این چای پرطرفدار کبد را نابود می کند!



آنچه دیگران می خوانند:

استفاده طولانی مدت از عصاره چای سبز با دوز بالا ممکن است از سرطان، بیماری های قلبی عروقی، چاقی و دیابت نوع 2 محافظت کند، اما همچنین ممکن است باعث آسیب کبدی در اقلیت کوچکی از جمعیت شود.

حامد سماوات، نویسنده ارشد این مطالعه و استادیار دانشگاه راتگرز، گفت: «پیش‌بینی اینکه چه کسی دچار آسیب کبدی می‌شود مهم است، زیرا شواهد فزاینده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد دوزهای بالای عصاره چای سبز می‌تواند فواید سلامتی چشمگیری داشته باشد.» برای کسانی که می توانند با خیال راحت آن را مصرف کنند.”

با استفاده از داده‌های حاصل از آزمایش چای سبز مینه‌سوتا، یک مطالعه بزرگ در مورد اثرات چای سبز بر سرطان سینه، تیم تحقیقاتی بررسی کردند که آیا افراد دارای تغییرات ژنتیکی خاص، پس از یک سال مصرف 843 میلی‌گرم یکی از این محصولات، خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می‌دهند یا خیر. آنتی اکسیدان ها ترکیب غالب در چای سبز، اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) که به نام کاتچین نیز شناخته می شود، نسبت به سایرین علائم استرس کبدی بیشتری داشت.

محققان دو نوع ژنتیکی مورد علاقه را انتخاب کردند زیرا هر کدام سنتز آنزیمی را که EGCG را تجزیه می کند کنترل می کند. آنها آزمایش چای سبز مینه سوتا را انتخاب کردند زیرا یک مطالعه بزرگ و خوب طراحی شده بود. کارآزمایی یک ساله کنترل شده با دارونما شامل بیش از 1000 زن یائسه بود و داده ها را در 3، 6، 9 و 12 ماه جمع آوری کرد.

بیشتر بخوانید  پیدا شدن نوزاد در سطل زباله هواپیما

تجزیه و تحلیل محققان نشان داد که علائم اولیه آسیب کبدی در زنان مبتلا به تغییرات ژنوتیپ کاتکول-O-متیل ترانسفراز (COMT) کمی بیشتر از حد طبیعی بود و به شدت با تغییرات ژنوتیپ یوریدین 5′-دی فسفو-گلوکورونیل ترانسفراز بود. 1A4 (UGT1A4) ارائه شده است.

به طور متوسط، شرکت کنندگان با ژنوتیپ پرخطر UGT1A4 تقریباً 80 درصد افزایش در آنزیمی داشتند که نشان دهنده استرس کبد پس از 9 ماه مصرف مکمل چای سبز بود، در مقایسه با افزایش 30 درصدی در افراد دارای ژنوتیپ های کم خطر.

سماوات با اشاره به اینکه خطر سمیت کبدی تنها با سطوح بالای مکمل چای سبز و نه نوشیدن چای سبز مرتبط است، گفت: ما هنوز راه درازی برای پیش‌بینی اینکه چه کسی می‌تواند با خیال راحت دوز بالای عصاره چای سبز مصرف کند، در پیش داریم. تنوع در این ژنوتیپ به طور کامل تغییرات آنزیم های کبدی را در میان شرکت کنندگان در مطالعه توضیح نمی دهد. توضیح کامل احتمالاً شامل تعدادی از تغییرات ژنتیکی مختلف و احتمالاً تعدادی از عوامل غیر ژنتیکی است.

سماوات افزود: «با این حال، ما فکر می‌کنیم که قطعه مهمی از پازل را شناسایی کرده‌ایم و گامی در جهت پیش‌بینی اینکه چه کسانی می‌توانند با خیال راحت از مزایای سلامتی عصاره چای سبز با دوز بالا بهره ببرند، برداشته‌ایم.»


بیشتر بخوانید  تشکل های دانشجویی نقش مهمی در اجرای اعلامیه گام دوم انقلاب داشتند

دیدگاهتان را بنویسید