به گفته Shamanevs، سال ها پیش دولت و مجلس به فکر معافیت برخی از مشاغل از پرداخت مالیات مانند صنایع دستی بودند. تلاش هایی که نتیجه داد و ماده 142 قانون مالیات، شرکت های مرتبط با صنایع دستی را از پرداخت مالیات معاف کرد. 100% معافیت مالیاتی.
طبق قانون مالیات، اصل اساسی این است که افرادی که درآمد و ثروت انباشته بالاتری دارند، موظف به پرداخت مالیات بیشتر هستند و افرادی که درآمد کمتر و دارایی های اندک دارند یا از پرداخت مالیات معاف هستند یا راه های قانونی برای کاهش قابل توجه مالیات وجود دارد. همچنین ماده 142 قانون مالیات های مستقیم که بیان می کند: درآمدهای کارگاه های قالی بافی و شرکت های تعاونی و صنایع دستی و اتحادیه های تولیدی مرتبط از پرداخت مالیات معاف است.
جلوگیری از تلاش برای حذف ماده 142 قانون مالیات
البته تصویب این قانون در همان سال با اگرها و اگرهایی مواجه شد. عدم ابلاغ صحیح این قانون باعث شده است که بسیاری از صاحبان کارگاه های صنایع دستی از تصویب و اجرای آن بی اطلاع بوده و برای بهره مندی از این قانون اظهارنامه مالیاتی خود را به موقع تکمیل نکنند.
عدم اطلاع رسانی صحیح این شبهات و شبهه هایی را ایجاد کرد که افراد یا نهادهای خاصی در صدد حذف این قانون یا جلوگیری از اجرای آن هستند که بعداً جدی تر شد و نگرانی هنرمندان صنایع دستی مبنی بر امکان لغو ماده 142 قانون مالیات های مستقیم. . وی با بیان اینکه البته این موضوع به طور جدی در دستور کار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قرار گرفت و تلاش شد تا از سوی مسئولان این وزارتخانه از این موضوع جلوگیری شود، تصریح کرد:
در همین راستا علاوه بر رایزنی با سازمان مالیاتی، در سال 1388 وزیر وقت میراث فرهنگی طی نامه ای به معاون اول رئیس جمهور و همچنین وزیر اقتصاد و دارایی به بالا بودن فرهنگی، هنری و … اشاره کرد. ارزش مادی و معنوی صنایع دستی و هنرهای سنتی مورد نظر است. از حذف ماده مذکور (142) جلوگیری شد.
در لایحه قانون اصلاح و الحاق برخی قوانین و مقررات مالیاتی تدوین شده توسط دفتر تحقیقات و برنامه ریزی سازمان مالیاتی کشور، ماده 142 قانون مالیات های مستقیم حذف شد.
در ادامه فعالیت های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سازمان مالیاتی به یکی از نامه های این وزارتخانه پاسخ داد: لایحه قانون اصلاح قانون مالیات های مستقیم پس از جلسات متعدد تهیه و به تصویب رسید. با حضور کارشناسان و کارشناسان ذیربط و به موجب بند 62 آن متن: «درآمد اشخاص حقیقی بابت تولید فرش دستباف و صنایع دستی تا سقف دو میلیارد از پرداخت مالیات معاف است» جایگزین متن فعلی ماده 142 مذكور. قانون
این در حالی است که بر اساس ماده 142 قانون مالیات های مستقیم، درآمد کارگاه های صنایع دستی و فرش دستباف و تعاونی ها و اتحادیه های تولیدی وابسته به آنها از پرداخت مالیات معاف است که کارشناسان آن را یکی از مهمترین سازوکارها عنوان کرده اند. حمایت دولت از این صنایع فرهنگی
این مقاله در مورد معافیت های مالیاتی صنعت فرش و گلیم می باشد. در توضیح این ماده قانون آمده است: «درآمدهای کارگاه های فرش دستباف و صنایع دستی و تعاونی ها و اتحادیه های تولیدی مربوطه از پرداخت مالیات معاف است».
معافیت ها و تخفیف های مالیاتی برای کسب و کارهای نوپا، موسسات خیریه، صنایع تولیدی، خدمات فرهنگی و هنری و برخی کسب و کارهایی که بر پیشرفت اجتماعی و عمومی تاثیر می گذارند در نظر گرفته شده تا به نوعی در این توزیع عادلانه ثروت موثر باشد. در عین حال، شرکتهای بزرگتری که نقش کمتری در تولید زیرساختی دارند، مالیات بیشتری دریافت میکنند تا دولت بتواند با استفاده از درآمد حاصل از این مالیات، خدمات اجتماعی بهتری ارائه کند.
شرح ماده 142 قانون مالیاتهای مستقیم
این مقاله در مورد معافیت های مالیاتی صنعت فرش و گلیم می باشد. در توضیح این ماده قانون آمده است: «درآمدهای کارگاه های فرش دستباف و صنایع دستی و تعاونی ها و اتحادیه های تولیدی مربوطه از پرداخت مالیات معاف است». در ادامه و ذیل این قانون آمده است: «مطابق بند 36 ماده واحده قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 31.0.1393». سال موضوع ماده (146) مکرر در مواد (133)، (134)، (139)» استثناء از بندهای (الف)، (ب) و (ز)، (142)، (143) و تبصره 1 آنها. طبق ماده (143) اغلب به عنوان مالیات با نرخ صفر نام برده می شود. آنچه در مورد این قانون اهمیت بیشتری دارد، تعریف قانونی از صنف و اتحادیه های تولیدی مرتبط است. باید دید کدام اقلام از نظر قانونگذار در گروه بزرگ صنایع دستی قرار می گیرد.
علاوه بر فهرست صنایع دستی مندرج در ماده 142 قانون مالیات، تعاریف مختلفی از صنایع دستی نیز ذکر شده است. یکی از این تعارفات این است: «صنایع دستی به مجموعهای از «هنرها و صنایع» اطلاق میشود که عمدتاً از مواد اولیه بومی استفاده میکنند و بخشی از مراحل اولیه تولید را با کمک دست و ابزار دستی برای تهیه و تولید محصولات انجام میدهند. که مجموع آن ذوق هنری و خلاقیت فکری سازنده است که به نوعی تجلی یافته است و این عامل اصلی ترین عامل تمایز این گونه محصولات از مصنوعات مشابه ماشینی و کارخانه ای است.
بر اساس این تعریف، شاخص اصلی و مهم این صنایع از دیدگاه قانونگذار، انجام بخشی از مراحل اساسی تولید با دست و ابزار دستی، با تامین بخش زیادی از مواد اولیه از منابع داخلی است. و با استفاده از طرح های اصیل و بومی. در فرآیند طراحی
اقلام مشمول معافیت مالیاتی ماده 142 قانون مالیات های مستقیم در تاریخ های مختلف و با تغییرات متفاوت اضافه یا کسر شد.
باید اضافه کرد که بر اساس قانونگذار در ایران آنچه در گروه صنایع دستی قرار می گیرد شامل 123 رشته است که در قالب فهرست الفبایی در سامانه سازمان مالیاتی کشور درج شده است. در این فهرست، 10 ویژگی خاص به عنوان ویژگی های صنایع دستی و 24 ویژگی به عنوان طبقه بندی این صنایع پیشنهاد شده است. این فهرست بازبینی شده و آخرین بار در سال 1982 منتشر شده است.
با تاکید بر اجرای کامل اصل 142 توسط وزارت میراث فرهنگی
ابلاغ نادرست این ماده موجب شد تا مسئولان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بار دیگر به اجرای این قانون اشاره کنند.
در همین راستا محمدحسین عسگرپور سرپرست اداره کل حمایت از تولیدات صنایع دستی در گفت و گو با میراث آریا از اجرای قانون معافیت 100 درصدی مالیاتی کارگاه های تولیدی صنایع دستی در سراسر کشور خبر داد و گفت: بر اساس ماده در ماده 142 قانون مالیات، درآمد کارگاه های فرش دستباف، صنایع دستی و تعاونی و اتحادیه های تولیدی مربوطه از پرداخت مالیات معاف است. این قانون در حال حاضر شامل کلیه کارگاه ها و فعالان صنایع دستی این حوزه تحت نظارت این وزارتخانه می شود و فعالان صنایع دستی و کارگاه داران برای برخورداری از این معافیت باید درخواست خود را تکمیل و به اداره مالیات ارائه کنند.
وی می افزاید: در صورتی که فعالان صنایع دستی در سراسر کشور برای اجرای این قانون نیاز به راهنمایی داشته باشند یا با مشکل مواجه شوند، می توانند با ادارات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تماس بگیرند.
ماده 142 قانون مالیات ها در واقع چتر حمایتی و قانون جامعی است که با تصویب آن صنعتگران و صاحبان کارگاه می توانند نفس راحتی بکشند. تصویب این نوع از قوانین تشویقی و حمایتی مورد تایید و تاکید بخش دولتی و خصوصی است.
حسین بختیاری رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل انجمن هنرمندان صنایع دستی کشور با اشاره به ماده 142 قانون مالیات از این ماده به عنوان یک قانون حمایتی یاد می کند و می گوید: هر گونه انگیزه در هر اندازه و در هر سطحی باشد. به ویژه در زمینه هایی مانند بیمه و مالیات می تواند برای رونق مشاغل صنایع دستی موثر و مهم باشد.
وی می افزاید: البته معتقدم هنرمندان صنایع دستی، تولیدکنندگان و صاحبان کارگاه ها باید در شرایطی باشند که مجبور به تصویب قوانین حمایتی نباشند، اما با توجه به شرایط فعالیت صنایع دستی، هنرمندان این رشته نیازمند قوانین حمایتی هستند که یکی از آن جمله ماده 142 قانون مالیات هاست که حمایت از این قوانین است.
بختیاری می گوید: البته انتقادی که در اینجا وجود دارد عدم اطلاع رسانی مناسب از این مقاله است. مجلس، دولت و دستگاههای مختلف در دورههای مختلف تلاش میکنند قوانینی را تصویب کنند، اما عدم استفاده از ظرفیتهای رسانهای و فضای مجازی باعث میشود که این قوانین تنها روی کاغذ بماند و برخی از فعالان فعالیتهای هدف این قوانین، دقیق نیستند. و اطلاعات کامل در مورد نحوه اجرای آنها. .
وی خاطرنشان کرد: بخش دولتی، بخش خصوصی و حوزه رسانه باید در کنار هم باشند و با ابلاغ به موقع و مناسب قوانین حمایتی به رونق مشاغل صنایع دستی کمک کنند.
ابلاغ منظم قوانین در زمینه صنایع دستی
موضوع حمایت از هنرمندان صنایع دستی به ویژه در حوزه مالیات و بیمه به عنوان یکی از مهمترین موضوعات از ابتدای دولت سیزدهم توسط وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مطرح شده است. این اتفاق نشان می دهد که صنایع دستی در اولویت کاری این وزارتخانه و ضرغامی قرار دارد و با توجه به شخصیت رسانه ای وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی امیدها برای ابلاغ صحیح قوانین حمایتی در حوزه های مختلف از جمله صنایع دستی از جمله هنر افزایش یافته است. . 142 قانون مالیات.
انتهای پیام/