افزایش سرعت اینترنت در ایران؟! + عکس


به گزارش سلام نو به نقل از خبرآنلاین، جدیدترین رتبه بندی کشورها از نظر سرعت اینترنت توسط وب سایت Speedtest (www.speedtest.net) منتشر شد. با توجه به شاخص های این سایت، رتبه ایران افزایش یافته در حالی که تجربه کاربری چیز دیگری را نشان می دهد.

وب سایت اسپیدتست www.speedtest.net برای سنجش رتبه و کیفیت اینترنت در کشورهای جهان از 2 شاخص Median و Mean استفاده می کند و گاها مورد استناد کارشناسان و مسئولان فضای مجازی کشور قرار می گیرد.

اما نکته مغفول این است که سایت اسپیدتست سرعت و کیفیت اینترنت را با سرور انتخابی که مقدار پیش فرض آن به سرور کشور نزدیکتر است می سنجد. با توجه به اینکه درصد زیادی از ترافیک ایران بین المللی است، نمی توان به آمار این سایت که معیار سنجش اینترنت داخلی کشور است، تکیه کرد.

بهبود جایگاه ایران در این فهرست با توجه به وقفه های چند ماه اخیر در اینترنت بین المللی منطقی نیست، مگر اینکه به گفته کارشناسان، معیار سنجش، اینترنت داخلی باشد.

تست سفید

با فرض اینکه معیار سنجش وضعیت اینترنت ایران در سایت اسپیدتست فقط اینترنت داخلی باشد، باید گفت که آخرین آمار این سایت نشان می دهد که «میانگین» سرعت دانلود اینترنت ثابت در مردادماه 10.02 مگابیت بر ثانیه است. و سرعت آپلود 1.52 مگابیت بر ثانیه و تاخیر 29 میلی ثانیه است.

شاخص میانه، همانطور که از نام آن پیداست، نقطه میانی داده های آماری است. یکی دیگر از معیارهای محاسبه شده در این سایت سرعت “متوسط” است. شاخصی که میانگین داده های آماری را در نظر می گیرد. بر اساس این شاخص، میانگین سرعت اینترنت همراه در رتبه 76 و اینترنت ثابت در ایران در رتبه 145، نسبت به ماه قبل جهش یک و دو پله ای داشته است.

بیشتر بخوانید  بایدن دوشنبه میزبان امیر قطر در کاخ سفید خواهد بود

سرعت دانلود اینترنت موبایل بر اساس میانگین شاخص هم اکنون 41.28 مگابیت بر ثانیه، سرعت آپلود 13.21 مگابیت بر ثانیه و تأخیر 36 میلی ثانیه است. همچنین میانگین سرعت دانلود در اینترنت ثابت 23.23 مگابیت بر ثانیه، سرعت آپلود 14.33 مگابیت بر ثانیه و تاخیر 42 میلی ثانیه است.

Speedtest همچنین میانگین جهانی و سرعت متوسط ​​اینترنت را بر اساس داده هایی که از همه کشورها جمع آوری می کند محاسبه می کند. اکنون «میانگین» سرعت اینترنت موبایل 30.79 مگابیت بر ثانیه، سرعت آپلود 8.26 مگابیت بر ثانیه و تأخیر 29 میلی ثانیه است.

اینترنت ثابت نیز در این شاخص سنجیده می شود و بر این اساس سرعت دانلود 69.14 مگابیت بر ثانیه، سرعت آپلود 29.9 مگابیت بر ثانیه و تاخیر به 10 میلی ثانیه رسیده است. همچنین میانگین سرعت دانلود جهانی اینترنت موبایل 77.74 مگابیت بر ثانیه، سرعت آپلود 14.33 مگابیت بر ثانیه و تاخیر 36 میلی ثانیه و برای سرعت دانلود اینترنت ثابت 139.19 مگابیت بر ثانیه، سرعت آپلود 77084 مگابیت بر ثانیه و تاخیر 18 میلی ثانیه است. .

به طور ساده می توان به این نتیجه رسید که میانگین سرعت اینترنت موبایل در دنیا 77.74 مگابیت بر ثانیه و در ایران 41.28 مگابیت بر ثانیه است که با توجه به تحریم ها، زیرساخت ها و تصمیمات ناظران در این زمینه فاصله قابل توجهی نیست. و می تواند باشد. این شاخص امیدوار کننده به نظر می رسد.

اما مشکل اینجاست که اختلال و کندی اینترنت و آنچه که تجربه کاربری خوشایندی را برای فعالان عرصه مجازی و صاحبان مشاغل ایجاد می کند، ربطی به کیفیت اینترنت داخلی ندارد و موضوع مهم، بین المللی بودن آن است. اینترنت که کندی و اختلالات آن همواره ذینفع این فضا هستند، با مشکل مواجه است.

بیشتر بخوانید  ورود موقت فرش دستباف ایرانی آزاد شد

اتفاقی که باعث کاهش کیفیت ارتباط کاربران ایرانی برای دسترسی به شبکه های اجتماعی شد، تمامی سایت های جستجوی معتبر از گوگل تا … بازیکنان خسته شده اند و حتی کودکان نیز کندی سرعت را احساس می کنند.

مشکلی که عادل طالبی می گوید: «اکثر مردم از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند. آیا اکنون پلتفرم داخلی موفقی در این زمینه داریم؟ چطور می گویند سرعت اینترنت بهتر شده است در حالی که طبق آمار 6 ماه اخیر طبق آمار رسمی رگولاتوری تقریباً مداوم اختلال ایجاد شده و طبق آمار لایف وب شاهد کاهش تعداد پست های اینستاگرام ایرانیان بوده ایم. 50 درصد در برخی روزها؟ این بازی آمار است!»

جالب اینجاست که طالبی درباره کاهش دسترسی مردم به شبکه‌های اجتماعی از جمله اینستاگرام می‌گوید: در سال گذشته بر اساس آخرین آمار مرکز توسعه دیجیتال، بیش از 80 درصد از کسب‌وکارهای دیجیتال ایرانی بر اساس این بین‌المللی شکل گرفته‌اند. شبکه های اجتماعی. درست است که کسانی که دسترسی مردم به اینترنت بین المللی را کاهش می دهند که منجر به افت کیفیت اینترنت در کشور شد، چیزی در این مورد به مردم نمی گویند!

دیدگاهتان را بنویسید