به گزارش سلام نو به نقل از باشگاه خبرنگاران، رئیس گروه مدیریت بیماری های منتقله بین انسان و دام مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 67 بیمار مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کشور شناسایی شدند که از این تعداد 7 نفر فوت کردند.
بهزاد امیری گفت: در مناطقی که میزان ابتلا به این بیماری بیشتر است افراد تا حد امکان از خطر گزش کنه خودداری کنند. در مناطقی که تعداد کنه ها بیشتر است، سم پاشی برای دام، آغل و محوطه دام ضروری است. افراد باید مراقب پوشیدن لباس های بلند و پوشیده و استفاده از دافع حشرات یا اسپری باشند. به لاشه حیوانی که به علت بیماری مشکوک مرده نزدیک نشوید.
وی گفت: با توجه به اینکه بیشتر موارد این بیماری در اصنافی است که با حیوانات آلوده به این ویروس در تماس بوده اند، توصیه اکید ما این است که مردم حتما گوشت را از مراکزی که زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور هستند خریداری کنند. . هستند.
امیری گفت: به هیچ وجه نباید گوشت مصرفی از دام برای کشتار در کنار جاده یا جاده خریداری کرد. کشتار دام باید در مراکزی که تحت نظارت سازمان دامپزشکی است انجام شود. حیوانات باید در کشتارگاه های تحت نظارت ذبح شوند.
وی گفت: توصیه ما به مردم این است که در کوچه و خیابان حیوان را ذبح نکنید. زیرا خون دام در صورت ابتلا عوارض دیگری غیر از تب کریمه کنگو را منتقل می کند.
به گفته وی، دست اندرکاران ذبح دام باید از لباس های حفاظتی مناسب مانند دستکش و چکمه استفاده کنند. وسایل بعد از ذبح باید ضدعفونی شوند و خون حیوانات نیز باید با رعایت اصول بهداشتی دفع شود.
امیری گفت: گوشت دام های ذبح شده باید به مدت 24 ساعت در دمای چهار درجه سانتیگراد نگهداری شود تا در صورت وجود ویروس احتمالی از بین برود. جگر را باید دو روز در یخچال با دمای چهار درجه سانتیگراد نگهداری کرد و سپس کاملاً پخت.
وی بیان کرد: افراد ساکن در مناطق روستایی هنگام ورود به مراکز نگهداری از حیوانات لباس های بلند بپوشند و از اسپری های دافع حشرات استفاده کنند.