزی می‌کنید یعنی مثل حالتی که تصمیم می‌گیرید هر دو شنبه گیاه را آبیاری کنید و یا اینکه در زمان آب دهی آب از انتهای گلدان خارج نمی‌شود، شک نداشته باشید که علت پاجوش نزدن دیفن باخیا شما به خاطر عدم گردش صحیح رطوبت در گیاه‌تان است. برای احیا آن کافیست دیفن خود را در زمان و به روش صحیح آبیاری کنید.

لازم به ذکر است از دیگر خسارات آبیاری نامناسب سوای تولید نکردن پاجوش توسط گیاه می‌توان به زردی برگ دیفن باخیا ( زمانی که آبیاری بیش از اندازه باشد ) و همچنین لوله ای شدن برگ دیفن باخیا ( زمانی که آبیاری بسیار کم باشد ) اشاره نمود.

۲. خاک نامناسب

اگر پس از آبیاری گیاه مشاهده می‌کنید که آب زیر ۱۰ ثانیه از انتهای گلدان خارج می‌شود و یا به مدت ۴۰ الی ۵۰ ثانیه همچنان به حالت راکد روی سطح خاک باقی می‌ماند، بهتر است هر چه سریعتر خاک گلدان را تعویض کنید و برای افزایش پاجوش دیفن باخیا خود از ترکیب کوکوپیت، پیت ماس و پرلیت استفاده کنید.

بیشتر بخوانید  ایالات متحده حضور خود را در عراق ، لیبی ، افغانستان و سوریه پایان می دهد - آژانس مهر نیوز اخبار ایران و جهان

خاک باید غنی از مواد آلی و زهکشی مناسبی داشته باشد. خاک ایده آل برای دیفن باخیا مخلوطی از خاک برگ، پیت ماس و ماسه است. این مخلوط به گیاه اجازه می‌دهد تا آب را به خوبی جذب کند و از مرطوب ماندن بیش از حد آن جلوگیری می‌کند.

۳. کوچک بودن گلدان

به طوری کلی گلدان گیاه دیفن باخیا می‌بایست هر دو سال یکبار عوض شود ( البته این زمان حدودی است ) زیرا طی این مدت نسبت به زمان خرید ریشه‌های گیاه بزرگتر شده و برای رشد مناسب شان نیاز به فضای بیشتری دارند.

اگر خاک گلدانتان خوب است و آبیاری آن را درست انجام می دهید، اما بارهم دیفن باخیای شما پاجوش نمی‌زند، لازم است گیاه را از گلدانش خارج کرده و وضعیت ریشه‌هایش را بررسی کنید. در صورت متراکم بودن ریشه‌ها پیشنهاد م‌ شود گلدان و خاک گیاه را همزمان عوض کنید زیرا خاک هم طی این مدت فرسوده شده است.

گلدان انتخابی می‌بایست تنها دو سایز از گلدان قبلی گیاه بزرگتر باشد تا هم ریشه‌ها از حالت متراکم خود خارج شده و هم فضای مناسبی برای رشدشان وجود داشته باشد. لازم به ذکر است در زمان تعویض گلدان اگر مشاهده کردید بخشی از ریشه های گیاه آسیب دیده هستند ( یعنی نرم، سیاه و قهوه ای شده اند )، حتما آنها را هرس کنید.

۴. کوددهی

گیاه دیفن باخیا باید به طور منظم با کود مخصوص گیاهان آپارتمانی کوددهی شود. زیرا کوددهی به رشد سالم گیاه و افزایش احتمال پاجوش زدن آن کمک می‌کند. برای کود دادن به این گیاه می‌توانید از کودهای فسفر بالا و پتاسیم بالا در فاصله‌های دو هفته یک بار استفاده کنید. توجه کنید به دلیل ابلق بودن دیفن باخیا بایستی هرچندماه یک بار از سه بیست استفاده نمایید.

بیشتر بخوانید  تدارکات جدید آمریکا برای آماده شدن برای جنگ اتمی با روسیه؟! + تصاویر

همچنین اگر قصد جابه‌جایی گلدان گیاه را دارید، ۵ روز قبل از جابه‌جایی با اسید هیومیک آن را آبیاری کنید. اسید هیومیک باعث می‌شود گیاه کمترین شوک را پس از جابه‌جایی تجربه کند. 

۵. نور

گیاه دیفن باخیا به نور غیرمستقیم خورشید نیاز دارد. نور مستقیم خورشید می‌تواند به برگ‌های گیاه آسیب برساند. بهترین مکان برای قرار دادن گیاه دیفن باخیا در کنار پنجره‌ای است که نور غیرمستقیم خورشید از آن می‌آید، مانند پنجره شمالی. در ادامه باید به این نکته توجه کنید، درست است که دیفن باخیا مقاوم است و در مکان‌های کم‌نور دوام می‌آورد و زنده می‌ماند، اما در بی‌نوری پاجوش نمی‌دهد.

پس اگر گیاه خود را در مکانی قرارداده‌اید که هیچ روشنایی وجود ندارد، نباید انتظار پاجوش زدن از آن داشته باشید.

 آفت‌ها و مشکلات این گیاه می‌تواند؛

سوختگی برگ: نور مستقیم خورشید می‌تواند باعث سوختگی برگ‌های گیاه دیفن باخیا شود. برای جلوگیری از این مشکل، گیاه را در مکانی قرار دهید که نور غیرمستقیم خورشید از آن می‌آید.

پوسیدگی ریشه: آبیاری بیش از حد می‌تواند باعث پوسیدگی ریشه گیاه دیفن باخیا شود. برای جلوگیری از این مشکل، اجازه دهید خاک بین دو آبیاری خشک شود.

شته: اگر زیر و روی برگ گیاه خود را بررسی کردید و احساس کردید برگ گیاهتان کمی چسبناک شده است، باید از سم شته برای درمانش استفاده کنید.

شما این گیاه را در خانه یا محل کار خود دارید؟ چه مشکلات دیگری با آن داشته‌اید؟ نظرات خود را در انتهای همین مطلب با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید