ماجرای جنجالی مرغ های ۹۰ روزه | یک دروغ شاخدار!



آنچه دیگران می خوانند:


این روزها شایعات در مورد گوشت مرغ داغ شده است. یک روز خبری مبنی بر واردات مرغ آلوده از بلاروس منتشر شد که سازمان دامپزشکی آن را تکذیب کرد و اعلام کرد مجوزی برای واردات از بلاروس صادر نشده است.

اکنون اخباری مبنی بر پرورش جوجه های 2 کیلوگرمی و 200 گرمی حاوی آنتی بیوتیک منتشر شده است. در این خبر آمده است که با توجه به گرانی مرغ، برخی مرغداران به جای 45 روز، از آنتی بیوتیک برای زنده ماندن مرغ ها به مدت 90 روز استفاده می کنند تا با وزن و قیمت بالاتری به فروش برسند.

یک دروغ شاخدار!

دبیر انجمن تولیدکنندگان مرغ گوشتی ایران در گفت وگو با همشهری آنلاین در واکنش به این خبر گفت: این خبر را به شدت تکذیب می کنم و اصلا صحت ندارد و کذب است.

پرویز فروغی با بیان اینکه نگهداری جوجه 90 روزه مطلقا غیرممکن است، افزود: ما تا به حال چنین کاری ندیده ایم و انجام نداده ایم و این تجارت اصلا توجیه اقتصادی ندارد و اگر مرغداری بخواهد جوجه ها را برای آن زنده نگه دارد. طولانی، غذای جوجه ها را از کجا می آورد؟! ضمن اینکه اگر مرغداری یک مرغ را 90 روز نگه دارد وزن آن حدود 4 کیلوگرم می شود که دیگر به درد بازار نمی خورد!

فروغی در پاسخ به اینکه زمان استاندارد پرورش جوجه های گوشتی چند روز است؟ وی گفت: بین 45 تا 48 روز زمان پرورش مرغ است و خود سازمان دامپزشکی طی نامه ای به تولیدکنندگان مرغ اعلام کرد که مرغ های خود را 48 روز و در نهایت 50 روز به بازار عرضه کنند.

بیشتر بخوانید  عکس همسر و بچه عباس قلی گیلدخت در واقعیت

دبیر انجمن صنفی مرغ گوشتی ایران درباره وزن استاندارد مرغ نیز گفت: زمان توزین جوجه ها در نقاط مختلف کشور متفاوت است، به عنوان مثال در مناطق شمالی مرغ سریعتر به وزن کشتار می رسد و در برخی نقاط دیگر. ، کمی بیشتر طول می کشد فاکتورهای توزین مرغ متفاوت است اما زمان توزین تا 50 روز طول می کشد.

لاغری و چاق بودن مرغ ربطی به مصرف آنتی بیوتیک ندارد

در خصوص مصرف آنتی بیوتیک در پرورش جوجه های بالای 2 کیلوگرم نیز نظر دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان مرغ گوشتی ایران را جویا شدیم. فروغی هر چند به شدت این موضوع را تکذیب کرد، گفت: من این سخنان را به شدت تکذیب می کنم و تجویز آنتی بیوتیک ربطی به وزن و سن مرغ ندارد.

وی ادامه داد: پرورش دهندگان طیور زمانی که گله بر اثر بیماری میکروبی بیمار می شود به جوجه های خود آنتی بیوتیک می دهند و سپس با انجام آنتی بیوگرام و بر اساس نوع بیماری و با دوز خاصی آنتی بیوتیک های لازم را برای گله خود تجویز می کنند، بنابراین این این موضوع ربطی به وزن و سن جوجه ها ندارد، وزن کم و سن نیز ممکن است برای بیماری نیاز به آنتی بیوتیک داشته باشد.

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان مرغ گوشتی ایران، وزن استاندارد مرغ چقدر است؟ وی گفت: مرغ یک کیلو و 900 گرم تا 2 کیلو و 200 گرم را مرغ سایز می گویند که چون چربی کمتری دارد از کیفیت بهتری برخوردار است اما در کشور ما چندان طرفدار ندارد و خریدار کم است.

بیشتر بخوانید  گرانی در بازار اقلام اساسی به ایستگاه آخر رسید!

فروغی ادامه داد: مردم ما جوجه های بالای 2.5 کیلو را دوست دارند.

بیشترین تخلفات مرغداران چیست؟

مدیرکل بازرسی و نظارت بر فرآورده های اساسی جهاد کشاورزی با تکذیب خبر پرورش بیش از 2200 کیلوگرمی مرغ حاوی آنتی بیوتیک به مدت 90 روز به همشهری آنلاین گفت: اصلاً چنین چیزی وجود نداشته و ما مرغی نداریم که … 90 روزه.

مسعود امرالهی ادامه داد: جوجه های 52 و 55 روزه داشتیم که با مرغداران برخورد کردیم و دلیل آن به دلیل مشکلات بهداشتی یا مصرف آنتی بیوتیک نبود، بلکه فقط به دلیل احتکار و فروش مجدد بود.

امراللهی درباره تخلفات مرغداران نیز گفت: بیشترین تخلفات مرغداران احتکار، فروش مجدد و عرضه غیر حضوری مرغ است.


دیدگاهتان را بنویسید