آیا میگرن خاموش را می شناسید؟
میگرن یکی از شایع ترین بیماری ها در جهان است که اکثر بزرگسالان به آن مبتلا هستند و شایع ترین علامت آن سردرد شدید است.سردردهای میگرنی به حدی شدید و غیرقابل تحمل هستند که در برخی کشورها از جمله ایران افرادی که از حادترین نوع آن رنج می برند. مبتلایان به میگرن از خدمت سربازی معاف هستند.
میگرن شایع نیست و در شرایط خاص مانند تغییر فشار هوا، مواد نگهدارنده شیمیایی، رنگ ها و عطرها، ورزش شدید و غیره برای افراد اتفاق می افتد. دنباله این مراحل را مقدمه (هاله)، درد و پس درد می نامند.
همانطور که قبلا ذکر شد سردرد یکی از علائم مهم میگرن است اما نوع دیگری از این بیماری به نام میگرن خاموش وجود دارد که علائم سردرد ندارد و به همین دلیل به میگرن خاموش نیز معروف است. میگرن های خاموش طیفی از تکلم، تاری دید، دیدن نواحی تیره در میدان دید، احساس سوزش در بدن، استفراغ و درد معده را شامل می شود، این علائم برای افراد مختلف یکسان نیست.
یکنواخت نبودن علائم در میگرن خاموش به این معناست که مثلاً هر فردی به هر دلیلی ممکن است دچار معده درد شود و فقط از آن عبور کند، اما همین درد معده می تواند نشانه ای از ابتلای فرد به میگرن خاموش باشد. حتی و یکی از این علائم میگرن نیز خاموش است.حدود نیمی از افرادی که از میگرن رنج می برند در ابتدای حمله میگرن ساکت بودند و اکثر آنها نمی دانستند که از این بیماری رنج می برند.
اگر فردی مبتلا به میگرن خاموش باشد می تواند از تبدیل شدن آن به میگرن جلوگیری کند، اگرچه تشخیص آن پیچیده است اما راه های ساده ای برای درمان آن وجود دارد، میگرن و انواع آن درمان دائمی ندارند و درمان آنها فقط کاهش درد و پیشگیری از علائم است که از آن می توان به مسکن ها و داروهای پیشگیری کننده اشاره کرد همچنین خواب کافی در شب، یادگیری تمرینات مدیتیشن مانند یوگا، ماساژ چشم و صورت و گذاشتن یخ در پشت سر می تواند باعث شود. اثر قابل توجهی در کاهش علائم ناشی از میگرن و میگرن خاموش دارند.