پیامک سود سهام عدالت حسابتان را خالی می‌کند! | خبر تازه درباره واریز سود سهام عدالت


خبرملت: دارندگان سهام عدالت در سال‌های اخیر معمولا در اسفند ماه سود سهام عدالت را دریافت می کنند. سود سهام عدالت برای دارندگان سهام عدالت 500 هزار تومانی با دارندگان سهام عدالت یک میلیون تومانی متفاوت است. سود سهام عدالت سال 1401 طی دو مرحله واریز شد. در سال 1402 فرآیند پرداخت سود سهام عدالت تغییر کرده است. به گفته رئیس سازمان بورس، زمان پرداخت سود نقدی همه سهامداران از جمله سود سهام عدالت به چهار ماه کاهش یافته است.

رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی از کشف پرونده‌ای که فردی با کلیک بر روی لینک جعلی واریز سود سهام عدالت، حساب بانکی‌اش خالی شده بود، خبر داد.

به نقل از پایگاه خبری پلیس، سرهنگ قدرت الوانی‌ اظهار کرد: فردی به پلیس فتا مراجعه و با ارائه شکوائیه اعلام داشت چند روز قبل برای من پیامکی ارسال شد که خبر از واریز سود سهام عدالت برای اینجانب می‌داد، در این پیامک لینکی قرار داده شده بود که از من خواست برای مشاهده سود سهام عدالت برروی آن کلیک کرده که پس از آن نرم‌افزار جعلی تحت عنوان«سهام‌من» برروی گوشی نصب شد که می‌توانستم از طریق این نرم‌افزار و با پرداخت مبلغ ۵ هزار تومان سود سهام عدالت خودم را مشاهده نمایم، پس از پرداخت این مبلغ ناچیز، متوجه برداشت مبلغ ۷۸۰ میلیون ریال از حساب بانکی خودم شدم.

رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی افزود: به‌منظور رسیدگی به شکایت این شهروند بزه‌دیده و احقاق‌حق وی، بلافاصله کارشناسان پلیس فتا رسیدگی به این موضوع را در دستور کار خود قرارداده و پرونده اولیه در این خصوص تشکیل شد.

الوانی بیان کرد: در بررسی‌های اولیه توسط کارکنان پلیس فتا مشخص شد، فرد کلاهبردار با این ترفند اطلاعات حساب بانکی قربانی را جمع آوری کرده و از این طریق از حساب بانکی وی برداشت کرده است. 

وی گفت: با اقدامات تخصصی و فنی انجام شده توسط کارشناسان پلیس فتا و استخراج مستندات و ادله دیجیتال لازم، فرد کلاهبردار که در خارج از استان سکونت داشت، شناسایی شد و با هماهنگی مقام قضائی، وجه کلاهبرداری‌شده به صورت کامل به حساب شاکی برگشت داده شده و پرونده نیز برای سیر مراحل قانونی به به مراجع قضائی ارسال شد.

الوانی خاطرنشان کرد: برای مشاهده و دریافت سود سهام عدالت نیاز به هیچ‌گونه پرداخت وجهی نیست و این سود باتوجه ‌به اعلام مراجع رسمی در زمان مقرر به شماره ‌حساب‌هایی که از قبل‌ توسط افراد اعلام شده است، واریز خواهد شد.

این مقام انتظامی بیان کرد: شهروندان به‌هیچ‌عنوان به پیامک‌ها و تماس‌های تلفنی که در آن از مردم درخواست اطلاعات شخصی جهت ثبت‌نام جاماندگان سهام عدالت می‌شود، توجه نداشته باشند و اخبار و اطلاعات مورد نیاز خودشان را فقط از طریق رسانه‌های دیداری و شنیداری معتبر کشور پیگیری کنند.

بیشتر بخوانید  بانوان پرسپولیس در 3 دقیقه رکورد زدند

رئیس پلیس فتای خراسان جنوبی یادآور شد: شهروندان می‌توانند برای پیگیری موارد مربوط به سهام‌عدالت خود به سامانه الکترونیکی سهام عدالت به آدرسhttps:‎//samanese.ir یا به سامانه جامع اطلاعات مشتریان به آدرس الکترونیکیhttps:‎//www.sejam.ir  مراجعه کنند و در صورت نیاز نیز می‌توانند گزارش موارد مجرمانه در فضای مجازی یا شبکه‌های اجتماعی را با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ مربوط به مرکز فوریت‌های سایبری پلیس فتا به‌صورت شبانه‌روزی با کارشناسان پلیس فتا درمیان بگذارند.

سود سهام عدالت

سود سهام عدالت چقدر است؟

رئیس هیات مدیره اتحادیه کشوری شرکت‌های تعاونی سهام عدالت گفت: فکر می‌کنم سود سهام عدالت امسال هم مانند سود سال گذشته خواهد بود.

به گزارش تجارت‌نیوز، عسگر توکلی، رئیس هیات‌مدیره اتحادیه کشوری شرکت‌های تعاونی سهام عدالت در مورد نقش شرکت‌های تعاونی در مدیریت سهام عدالت و سود سهام عدالت امسال گفت: در گذشته افرادی با دست بردن به نحوه اجرای قانون و تفسیر به رای مانع اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی شدند هر یک از شرکت‌های تعاونی سهام عدالت باید نسبت به تعداد کل اعضای سهامدار خرد، اعضایی در شرکت‌های تعاونی شهرستانی و استانی داشته باشند، اما متأسفانه در دولت‌های قبل کم‌کم شرکت‌های تعاونی شهرستانی سهام عدالت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ کنار گذاشتند و شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی درست شد که مردم مالک سهام شرکت‌های استانی شدند.

وی گفت: با توجه به خلائی که در دولت قبل در زمینه سهام عدالت ایجاد شده بود، دولت سیزدهم پیگیری کرد اما باز هم به دلیل کارشکنی برخی افراد از جریان‌های نفوذی، مانع اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 مواد 34 تا 38 قانون آزادسازی سهام عدالت شدند، اما رئیس‌جمهور با صراحت در همایش اقتصاد تعاونی نسبت به تقویت بخش تعاون و اقتصاد مردمی که یکی از اساسی‌ترین و رکن اصلی این موضوع تقویت و حمایت از شرکت‌های تعاونی شهرستانی سهام عدالت است، تأکید کرد.

رئیس هیات‌مدیره اتحادیه کشوری شرکت‌های تعاونی سهام عدالت اظهار داشت: بیش از 70 درصد مردم از دهک‌های اول تا ششم کم‌درآمد عضو شرکت‌های تعاونی شهرستانی سهام عدالت هستند. در حال حاضر 360 شرکت تعاونی در کشور داریم که بیش از 49 میلیون نفر عضو دارند و بزرگ‌ترین هلدینگ اقتصاد کشور به‌شمار می‌روند.

توکلی در مورد نحوه اجرای انتخابات شرکت‌های استانی سهام عدالت اظهار داشت: عده‌ای دنبال اجرای مجامع به صورت الکترونیکی بودند که با 20 درصد مردم مجامع شرکت‌ها برگزار شود و برنامه‌ای پیشنهاد کردند که البته هم مغایر قانون تجارت و هم قانون بخش تعاون است، اما بهترین روش این است که بتوانیم بخش بیشتری از مردم را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مشارکت دهیم و آن از طریق شرکت‌های تعاونی شهرستانی سهام عدالت است.

بیشتر بخوانید  اولین پیوند قلب رباتیک توسط عربستان جهانی شد | انجام اولین پیوند قلب کاملاً رباتیک در دنیا

سود سهام عدالت

وی در توضیح بیشتر افزود: در مرحله اول شرکت‌های تعاونی شهرستانی بر اساس آگهی مجمع دعوت می‌شوند. مجامع باید از مرحله بخش و یا روستا به عنوان خط اول و پایین‌ترین سطح تشکیلات شرکت‌های تعاونی آغاز شود و نمایندگان بخش تعاون توسط مردم انتخاب شوند. به عنوان مثال در یک بخش و یا روستا به ازای هر 350 نفر و در برخی جاها به ازای هر هزار نفر یک نماینده به عنوان عضو هیات مدیره انتخاب شوند و این اعضا سپس در مجامع شرکت‌های تعاونی شهرستانی مشارکت می‌کنند و منتخبان آنها در مجامع ملی و یا همان کانون شرکت‌های سرمایه گذاری استانی حضور پیدا خواهند کرد.

توکلی گفت: وقتی مجامع شرکت‌ها برگزار شود هم بازرس انتخاب می‌شود، هم هیات مدیره مشخص می‌شود و هم بر صورت‌های مالی شرکت‌ها نظارت می‌شود. چون منتخبان این مرحله توسط مدیران استانی انتخاب می‌شوند.

وی افزود: کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی از سوی شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی انتخاب می‌شوند که آنها هم خودشان از سوی شرکت‌های تعاونی شهرستان انتخاب شده‌اند و کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی با شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت مرتبط هستند که نمایندگان عضو هیات مدیره را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در آن شرکت‌ها معرفی می‌کنند.

رئیس هیات مدیره اتحادیه کشوری شرکت‌های تعاونی سهام عدالت اظهار داشت: اتحادیه تعاونی‌های سهام عدالت کار نظارت بر اتحادیه‌های استانی و شرکت‌های تعاونی شهرستانی و همچنین تأیید صلاحیت کاندیداهای بازرسی و هیات مدیره انتخابات را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برعهده دارند و عملکرد سالانه شرکت‌ها را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ هم نظارت می‌کنند.

وی افزود: برای برگزاری هر یک از مجامع شرکت‌های سرمایه پذیر عدالت دعوت‌نامه ارسال می‌شود و نمایندگان سهام عدالت برای این مجامع معرفی می‌شوند. قبلاً در دولت گذشته اجازه نمی دادند، نمایندگان بخش تعاون در این مجامع حضور داشته باشند و به‌جای نمایندگان مردمی، نماینده دولت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در مجامع شرکت‌های سرمایه پذیر قرار می‌دادند، اما در دولت سیزدهم قرار است، نمایندگان شرکت‌های تعاونی حضور پیدا کنند.

سهام عدالت

زمان واریز سود سهام عدالت؟

توکلی در باره سود سهام عدالت نیز گفت: سودهای سهام‌های عدالت از سوی شرکت‌های سرمایه پذیر بورسی شامل 36 شرکت بورسی و 13 شرکت غیربورسی باید جمع‌آوری شود و این شرکت‌ها طبق قانون بعد از برگزاری مجمع عمومی خود، 8 ماه فرصت دارند، سودهای سهامداران را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از جمله سهامداران عدالت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بپردازند. برای شرکت‌های غیربورسی سازمان خصوصی‌سازی سودها را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ جمع‌آوری می‌کند، اما برای شرکت‌های بورسی سودها به حساب سپرده‌گذاری مرکزی واریز و در آنجا تجمیع می‌شود تا به موقع حساب ذی نفعان سهام عدالت واریز شود.

بیشتر بخوانید  واردات برنج خارجی را متوقف کنید

وی افزود: برای وصول سود سهام عدالت امسال کمیته‌ای تشکیل شده که این سودها به موقع از شرکت‌های سرمایه‌پذیر جذب و بعد از تجمیع به حساب مردم پرداخت شود و فکر می‌کنم سود امسال هم مانند سود سال گذشته خواهد بود.

رئیس هیات مدیره اتحادیه کشوری شرکت‌های تعاونی سهام عدالت اظهار داشت: برای برگزاری مجامع شرکت‌ های استانی برخی می‌گویند، اگر فردی عضو تعاونی نباشد و به هیات مدیره شرکت تعاونی انتخاب شود، حتی اگر خلاف کرده باشد، باید تا پایان دو سال به عنوان عضو هیات مدیره به کارش ادامه دهد، اما قرار است این اعضای هیات مدیره از طریق شرکت‌های تعاونی سهام عدالت شهرستانی و به نمایندگی مردم انتخاب شود، لذا به محض اینکه خلافی از آنها سر بزند که باعث ضرر و زیان سهامداران شود، بلافاصله نماینده حقوقی شرکت می‌تواند هیات مدیره تعاونی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ عزل کند و این نکته بسیار مهمی است.

سود سهام عدالت دو میلیون و ۲۹۰ هزار تومان؟!

در چند روز گذشته پیامکی برای برخی از مردم ارسال شده که برای ثبت‌نام سهام عدالت ثبت نام کنند و در این پیامک گفته می‌شود سود دو میلیون و ۲۹۰ هزار تومانی برای ثبت‌نام‌کنندگان واریز می‌شود. اما ماجرا چیست؟

پیامک ثبت نام سهام عدالت یک نوع کلاهبرداری جدید است. چون تا این لحظه هیچ خبری از ثبت نام سهام عدالت برای افراد منتشر نشده است و دولت فعلا هیچ برنامه‌ای برای تخصیص سهام عدالت جدید به مردم ندارد.

سهام عدالت

از طرف دیگر اگر اولویتی برای ثبت نام سهام عدالت وجود داشته باشد با افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی است و نه دیگران. این در حالی است که در پیامک ثبت نام سهام عدالت اینگونه ادعا شده که همه افراد می‌توانند ثبت نام کنند و سایت برای همه گروه‌ها باز است.

در متنی که برای افراد ارسال شده آمده: «سایت سهام عدالت که امروز توی اخبار اعلام کردن، حتما برید ثبت نام کنید. به هر چی دوست و آشنا دارید بفرستید. تا ۱۲ فردا ظهر سایت بازه.» پس از آن هم آدرسی را برای ثبت نام اعلام کرده‌اند که کاملا اشتباه است.

آدرس درست سامانه ثبت نام سهام عدالت samanese.ir است اما در این پیامک سامانه دیگری معرفی شده است

دیدگاهتان را بنویسید