به گزارش سلام نو به نقل از مهر، در حالی که مردم افغانستان پس از تصاحب قدرت از طالبان، استفاده از ارز دیجیتال افزایش یافته است، اکنون اخبار حاکی از ممنوعیت استفاده از ارز دیجیتال در افغانستان است.
تحریم های غرب و بی ثباتی داخلی افغانستان را به چالش کشیده است رکود آنها با مشکل مواجه هستند و بنابراین استفاده از ارز دیجیتال در افغانستان در سال گذشته افزایش یافته است.
با این حال، بر اساس گزارش های خبری، روز جمعه، نیروهای امنیتی افغانستان پس از یورش و بستن بیش از 16 صرافی ارز دیجیتال در ولایت هرات، حداقل 13 نفر را که در فضای ارزهای دیجیتال فعال بودند، دستگیر کردند. هرات سومین شهر بزرگ افغانستان است که تجارت ارزهای دیجیتال در آن رونق گرفته است.
اقدام عجیب طالبان علیه بازار ارزهای دیجیتال
اقدام علیه بازار ارزهای دیجیتال به دستور بانک مرکزی افغانستان آغاز شد. ماه گذشته بانک مرکزی افغانستان ممنوعیت استفاده از ارزهای دیجیتال را در سراسر کشور اعلام کرد.
رئیس پلیس جرایم اقتصادی افغانستان گفت: پس از دستور بانک مرکزی از آنجایی که تجارت ارزهای دیجیتال مشکلات زیادی را ایجاد کرده و مردم را فریب می دهند، ما وارد عمل شده و تمامی صرافی هایی را که در این زمینه فعالیت داشتند دستگیر کرده ایم. کسب و کار و مغازه های خود را تعطیل کردند. بسته
صرافی های محلی گزارش داده اند که مردم با هدف دور زدن تحریم های غرب از این ارزهای دیجیتال برای تراکنش های فرامرزی استفاده می کنند. زیرا افغانستان در حال حاضر از سیستم پرداخت سوئیفت معلق است.
بر اساس شاخص جهانی پذیرش ارزهای دیجیتال در سال 2021، افغانستان در بین 154 کشور در بین 20 کشور برتر تجارت ارزهای دیجیتال قرار گرفته است.
در اوایل ماه ژوئن، طالبان تجارت فارکس را غیرقانونی و غیرقانونی اعلام کرد. افغانستان به دلیل تحریم های آمریکا و متحدانش بدترین بحران اقتصادی را تجربه می کند. این تحریم ها شامل توقیف 9.5 میلیارد دلار از دارایی های ملی و دارایی های بانک مرکزی افغانستان است.