۷ عادت روزانه که به مغز شما آسیب می رساند


مغز انعطاف پذیر است و توانایی بسیار زیادی دارد. مطالعات نشان میدهد که انعطافپذیری مغز به انسان اجازه میدهد که با استرسزاترین موقعیتها سازگار شود. در حالی که شرایط زندگی باعث منعطف شدن مغز می شود اما باید مراقب باشیم که با بعضی عادات به مغز آسیب نزنیم.

ما در سایت طلا برخی از عادات روزانه که به مغز شما آسیب میرساند را برای شما آورده ایم.

کم خوابی

مطالعات نشان میدهد که کمبود خواب بر تواناییهای شناختی و عاطفی ما تأثیر میگذارد. اگر به اندازه کافی نخوابیم، توانایی مغز برای استدلال منطقی تمرکز حواس و تصمیم گیری صحیح و هوشیاری تحت تأثیر قرار میگیرد و این عادت در دراز مدت بر کیفیت زندگی شما تأثیر می گذارد.

عادات غذایی ناسالم

عادات غذایی ناسالم بر وزن شما تأثیر میگذارد و به مغز شما آسیب می رساند. گلوکز سوخت مغز است و از آنجایی که صبحانه نخوردن یا خوردن یک صبحانه ناسالم گلوکز مغز را از بین میبرد این عادت به عملکرد شناختی مغز آسیب میزند و باعث کاهش توجه می شود.

نازک شدن قشر مغز

سیگار برای ریه ها و قلب و مغز مضر است و باعث نازک شدن قشر مغز میشود. کورتکس قسمت بیرونی مغز است که مسئول عملکردهای شناختی مانند حافظه و زبان است. نازک شدن قشر مغز منجر به زوال شناختی می شود. بیش از حد سیگار کشیدن باعث التهاب عصبی می شود که منجر به چندین اختلال خود ایمنی می شود.

بیشتر بخوانید  جدیدترین آمار کرونا در ایران/مبتلایان روزانه به کمتر از ۲ هزار نفر رسید

قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی مضر

امروزه هوای شهرها با مواد شیمیایی آلوده تر شده است. برخی از این مواد شیمیایی برای مغز مضر هستند.

استنشاق برخی آلایندهها باعث کاهش هوش میشود. آلودگی سرب به خصوص برای مغز کودکان سمی است . اگر در مناطق بسیار آلوده زندگی نمی کنید باید بدانید که مواد شیمیایی در دسترس مانند آفت کش ها نیز در لیست مواد شیمیایی هستند که می توانند بر مغز تأثیر بگذارند.

ورزش نکردن

یک پیاده روی سریع برای ۱۵ دقیقه باعث افزایش سرعت پمپاژ خون در قلب میشود. فعالیت بدنی باعث افزایش فعالیت مغز و سلامت شناختی میشود. ورزش نکردن خطر زوال شناختی را افزایش می دهد و شما را در معرض خطر آلزایمر قرار می دهد. فعالیت بدنی برای مغز مفید است. قلب شما را سالم نگه می دارد ، وزن شما را متناسب نگه میدارد و خواب شما را تنظیم میکند.

تنهایی و انزوا

انسان ها برای معاشرت آفریده شده اند. ما در ارتباط با افراد دیگر پیشرفت می کنیم. مطالعات ثابت کرده است که افرادی که ارتباطات اجتماعی بیشتری دارند ، عملکرد شناختی بهتری دارند. اجتماعی شدن باعث تحریک مغز در هنگام تعامل با افراد دیگر می شود و احتمال افسردگی را کاهش میدهد.

استرس

علیرغم پیشرفت تکنولوژی و تجهیزاتی که زندگی را برای انسان ها آسانتر کردند، سطح استرس در حال افزایش است. همه استرس ها بد نیستند. کورتیزول هورمونی است که در شرایط استرس زا ترشح می شود. این تجمع مداوم کورتیزول در مغز است که باعث اثرات مخرب در مغز می شود.

بیشتر بخوانید  آزمون به فهرست اروپایی لورکوزن اضافه شد

سطوح بالای کورتیزول بر توانایی مغز برای عملکرد صحیح تأثیر می گذارد و سلول های مغز را از بین میبرد و مغز را کوچک میکند. حافظه و عملکردهای یادگیری مغز همگی تحت تأثیر استرس قرار می گیرند.علاوه بر این، استرس خطر بیماری های قلبی، دیابت و فشار خون بالا را افزایش می دهد.

استرس در واقع یک قاتل خاموش است.


دیدگاهتان را بنویسید