فواید فراوان شکلات تلخ برای تقویت حافظه



به گزارش سلام نو به نقل از عصر ایران، شکلات تلخ سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان است که به جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کند. همچنین با بهبود جریان خون می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و فشار خون را کاهش دهد.

به گفته محققان، مصرف شکلات تلخ می تواند فرکانس امواج مغزی را تغییر دهد و در بهبود حافظه و کاهش استرس مفید است. در واقع افرادی که عاشق شیرینی هستند بهتر است برای حفظ سلامتی خود انواع شیرینی های مضر را با شکلات تلخ جایگزین کنند. البته شکلات تلخ به معنای شکلات واقعی و باکیفیت است، نه محصولی که از ترکیب مواد مختلف و تلخ مصنوعی تهیه شده باشد!

شکلات تلخ سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان است که به جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کند. همچنین با بهبود جریان خون می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و فشار خون را کاهش دهد.

با استناد به مطالعه ای از دانشگاه لوما لیندا در کالیفرنیا، که همچنین در نشست سالانه زیست شناسی تجربی 2018 ارائه شد، فواید شکلات تلخ در رابطه با تأثیر آن بر امواج مغزی مرتبط با حافظه و توانایی یادآوری مشکلات آشکار شد.

Keter Lee Burke از دانشگاه لوما لیندا و تیم تحقیقاتی اش از تکه های 48 گرمی شکلات تلخ استفاده کردند که 70 درصد از دانه های کاکائو تانزانیایی تشکیل شده بود.

بورک توضیح می‌دهد: «آنچه که به آن اشاره کردیم این است که آنتی‌اکسیدان‌ها توانایی تغییر فرکانس مغز شما را دارند، ظاهراً فرکانس مغزی مفیدی به نام گاما». فرکانس گاما با آنتی اکسیدان های موجود در شکلات تنظیم می شود، افزایش می یابد و در واقع روشن می شود.

بیشتر بخوانید  نرخ ورودی پارکینگ های خودرو در بهمن ۱۴۰۰

امواج مغزی در فرکانس های متفاوتی ساطع می شوند و از این نظر تا حدودی شبیه رادیو هستند. برک می افزاید که فرکانس گاما بالاترین فرکانس است و “با پیشرفته ترین سطح برای پردازش شناختی، حافظه و یادآوری مرتبط است.”

بهبود حافظه و کاهش استرس با مصرف شکلات تلخ

امواج گاما به عملکردهای پیچیده ای مانند پردازش اطلاعات، تقویت حافظه و کاهش استرس نسبت داده می شود. اثرات مثبت روی مغز یا به گفته محققان افزایش «انعطاف پذیری عصبی» در نتیجه مصرف شکلات تلخ در عرض 30 دقیقه رخ می دهد.

برک می گوید: در این مطالعه، داوطلبانی که یک تکه شکلات تلخ 70 درصد مصرف کردند، پس از 30 دقیقه افزایش زیادی در فرکانس گاما در نواحی مهم مغز (پشت و سمت راست مغز) نشان دادند. افزایش فرکانس گامای امواج مغزی چند ساعت طول می کشد.

تیم تحقیقاتی به بررسی داوطلبان آزمایش ادامه داد و تا دو ساعت پس از پروژه، آنها همچنان فرکانس گامای تحریک شده را مشاهده کردند، البته به شکل کاهش یافته. بنابراین زمان زیادی طول می کشد تا این امواج فروکش کنند.

این تحقیق می تواند برای بهبود عملکرد شناختی، به ویژه در جمعیت های مسن تر مورد استفاده قرار گیرد. با توجه به نتایج به‌دست‌آمده، یکی از مزایای اصلی شکلات تلخ تنظیم دقیق فرآیندهای شناختی در طول مصرف آن است. به گفته بورک، اگر واقعا بتوانیم فرکانس گاما را افزایش دهیم، در زندگی، به ویژه در زمینه تقویت فرآیندهای شناختی مغز، واقعاً سود خواهیم برد.

حقایقی در مورد شکلات

دانه های کاکائو در داخل غلاف کاکائو یافت می شود. اینها میوه هایی هستند که روی درختان در آب و هوای گرم مانند آمریکای مرکزی، آمریکای جنوبی و آفریقا رشد می کنند. بله، شکلات از نظر فنی در واقع از میوه می آید. بسیاری از میوه ها و سبزیجات دیگر نیز سرشار از آنتی اکسیدان هستند، مانند اسفناج، چغندر، تمشک، توت فرنگی و البته کلم پیچ.

بیشتر بخوانید  تیم ملی بسکتبال عازم توکیو شد

دانه های کاکائو از داخل میوه برداشت می شود، سپس خشک و تخمیر می شود. این ماده در نهایت به کره کاکائو تبدیل می شود. کاکائو خام را می توان به تنهایی یا در پخت و پز استفاده کرد. برای تبدیل کاکائو خام به شکلات یا کره کاکائو، آن را با شکر و شیر ترکیب می کنند.

همچنین برای تبدیل کاکائو خام به «کاکائو» باید محصول را بو داده شود. بورک توضیح می دهد که به زبان ساده، کاکائو نسخه خام، کمتر فرآوری شده یا فرآوری نشده است. در حالی که کاکائو فرآوری شده در نظر گرفته می شود. طعم شکلات تلخ، شکلات شیری و سایر انواع شکلات بسته به میزان کره و شیر مصرفی متفاوت است.

به طور معمول، هر محصولی که بیش از 70 درصد کاکائو داشته باشد، «شکلات تیره» در نظر گرفته می شود و این ترکیبی است که در مطالعه برک استفاده شده است.

شکلات تلخ در محدوده 70 درصد کاکائو یا بیشتر از نظر ترکیبات آنتی اکسیدانی بسیار غنی است. بنابراین برای سلامتی بدن بسیار مفید تلقی می شود.

بورک خاطرنشان کرد که این میوه از نظر آنتی اکسیدان حتی از گیلاس و تعدادی سبزیجات نیز پیشی می گیرد. اگر می توانید طعم تلخ را تحمل کنید، درصد کاکائو بالاتری توصیه می شود.

جسیکا کوردینگ، یک متخصص تغذیه ثبت شده در شهر نیویورک توضیح می دهد که 85 درصد کاکائو چیزی است که بسیاری از پزشکان و متخصصان بهداشت به مردم توصیه می کنند. به عبارت ساده، درصد بیشتر کاکائو به معنای شکر کمتر است. به این ترتیب حتی شکلات تلخ حاوی شکر است اما به مقدار بسیار محدود. برای کسانی که می خواهند مزایای آنتی اکسیدانی شکلات را به حداکثر برسانند، مدل های تیره تر توصیه می شود.

بیشتر بخوانید  میزان عیدی کارگران در سال ۱۴۰۰

دیدگاهتان را بنویسید