سرماخوردگی در واقع نوعی بیماری تنفسی است که مربوط به قسمت بالایی دستگاه تنفسی است و ویروس ها عامل اصلی آن هستند. بزرگسالان به طور متوسط دو تا سه بار و کودکان به طور متوسط شش تا هشت بار در سال سرما می خورند. در هر دوره، سرماخوردگی حدود 14 روز طول می کشد.
وقتی ویروس سرماخوردگی وارد بدن ما می شود، قسمت های خاصی از بدن ما را تحت تاثیر قرار می دهد. ویروس ها بیشتر راه های هوایی و سیستم تنفسی را تحت تاثیر قرار می دهند. علائم شایع سرماخوردگی عبارتند از: گرفتگی بینی، آبریزش بینی و عطسه، گاهی اوقات در روزهای اول سرماخوردگی، گلودرد ظاهر می شود و به سرعت از بین می رود. گاهی اوقات افراد مبتلا به این بیماری در قسمت های مختلف بدن دچار درد می شوند. بیشتر سرماخوردگی ها طی سه تا هفت روز از بین می روند.
مهمترین علائم سرماخوردگی در بزرگسالان
شایع ترین علائم سرماخوردگی گرفتگی و آبریزش بینی، عطسه و سرفه است. گلودرد یکی دیگر از علائم رایج سرماخوردگی است که ممکن است در چند روز اول سرماخوردگی وجود داشته باشد، اما به سرعت فروکش می کند. سرماخوردگی علائمی مشابه بسیاری از بیماری های دیگر دارد که در ادامه در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.
تفاوت علائم آنفولانزا و سرماخوردگی
این بیماری ها علائم مشترکی با سرماخوردگی دارند که می توان آنها را با سرماخوردگی اشتباه گرفت.
تفاوت علائم آنفولانزا و سرماخوردگی: آنفولانزا علائمی بسیار شبیه به سرماخوردگی دارد، اما تفاوت اصلی علائم آن با سرماخوردگی این است که شروع آنفولانزا ناگهانی و همراه با تب بالا، بی اشتهایی شدید، لرز، ضعف شدید، بدن درد و مشکل در تنفس از سوی دیگر علائم سرماخوردگی خفیفتر است و معمولاً با عطسه و گرفتگی بینی همراه است. (بدون لرز یا درد شدید.) در هر دو مورد ممکن است سرفه، سردرد و گلودرد وجود داشته باشد.
تفاوت علائم سرماخوردگی و حساسیت های فصلی
آلرژی فصلی که با نامهای «رینیت آلرژیک» و «تب یونجه» نیز شناخته میشود، التهاب دستگاه تنفسی فوقانی و بینی است. علائمی که این بیماری را شبیه سرماخوردگی می کند عطسه، آبریزش بینی و گرفتگی بینی است. اما خارش چشم، گلو و بینی، قرمزی چشم ها و سرفه های طولانی معمولاً ناشی از آلرژی است. علاوه بر این، سرماخوردگی بیشتر در فصول سرد اتفاق می افتد، اما آلرژی فصلی در تمام فصول ممکن است رخ دهد.
بهترین راه برای درمان سرماخوردگی در بزرگسالان
همانطور که اشاره کردیم منبع اصلی این بیماری یک ویروس است. بنابراین بهترین درمان سرماخوردگی نوشیدن مایعات زیاد و استراحت است. ما به وضوح به شما می گوییم که درمان خاصی برای سرماخوردگی ویروسی وجود ندارد و اکثر درمان های موجود فقط برخی از علائم سرماخوردگی را برطرف می کنند، اما نمی توانند دوره بیماری را کوتاه کنند یا آن را درمان کنند. آنتی بیوتیک ها به هیچ وجه درمان سرماخوردگی ویروسی نیستند.
برای تسکین علائم سرماخوردگی می توان از داروهای بدون نسخه استفاده کرد. به عنوان مثال می توانید از استامینوفن یا ایبوپروفن برای تسکین درد و تب، آنتی هیستامین ها برای کنترل عطسه، آبریزش بینی، خارش چشم و بینی و سرفه و ضد احتقان ها برای رفع گرفتگی و گرفتگی بینی استفاده کنید.
علل سرماخوردگی در کودکان چیست؟
عامل اصلی سرماخوردگی در کودکان ویروسی به نام راینو ویروس است. به طور کلی، این ویروس ها از طریق قطرات بسیار کوچک و نامرئی در هوا یا روی اشیا منتقل می شوند. ویروس ها روی پوشش محافظ بینی و گلو می نشینند و باعث می شوند که سیستم ایمنی بدن بیش از حد کار کند. از این لحظه به بعد گلودرد، سردرد و مشکل در تنفس از طریق بینی احساس می شود.
هوای خشک (چه در داخل و چه در خارج از منزل) مقاومت در برابر این عفونت ویروسی را کاهش می دهد و منجر به سرماخوردگی می شود. همچنین افرادی که سیگار می کشند و کسانی که در نزدیکی افراد سیگاری زندگی می کنند بیشتر از افرادی که با افراد سیگاری ارتباط ندارند در معرض سرماخوردگی هستند. برخلاف تصور قدیمی، نپوشیدن ژاکت در هوای سرد، نشستن یا خوابیدن با لباس کم و بیرون رفتن با موهای خیس باعث سرماخوردگی نمی شود.
علائم سرماخوردگی در کودکان چیست؟
اولین علائم سرماخوردگی در کودکان معمولا خارش یا سوزش کمی گلو، آبریزش بینی و عطسه است. کودکان مبتلا به سرماخوردگی بسیار خسته و بی حال به نظر می رسند و گلو درد، سردرد، سرفه، تب خفیف، دردهای عضلانی و بی اشتهایی دارند. همچنین ممکن است ترشحات بینی غلیظ شده و زرد یا سبز شود.
چگونه از سرماخوردگی در کودکان جلوگیری کنیم؟
ویروس های سرماخوردگی به قدری متنوع هستند که نمی توان علیه همه آنها واکسنی تولید کرد. برای جلوگیری از سرماخوردگی باید:
– کودک را از بیمار بیمار دور نگه دارید.
– کودک خود را از دود سیگار دور نگه دارید.
– شستن مرتب و خوب دست ها را به کودک بیاموزید.
– هنگام سرفه یا عطسه به جای دست از دستمال کاغذی استفاده کنید یا قسمت داخلی آرنج را جلوی بینی بپوشانید.
– حوله، لیوان، قاشق، چنگال و بشقاب را با افرادی که سرماخورده اند به اشتراک نگذارید.
– از دست زدن به دستمال مورد استفاده دیگران خودداری کنید.
همچنین باید گفت که هیچ اطمینان کاملی در مورد تاثیر مثبت ویتامین C و روی در کاهش مدت سرماخوردگی وجود ندارد. در مورد استفاده از آنها حتما با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.
درمان های خانگی برای درمان فوری سرماخوردگی در کودکان
وقتی بچه ها سرما می خورند والدین سعی می کنند به هر نحو ممکن با کودک رفتار کنند. بهتر است به جای داروهای شیمیایی از درمان های خانگی برای بهبود علائم سرماخوردگی استفاده کنید. داروهای سرماخوردگی بدون نسخه برای کودکان چندان مناسب نیستند. در زیر چند درمان خانگی سرماخوردگی کودکان را بررسی می کنیم:
1- عسل و آبلیمو برای درمان سرماخوردگی
2- مصرف ویتامین C برای درمان سرماخوردگی کودکان
3- مرطوب شدن مجاری تنفسی
4- استفاده از دستگاه بخور سرد
5- بچه ها در حال استراحت هستند
6- نیاز به گرم کردن بدن
۷- استفاده از سوپ مرغ برای درمان سرماخوردگی کودکان
8- مصرف زیاد مایعات برای درمان سرماخوردگی کودک
9- غرغره آب نمک برای درمان سرماخوردگی کودکان
10- استفاده از بخور آب گرم برای درمان سرماخوردگی
11- استفاده از سیر برای درمان سرماخوردگی
12- استفاده از زنجبیل برای درمان سرماخوردگی کودکان
دمنوش های مفید برای کاهش علائم سرماخوردگی
هیدراته نگه داشتن بدن نقش مهمی در درمان سرماخوردگی و تسریع بهبودی دارد و نوشیدن انواع چای داغ به کاهش احتقان و تسکین گلودرد کمک می کند. طبق تحقیقات، هیچ چای یا نوشیدنی نمی تواند به طور قطعی سرماخوردگی شما را درمان کند، اما برخی از چای ها دارای خواصی هستند که به کاهش علائم و کوتاه شدن دوره درمان کمک می کنند، مانند:
– چای گزنه
چای شیرین بیان
– چای ترش
– چای نعنا
– چای لیمو ترش
– چای زنجبیلی
– چای سبز
چای بابونه
– چای حاوی عسل
تغذیه مناسب در دوران سرماخوردگی
برخی از باورهای غلط در مورد غذا خوردن در هنگام سرماخوردگی وجود دارد که می خواهیم آنها را اصلاح کنیم:
1. در زمان سرماخوردگی می توانید شیر بنوشید
بسیاری بر این باورند که نوشیدن شیر می تواند مخاط را افزایش دهد. در صورتی که نوشیدن شیر هیچ اثر منفی بر بدن فرد مبتلا به سرماخوردگی نداشته باشد و سیالیت مخاط را افزایش ندهد. شیر حاوی انواع ویتامین ها و مواد معدنی و مقدار زیادی آب موجود در آن می تواند برای تامین این مواد به بدن مفید باشد.
2. خوردن غذا در هنگام سرماخوردگی حرام نیست
گاهی می شنویم که وقتی سرما می خورید کمتر بخورید یا اصلا نخورید. این باور نیز اشتباه است و خوردن غذا نه تنها سرماخوردگی را تشدید نمی کند، بلکه با تقویت بدن می تواند به ما در مبارزه با ویروس سرماخوردگی کمک کند. زیرا در هنگام بیماری متابولیسم بدن افزایش می یابد و نیاز بدن به غذا افزایش می یابد. بنابراین تا جایی که بدن شما می تواند بخورید.
3. خوردن انگور و خربزه سرماخوردگی را بدتر نمی کند
بارها می شنویم که هنگام سرماخوردگی نباید خربزه و انگور بخورید و گاهی در تجربیات زندگی شخصی خود نیز متوجه این موضوع شده ایم، اما واقعیت این است که خوردن خربزه و انگور گلو را تحریک می کند و علائم آلرژی سرماخوردگی را به طور موقت تشدید می کند. . ، اما روی سیستم دفاعی بدن تاثیر نمی گذارد و علائم آلرژیک خوردن این میوه به سرعت از بین می رود پس هنگام سرماخوردگی خود را از این منابع خوب ویتامین و مایعات بدن محروم نکنید.
4. لیمو برای سرماخوردگی مضر نیست
بارها شنیده اید که میوه های ترش مانند لیمو برای سرماخوردگی مضر است، این مورد نیز مانند انگور و خربزه به دلیل تحریک و سوزش موقت گلو در ذهن افراد ایجاد شده و هیچ مبنای علمی ثابت شده ای ندارد. برای جلوگیری از سوزش و سوزش موقت گلو، می توانید از آب لیموترش تازه در کنار سایر غذاها استفاده کنید و با تامین ویتامین های موجود در لیمو به بدن خود در مبارزه با ویروس سرماخوردگی کمک کنید.
5. کنسرو میوه نیز کاملا مفید است
بسیاری بر این باورند که میوه های کنسرو فاقد مواد مفید هستند و باید از مصرف آن پرهیز کرد، در حالی که میوه تازه چیده شده معمولاً به سرعت به کنسرو تبدیل می شود و به همین دلیل آنزیم هایی که در طی پوسیدگی تدریجی میوه تولید می شود، هنوز روی میوه تاثیری نداشته است. این کنسروها می توانند مواد مغذی مفید خود را حفظ کرده و برای بدن ما مفید باشند. البته باید توجه داشت که اگر کنسرو با مواد نگهدارنده همراه نباشد بسیار بهتر خواهد بود. بنابراین با خوردن میوه های کنسرو شده از مواد معدنی و ویتامین های آن استفاده می کنید، مخصوصاً در برخی فصول که آن نوع میوه به صورت تازه در دسترس نیست و یا به دلیل فاصله زیاد محل تولید و مصرف، امکان یافتن تازه چیده وجود ندارد. میوه. .
6. نیازی به خوردن غذای ناخوشایند نیست
در هنگام سرماخوردگی به دلیل درگیری غشای مخاطی بینی، دهان و گلو، بیمار به سختی طعم و بوی غذا را حس می کند و در نتیجه اشتهای خود را از دست می دهد، فرد بیمار تمایلی به خوردن آنها ندارد. و به دلیل کمبود غذا به سرعت ضعیف می شود و این می تواند در طولانی شدن بیماری موثر باشد، بنابراین غذا را با همان طعم معمول و گاهی کمی بیشتر طعم دهید تا بیمارتان اشتها داشته باشد. من میتونم اون غذا رو بخورم