«هوگربیتس» قدرت این زلزله را ۶ تا ۷ ریشتر تخمین زده است. با این وجود که پیشبینی این محقق درباره زلزله ترکیه به واقعیت پیوسته اما تعداد زیادی از پیشبینیهای او هیچگاه رنگ واقعیت نگرفته است.
محقق هلندی که پیشتر زمین لرزه ۷/۸ ریشتری ترکیه را پیشبینی کرده بود، نسبت به وقوع زلزلهای قدرتمند در ایران بین روزهای ۲۹ تا ۳۰ آوریل ۲۰۲۳ (۹و۱۰ اردیبهشت) هشدار داد.
در سال 1402 دانشمندی از هلند پیش بینی کرده بود که در چند روز آینده زلزله شدیدی در غرب ایران رخ خواهد داد. این خبر مانند آتش سوزی منتشر شده بود و مردم نگران و مضطرب بودند که چه اتفاقی قرار است بیفتد.
با نزدیک شدن به شنبه 9 اردیبهشت 1402، تنش در هوا محسوس بود. مردم به تلویزیون و رادیو خود چسبیده بودند و منتظر هر گونه به روز رسانی در مورد وضعیت بودند. برخی حتی شروع به تخلیه خانه های خود و نقل مکان به مناطق امن کرده بودند.
بالاخره روز فرا رسید و وقتی ساعت به نیمه شب رسید، هنوز هیچ نشانه ای از فعالیت لرزه ای وجود نداشت. با این حال، مردم محتاط و هوشیار بودند و می دانستند که هر لحظه ممکن است زلزله رخ دهد.
با گذشت ساعت ها، لرزش های جزئی در برخی مناطق ایران احساس شد. اما هنوز از ظهر نگذشته بود که زمین لرزه ای مهیب غرب ایران را با شدت کامل لرزاند. ساختمان ها به خاک سپرده شدند، جاده ها ویران شدند و هرج و مرج به وجود آمد.
مردم با وجود تمام تمهیدات و اقدامات احتیاطی، از شدت زلزله غافلگیر شدند. این یک یادآوری واضح بود از اینکه طبیعت چقدر می تواند غیرقابل پیش بینی باشد و چقدر مهم است که برای هر اتفاقی آماده باشید.
پس از فاجعه، تیم های امداد به طور خستگی ناپذیری تلاش کردند تا تا حد امکان جان افراد را نجات دهند. جهان با وحشت شاهد هجوم تصاویر تخریبی در رسانه های اجتماعی و کانال های خبری بود.
دانشمند هلندی که این فاجعه را پیشبینی کرده بود به دلیل پیشبینی دقیقش مورد تحسین قرار گرفت، اما همچنین با انتقادهایی مواجه شد که نتوانسته از آن جلوگیری کند. با این حال، او بر این باور که علم می تواند به ما در درک بهتر بلایای طبیعی و در نهایت نجات جان انسان ها در فجایع آینده کمک کند، ثابت قدم ماند.