پانکراس افراد مبتلا به دیابت نوع 2 قادر به تولید انسولین کافی برای تنظیم سطح قند خون آنها نیست، به این معنی که قند خون آنها می تواند به سطوح خطرناکی برسد.
اما یافتههایی که اخیراً در 97 امین نشست سالانه انجمن غدد درونریز در سن دیگو ارائه شد، نشان داد که پیاز در ترکیب با داروی دیابت متفورمین، قند خون بالا و کلسترول کل را تا حد زیادی کاهش میدهد. .
آنتونی اوجی، نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه ایالتی دلتا در آبراکا، نیجریه، گفت: پیاز ارزان و به راحتی در دسترس است و به عنوان یک مکمل غذایی مصرف می شود. این گیاه دارای خواصی است که می توان از آن برای درمان بیماران دیابتی استفاده کرد.
کارشناسان این نظریه را روی موش ها آزمایش کردند. در مجموع به سه گروه از موشهای مبتلا به دیابت پزشکی مقادیر متفاوتی از عصاره پیاز داده شد تا ببینند آیا این عصاره اثربخشی دارو را افزایش میدهد یا خیر.
این مقادیر 200 میلی گرم، 400 میلی گرم و 600 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن بود. کارشناسان به سه گروه دیگر از موش هایی که دیابت نداشتند و قند خونشان نرمال بود، دارو و پیاز دادند.
یافتههای آنها نشان داد که سطح قند خون موشهای دیابتی که 400 و 600 میلیگرم عصاره پیاز به ازای هر کیلوگرم وزن بدن مصرف میکردند، به ترتیب 50 و 35 درصد نسبت به سطح پایه کاهش یافت و کاهش معنیداری نشان داد.
همچنین عصاره پیاز سطح کلسترول تام را در موشهای دیابتی کاهش داد و مؤثرترین آن 400 میلیگرم و 600 میلیگرم بود.
این آزمایشات همچنین نشان داد که عصاره پیاز باعث افزایش وزن در موش های غیر دیابتی شد، اما چنین تاثیری بر موش های دیابتی نداشت.
به گزارش ایندیپندنت، اوجی توضیح داد: پیاز کم کالری است. اما به نظر می رسد با افزایش متابولیسم بدن و افزایش اشتها مصرف غذا را افزایش می دهد. ما باید مکانیسمی را بررسی کنیم که پیاز از طریق آن گلوکز خون را کاهش می دهد، اگرچه هنوز توضیحی در این مورد نداریم و تحقیقات دقیق و بیشتری در این زمینه نیاز است.
<п>اعلامیه با خوردن پیاز قند خون خود را کاهش دهید! اولین بار در ظاهر شد خبر سریع.п>