سلام جدید – خدمات گردشگری: اوسا روستایی در بخش مرکزی شهرستان میاندورود در استان مازندران است. این روستا در روستای کوهدشت قرار داشت و براساس آخرین سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۴، جمعیت آن ۶۶۹ نفر (۱۶۵ خانوار) بوده است.
روستای اوسا در شهرستان میاندورود بسیار زیبا و دلنشین است. آب و هوای خوب و معتدلی دارد به همین دلیل مورد توجه و استقبال بسیار هموطنانمان در اقصی نقاط ایران قرار گرفته است. جنگل های بسیار زیبا و غنی دارد. زمانی که به این منطقه بی نظیر در استان مازندران سفر کنید، سفری بسیار دلپذیر و خاطره انگیز خواهد بود.
اقتصاد روستایی
شغل اصلی مردم این روستا باغداری، کشاورزی و دامداری است. بیشتر محصولات این روستا مرکبات، ریشه سیاه، گندم، جو و کلزا است.
صنایع دستی
صنایع دستی از دیرباز در این نواحی پیشرفت خاصی داشت و امروزه نیز به مرور زمان باقی مانده است. لاک زنی و قالی سازی از صنایع دستی این روستا است.
جاذبه های روستا
این قسمت یکی از زیباترین و خوش آب و هواترین مناطق استان مازندران است که به دلیل آب و هوای خوب و همچنین روستاها و مناطق زیبا مورد توجه و استقبال بسیاری از مسافران و گردشگران قرار گرفته است و به منطقه زیبای مازندران سفر می کنند. مازندران. و از این منطقه نهایت لذت را ببرید.
روستای اوسا از توابع روستای کوهدشت یکی از روستاهای شهرستان میاندورود در استان مازندران ایران است. این روستا در بخش مرکزی شهرستان میاندورود قرار دارد و طبق سرشماری مرکز آمار ایران در سال 1394 دارای 10236 نفر (در 3313 خانوار) جمعیت می باشد.
امامزاده علی اکبر واسپ
از مدفون در آرامگاه اطلاع دقیقی در دست نیست، برخی با توجه به سبک بنا و شباهت آن به مقبره های سادات مرعشی در شهر سرا، فرد خوابیده در بقعه را متعلق به سادات مرعشی می دانند. که صحیح به نظر نمی رسد، زیرا در میان خاندان مرعشی شخصی به نام علی اکبر در آن موقعیت ممتاز یافت نشد که چنین مقبره باشکوهی برای او ساخته شود. به گفته اهالی این بقعه، سید علی اکبر بن حمزه الاصغر بن محمد البثانی بن قاسم بن حسن بن زید بن امام حسن، برادرزاده امام حمزه رضا هولار و حمزه اسرم و عبدالله در این بقعه مدفون هستند.
ساختمان امامزاده
امامزاده علی اکبر اوسا در ۲۲ کیلومتری شرق شهر ساری بعد از روستای دارابکلا قرار دارد. بنای اصلی بقعه چهار ضلعی به ابعاد 8×8 متر با طاق شکسته بین دو طرف است. چهار گوشه بنا با ساختن هلال تیز می شود. با پرکردن چهار گوشه بالای ساختمان 4 ضلعی، آن را به 8 ضلعی تبدیل کرده و گنبد قفسه ای بر پایه 8 ضلعی ساختند. این پایه حدود 1.50 متر ارتفاع دارد. در هر بدنه چهار ضلعی، در قسمت فوقانی زیر پایه گنبد، 13 خط تاج گل سینه ای وجود دارد که در بالای آن تاج گل کوچکتر آجری قرار دارد. چهار گوش با افزودن چهار گوشواره از داخل به دایره تبدیل شده و گنبدی عرق بر بالای آن قرار داده شده است. نمای داخلی بنا گچ بری شده و دارای طاق و طاقچه های فراوان است. مسجدی به بنا متصل است که بعداً به آن اضافه شد و در سالهای اخیر تعمیرات اساسی شده است. در اطراف قبری که بر روی تپه قرار دارد، قبرستان قدیمی و عمومی روستا نیز وجود دارد که بر روی یکی از سنگ های آن سال 1213 هجری قمری نوشته شده است. زمین این آرامستان حدود 1.5 هکتار است. سطح بیرونی بنا در دو دوره با گچ ساروج (لایه اول زرد و لایه دوم خاکستری) پوشانده شد و در سال های اخیر خود گنبد را با پوشش سیمانی پوشانده اند که ضربه مهلکی به آن وارد شده است. . کار فرهنگی در دو طرف در ورودی مقبره، گچبری بسیار ضعیف از رنگ های تند را می بینید که متعلق به عصر جدیدتر است.
جمعیت روستایی
بر اساس سرشماری سال 1394 حدود 9602 نفر (3159 خانوار) در این روستا زندگی می کنند.
موقعیت جغرافیایی
روستای اوسا در 15 کیلومتری جاده ساری، شهر سورک، سه راهی آزادگان، حد فاصل روستای دارابکلا و مرسام قرار دارد.