به گزارش ایرنا سلام نو، آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران در گفت و گو با یک رسانه آمریکایی اعلام کرد که پیش از شرکت در هفتاد و هفتمین مجمع عمومی سازمان ملل با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا دیدار نخواهد کرد.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران برای شرکت در هفتاد و هفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویورک سفر می کند.
سیبیاس نیوز گزارش داد که آیتالله رئیسی در گفتوگو با این شبکه خبری اعلام کرد که با جو بایدن دیداری نخواهد داشت.
بر اساس این گزارش، آیت الله رئیسی در پاسخ به سوالی مبنی بر احتمال دیدار حضوری با بایدن در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل گفت: بعید می دانم چنین دیداری صورت بگیرد. من جلسات یا مذاکرات را مفید نمی دانم.
رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که به نظر شما تفاوت دولت ترامپ با دولت بایدن چیست؟ وی گفت: دولت جدید آمریکا مدعی تفاوت با دولت ترامپ است اما در عمل تغییری ندیده ایم.
رئیس جمهور ایران پیش از این در گفت و گو با شبکه خبری قطری الجزیره تصمیم نهایی برای دستیابی به توافق هسته ای با آمریکا را اعلام و تاکید کرد: مصمم هستیم قاطعانه از حقوق ایران و مردم آن دفاع کنیم. “”
به گزارش ایرنا از الجزیره، آیت الله رئیسی شامگاه پنجشنبه در این گفت و گو افزود: لغو تحریم ها علیه ایران باید با دستیابی به ضمانت ها همراه باشد و مسائل حفاظتی نیز برای پیشبرد مذاکرات هسته ای حل شود.
رئیس جمهور ایران گفت: قبل از اینکه غرب از ما بخواهد فعالیت های هسته ای را متوقف کنیم باید از رژیم صهیونیستی که سلاح های کشتار جمعی دارد بپرسند.
آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه مصمم هستیم قاطعانه از حقوق ایران و ملت ایران دفاع کنیم، افزود: مذاکره مستقیم با آمریکا در خصوص توافق هسته ای فایده ای ندارد و آمریکا باید اقداماتی را برای اعتمادسازی در این زمینه انجام دهد. طرف ایرانی.” “”
رئیس جمهور ایران در ادامه سخنان خود درباره تحریم های جدید آمریکا علیه ایران گفت: اگر واشنگتن خواهان توافق است; چرا در جریان مذاکرات هسته ای تحریم های جدیدی وضع می کند؟
به گزارش ایرنا، دور جدید مذاکرات لغو تحریم های ایران پس از پنج ماه وقفه از 22 آگوست در وین آغاز شد و این مذاکرات پس از چهار روز در 5 مرداد با بازگشت هیات ها به پایتخت ها پایان یافت.
برگزاری این دور از مذاکرات پس از آن صورت گرفت که مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزنامه فایننشال تایمز اعلام کرد که بسته پیشنهادی جدیدی را که شامل راهکارهای به روز در خصوص لغو تحریم ها می شود، روی میز گذاشته است. گام های ایران به سمت سلاح هسته ای.
جمهوری اسلامی ایران در ۲۵ آگوست (۱۶ مرداد) نظرات و درخواستهای خود را در خصوص پیشنهادات اتحادیه اروپا برای مذاکرات لغو تحریمها در وین ارسال کرد و پس از گذشت بیش از یک هفته، آمریکا در ۲ سپتامبر (۲۴ مرداد) نظر خود را اعلام کرد. فرستادن. آن را به اتحادیه اروپا ارائه کرد.
ناصر حنانی سخنگوی وزارت امور خارجه از اظهارات جمهوری اسلامی ایران در خصوص واکنش آمریکا به پیش نویس توافقنامه لغو تحریم ها به هماهنگ کننده دهم شهریور (اول شهریور) خبر داد. وی گفت: پس از دریافت پاسخ آمریکایی ها، تیم کارشناسی جمهوری اسلامی ایران مورد بررسی دقیق قرار گرفت و پاسخ های ایران پس از ارزیابی در سطوح مختلف امشب جمع آوری و به هماهنگ کننده ارائه شد. متن ارسالی رویکردی سازنده با هدف نهایی کردن مذاکرات دارد.
ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز در 22 سپتامبر (13 شهریور) به وقت محلی (ایالات متحده آمریکا) گفت که به تلاش های دیپلماتیک ادامه خواهیم داد و نظر خود را در مورد آخرین پاسخ ایران بیان کرد.
مذاکرات به نقاط عطف کلیدی در رسیدن به هدف خود رسیده است و توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی غرب، به ویژه ایالات متحده به عنوان طرف ناقض توافقنامه 1994 است.
هیأت جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان می کند: دستیابی به توافق ضروری است، ثبات لغو تحریم ها به نوعی تضمین شده است و موضوع نباید به عنوان اهرم فشاری برای استفاده در آینده علیه ایران باقی بماند. و به دنبال توافقی است که منافع اقتصادی مردم را تضمین کند، موانع تجارت خارجی ایران را برطرف کند و محدودیت های غیرقانونی فروش نفت را از بین ببرد.
بنابراین، اگر طرف مقابل خواسته ها و مطالبات منطقی ایران برای یک توافق پایدار و قابل اعتماد را بپذیرد، توافق نهایی حاصل خواهد شد.