به گزارش شمانیفس، محمد کشانی مدیرعامل مجتمع فولاد صنعت بناب در حاشیه نمایشگاه متافو در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار شمانیف در خصوص برنامه های توسعه و مشکلات بر سر راه تولید گفت: تا جایی که توسعه یافت می شود. نگران است، باید سخنان یکی از اساتید را نقل کنم و بگویم شرکتی که توسعه نمی یابد همیشه به تدریج می میرد و این یک واقعیت است که همیشه باید توسعه یابد، پس از این قاعده مستثنی نیست و در این با احترام، ما پروژه خود را برای تولید 450 هزار تن ذوب و 700 هزار تن مازاد نورد توسعه دادیم که ظرفیت فعلی را در دستور کار قرار دادیم.
کشانی در خصوص حجم تولید، فروش و صادرات مجتمع فولاد صنعت بناب افزود: تولید در این مجتمع حدود 15 درصد افزایش یافته است اما در زمینه صادرات باید بگویم که در ابتدا تا بخشنامه پیشرفت داشتیم. هرکسی می تواند صادرات ایجاد کند متاسفانه ما برای سال مالی 2 ماه عقب هستیم. کمبود صادرات در دو ماه گذشته باعث کاهش صادرات نسبت به سال گذشته شد. دلیل اصلی تفاوت صادرات ما با ارز نیمه شبانه 28 هزار تومانی نسبت به سایر صادرکنندگان با ارز 33 هزار تومانی و صادرات با قیمت بسیار پایین، عدم بازگشت ارز است.
وی با اشاره به اینکه عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت هاست، گفت: امروز آهن اسفنجی به عنوان پایه 7600 بود که در نهایت با قیمت 9500 تومان معامله شد که به معنای افزایش 20 درصدی است که نشان از اهمیت عرضه و تقاضا دارد. روند قیمت است. قانون در مورد عرضه در بورس کالا هم همین طور است و اگر خرید در بورس انجام نشود صادر می شود. از ابتدای سال جاری تاکنون 250 هزار تن انواع محصولات فولادی بناب در بورس کالا عرضه شده که 64 هزار تن آن معامله شده است که این رقم نشان از کمبود تقاضا در بازار دارد.
مدیرعامل فولاد صنعت بناب با اشاره به کمبود انرژی و تاثیر آن بر قیمت محصولات این شرکت تصریح کرد: دلیل افزایش 20 درصدی قیمت امروز کاهش اسفنج و محدودیت مصرف گاز در تولید است. فرآیند این محصول زمانی که تولید میلگرد زیاد باشد و تقاضا برای آن وجود نداشته باشد به معنای ضرر و زیان کارخانه های نورد است.
وی در خصوص بومی سازی با اشاره به تمامی اقدامات انجام شده در کارخانه های نورد که نشان از بومی سازی قطعات و تجهیزات دارد، علاوه بر این کارکرد، فعالیت های بومی سازی بناب را نیز برشمرد و برای تربیت نیروهای متخصص، گفت: مجتمع فولاد صنعت بناب قدرت و سپس رحم جایگزین را برای جبران نیازهای تخصصی در نظر بگیرید. در زمینه مسئولیت اجتماعی نیز مانند سایر شرکت ها وظایف خود را در دستور کار قرار دادیم.
یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن فولاد نقش تحریم ها در بازارهای صادراتی را در مقایسه با بخشنامه های دولت ناچیز دانست و افزود: بخش بزرگی از بازار صادراتی را به دلیل بخشنامه های دولت از دست داده ایم. برای صادرات یک محصول انرژی زیادی صرف می کنیم تا بازار را به دست بیاوریم اما در نهایت با بخشنامه این بازارها را از دست می دهیم و صادرکنندگان دیگر مانند ترکیه به سرعت این بازارها را در اختیار می گیرند. بدانید که اگر برای جذب یک بازار جدید انرژی لازم است، پنج برابر انرژی و زمان لازم برای اتصال مجدد و از دست دادن اعتماد به بازار قبلی است.
* گفتگو از لیلا افلاکی *