دسرها یکی از محبوب ترین و پرکاربردترین غذاها در سراسر جهان هستند. در این میان دسرهای میوه ای به دلیل عطر و طعم بسیار لذیذ و دلپذیر هستند و طرفداران خود را دارند. غذاها معمولاً بعد از غذا سرو می شوند. زیرا شیرینی موجود در آنها به هضم بهتر غذا کمک می کند.
دسر شیر پرتقال نوعی دسر دو لایه و دو رنگ است که از ترکیب خامه پرتقال و خامه شیر تهیه می شود و بسیار خوشمزه و لطیف است. این دسر دو رنگ به دلیل ظاهر زیبایی که دارد گزینه مناسبی برای سرو در شب یلدا است. در ادامه این مطلب طرز تهیه دسر شیر پرتقال را به همراه نکات و ترفندهای مهم مربوط به تهیه آن خواهید خواند:
مواد لازم برای تهیه دسر شیر پرتقال
آب پرتقال تازه: 3 لیوان
نشاسته ذرت: 3 قاشق غذاخوری
شکر: یک فنجان
مواد لازم برای تهیه خامه شیر
شیر: 3 لیوان
کره: 50 گرم
شکر: یک فنجان
نشاسته گل: 2 قاشق
آرد گندم: ۲ قاشق غذاخوری
وانیل: نصف قاشق چایخوری
نکات لازم
1- نکات مربوط به نشاسته ذرت
نشاسته ذرت شبیه آرد است و رنگ سفید دارد. نشاسته ذرت نیز بافت نرمی دارد، بنابراین اگر کمی بین انگشتان خود بمالید، صدای خرچنگ می شنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع دسرها و غذاها عامل غلظت است. توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت متفاوت است و نمی توان از این دو به جای هم استفاده کرد. نشاسته ذرت را می توانید در بسته بندی های بهداشتی در شیرینی فروشی ها تهیه کنید.
2- نکات مربوط به نشاسته گل
نشاسته حاوی فیبر، گندم، کلسیم و ویتامین B است که کالری بسیار کمی نیز دارد. نشاسته در بدن به قند تبدیل می شود و بنابراین برای تامین انرژی مناسب است. نشاسته در تنظیم قند خون، تقویت معده و بهبود سرفه و گرفتگی صدا بسیار موثر است. منابع اصلی نشاسته گندم، ذرت و سیب زمینی هستند. در تهیه نشاسته گل ابتدا دانه های گندم را در آب خیس می کنند تا دانه ها حجیم شوند. سپس برای شکستن پوسته بیرونی، آنها را می شویند تا جوانه گرفته شود و در مرحله جداسازی نشاسته گل، گل را از جوانه جدا می کنند. نشاسته گل به صورت پودر، شربت و فله در بازار موجود است که برای تهیه دسر شیر پرتقال استفاده می شود.
طرز تهیه دسر شیر پرتقال
1- برای شروع کار ابتدا آب پرتقال تازه، نشاسته ذرت و شکر را در قابلمه بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس قابلمه را روی حرارت متوسط روی اجاق گاز قرار دهید و مدام هم بزنید تا مخلوط پرتقالی غلیظ شود. سپس اجاق گاز را خاموش کنید و اجازه دهید آب پرتقال کمی خنک شود. سپس آن را در قالب دلخواه بریزید و در یخچال قرار دهید تا مخلوط پرتقال بسته شود.
2- در مرحله بعد نشاسته گل و آرد را با کمی شیر سرد حل کنید. سپس بقیه شیر را به همراه کره نرم که به دمای محیط رسیده و شکر و وانیل را اضافه کرده و در تابه بریزید. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و مدام هم بزنید تا خامه شیر به غلظت فرنی برسد. توجه داشته باشید که خامه شیر نباید خیلی سفت و غلیظ باشد. حالا اجاق گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا کرم کاملا خنک شود. سپس آن را در قالب و روی لایه نارنجی بریزید. قالب را به مدت 2 تا 3 ساعت در یخچال بگذارید تا بسته شود.
3- برای خارج کردن دسر از قالب باید آن را از یخچال خارج کنید و 5 دقیقه بیرون بگذارید تا سردی یخچال از بین برود. سپس یک چاقوی تیز و باریک دور لبه قالب بزنید تا دسر از قالب جدا شود. اگر قالب شما سیلیکونی باشد، دسر به راحتی و بدون نیاز به جوشاندن آب در تابه برمی گردد. بقیه قالب را باید در یک کاسه آب جوش قرار دهید و یک دقیقه صبر کنید. اگر قالب شما فلزی باشد دسر خیلی زودتر از یک دقیقه از قالب خارج می شود در حالی که قالب های چدنی زمان بیشتری می برد.
مراقب باشید قالب را برای مدت طولانی در آب جوش نگه ندارید. زیرا در این صورت دسر آبکی خواهد بود و هنگام چرخاندن ظاهر خوبی نخواهد داشت. پس به محض اینکه احساس کردید دسر از قالب خارج شده، آن را در ظرف سرو مورد نظر برگردانید و روی دسر را با خلال های پرتقال و دانه های انار تزئین کنید.