گزارش کردن تو خبر: بیش از دو ماه از درگذشت مهسا امینی می گذرد، حادثه تلخی که بهانه و رمز آشوبگران شد تا کشور را به سوی هرج و مرج و آشوب بکشانند.
در این میان عده ای صحنه سازی و واسطه گری و جنایت و تخریب و تحریک و عده ای فریب خورده نقش لشکر سیاه و ابزار آشوب را بر عهده گرفتند. از همان ابتدای اعتراضات پراکنده در شهرهای مختلف کشور، تحلیلگران اجتماعی و سیاسی بر جداسازی تظاهرکنندگان و اغتشاشگران تاکید کردند و توجه به این نکته را ضروری دانستند که همه حاضران در تجمعات اعتراضی نباید حضور داشته باشند. با همین چشم دیده می شود
رهنمودهای شورای رهبر معظم انقلاب برای هدایت و عدم محکومیت فریب خوردگان
سخنرانی امام خامنهای در 21 مهرماه در جشن دانشآموختگی مشترک دانشجویان دانشگاههای افسری نیروهای مسلح مؤید همین نکته بود. وی در این سخنرانی گفت؛ همه کسانی که در خیابان مرتکب فساد و تباهی می شوند مجازات یکسانی ندارند، برخی جوانانی هستند که به دلیل هیجان تماشای برنامه های اینترنتی به خیابان می آیند. چنین افرادی ممکن است آگاه باشند و با مجازات هدایت شوند که در اشتباه هستند. البته برخی از این افراد که به خیابان ها می آیند بازماندگان عوامل آسیب دیده جمهوری اسلامی مانند منافقین، تجزیه طلبان، سلطنت طلبان و خانواده های منفور ساواکی هستند.»
تحلیل دقیق فضای جامعه و نیز شوراهای مشورتی مقام معظم رهبری، رویه قضایی پاسخی به اعتراضات خیابانی است که البته گاهی به هرج و مرج و هرج و مرج تبدیل می شود. این در حالی است که دستگاه قضایی بدون توجه به عواطف و تنها بر اساس قوانین مربوطه، مدیریت قضایی امور را بر عهده گرفته است.
تاکید رئیس قوه قضائیه بر تشخیص معترضان و اغتشاشگران
حجت الاسلام محسنی آژهی رئیس قوه قضائیه بارها از جمله در شورای عالی قضایی و در سخنرانی های متعدد خود بر تفاوت معترضان و اغتشاشگران تاکید کرده است. به عنوان مثال وی در 28 آبان در دانشگاه بیرجند گفت: در حال جداسازی معترضان از اغتشاشگران هستیم و به مراجع قضایی مربوطه تاکید کرده ایم که افراد بی گناه، کمتر گناهکار و فریب خورده اغتشاشات اخیر از اصلی ترین افراد جدا شوند. عناصر و با توجه به تمهیدات لازم باید آزاد شوند.» انجام دادن”.
آژه ای در جلسه ۲۸ مهرماه شورای عالی قضایی تاکید کرد: قطعا اقدام اعتراضی به معنای آتش زدن قرآن و پرچم، آتش زدن اموال مردم و کشتار مردم نیست، بلکه تعریف و چارچوب خاص خود را دارد. ” “
نادیده گرفتن احساسات کاذب و ماندن در چارچوب قانون؛ رویه دادگستری در برخورد با حوادث اخیر
لذا دستگاه قضایی با یک رویه منطقی و در چارچوب قانون و بر اساس دستورات و توصیه های رهبر معظم انقلاب به رسیدگی به پرونده بازداشت شدگان و افراد دارای نفوذ در تجمعات غیرقانونی پرداخت. افکار عمومی تحت تاثیر رسانه های بیگانه و جو روانی داغ، رسالت سختی را بر دوش دستگاه قضایی گذاشت.
ایجاد دوستی قانونی برای بسیاری از بازداشت شدگان حوادث اخیر
حجت الاسلام محمد مصدق معاون اول قوه قضائیه ۲۰ آبان ماه در حاشیه نشست «توضیحات جهاد در قوه قضائیه» امروز در جمع خبرنگاران از آزادی بیش از ۹۰ درصد دستگیرشدگان حوادث اخیر از زندان خبر داد. . انتشار این خبر در رسانه ها این تفکر غلط را ایجاد کرد که گویا 90 درصد بازداشت شدگان آزاد شده اند و از این اشتباه این تصور به وجود می آید که تعداد بازداشت شدگان حتی از رقم ادعایی 15 هزار نفر هم بیشتر است. مردم.
اما چند روز بعد در نشست خبری ۲۶ آبان، سخنگوی قوه قضائیه توضیح داد که این آزادگان چه کسانی بودند. ستایشی در پاسخ به خبرنگار تسنیم گفت: هفته گذشته گزارشی از یک مقام ارشد قضایی مبنی بر آزادی 90 درصد از دستگیرشدگان اغتشاشات اخیر منتشر شد که باید توضیح داد که برخی از آنها به دلیل عدم آزادی آزاد شده اند. مرتکب جرم شده اند و فقط سهل انگاری کرده اند، برخی دستورات امنیتی صادر شده و اکنون تحت نظر و نظارت هستند یا در دادگاه هستند، اما مهم این است که این روند با دقت و توجه کامل انجام شود. با کارهای شبانه روزی که انجام می شود سعی می کنیم حق هیچکس را پایمال نکنیم، بی گناهی را نباید در زندان یا بازداشتگاه نگه داشت».
محکومین و بازداشت شدگان در شادی ملی به دلیل قهرمانی تیم ملی در جام جهانی سهیم هستند
اما جمعه 13 آذر برای ایرانیان روز مهمی بود، روزی که تیم فوتبال ما در جام جهانی مقابل ولز بازی کرد. ملی پوشان در بازی اول شکست خوردند و فشار زیادی روی آنها بود. اهمیت این مسابقه در احیای روحیه تیمی و همچنین ایجاد مجدد امید در جامعه بود که بازیکنان و کادر فنی به خوبی آن را کشف کردند و در نتیجه از نظر کارشناسان ورزشی یکی از بهترین مسابقات تاریخ فوتبال کشورمان ظهر امروز به مصاف ولز رفت.
پس از پیروزی تاریخی تیم فوتبال کشورمان و تزریق نشاط عمومی به جامعه، رئیس قوه قضائیه به دستگاهها و مراکز ذیصلاح قضایی دستور داد «به خاطر عنایت خداوند و شادی و سربلندی مردم ناشی از این پیروزی، شکرگزاری کنند. ” تیم ملی فوتبال جمهوری اسلامی ایران، آن دسته از زندانیانی که شرایط بهره مندی از دوستی های قانونی را دارند، باید بیشترین کمک را داشته باشند و مقدمات آزادی و بازگشت به آغوش گرم خانواده هایشان در اولین فرصت فراهم شود.
این دستور ضمیمه امنیتی و انتظامی نیز داشت. وی افزود: بدیهی است که نمی توان کسانی را که در پرونده های اخیر مرتکب جنایت، کشته و زخمی شدن مدافعان امنیت ملی، سوزاندن اموال عمومی و سوزاندن قرآن شدند، بخشید و تاکید ما این است که عوامل و عوامل اصلی ناآرامی های اخیر جایی برای آنها نیست. دوستی.”
این پیوست نشان دهنده رویه صحیح قضایی در رابطه با اغتشاشات اخیر و رسیدگی به پرونده های مرتبط با آن است.
سلبریتی هایی که در این دو روز آزاد شدند
در میان زندانیان و بازداشت شدگانی که طی چند روز اخیر و بر اساس این دستور و روال مربوطه از زندان آزاد شده اند، تعداد قابل توجهی از بازداشت شدگان حوادث اخیر هستند. به عنوان مثال، روز گذشته دادستان تهران اعلام کرد که به دستور رئیس قوه قضائیه پرونده تعدادی از افرادی که شرایط استفاده از رفاقت قانونی را داشتند و 46 نفر که تعدادی از آنها در اغتشاشات اخیر دستگیر شدند، رسیدگی شد. در تهران دستگیر و با کمک های ارائه شده از زندان آزاد شدند.
در رسانه ها و به خصوص فضای مجازی در میان اسامی افرادی که منتشر شده اند، می توان نام های معروفی را مشاهده کرد که مربوط به شخصیت های مطرح و برخی افراد مشهور است. افرادی مانند (تا زمانی که این گزارش ظهر دوشنبه 16 آذر تهیه شد) هنگامه قاضیانی، محمود شهریاری، حسین رونقی، پروانه سلحشوری و همچنین تعدادی از خبرنگاران و خبرنگاران.
این تصمیم نتیجه همان سیاست و رویه منطقی دستگاه قضایی و اجرای توصیه های مشورتی مقام معظم رهبری است که در اذهان و چشمان مقامات قضایی، مسئولان و مدیران ارشد قوه قضائیه جا افتاده است. آنها نگران اجرای صحیح و اصولی آن هستند.
و در نهایت مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضائیه چندی پیش تاکید کرد: سلبریتی ها مانند هنرمندان و ورزشکارانی هستند که سال ها برای ملت ایران خاطرات زیبایی خلق کرده اند و به همین دلیل دستگاه قضایی نمی خواهد خشم مردم را برانگیزد. مردم ایران با سخت گیری نسبت به این افراد برجسته و در صورت وجود. در صورتی که افراد بازداشت شده مرتکب جرم سنگین، جنایت، خیانت و غیره نشده باشند، رفتار اسلامی شامل حال آنان نیز خواهد بود.