به گزارش سلام نو، دسرها جزء ثابت مهمانی ها و یکی از اصلی ترین منوهای خوشمزه رستوران ها هستند. غذاها معمولاً بعد از غذا سرو می شوند. زیرا شیرینی موجود در آنها به هضم بهتر غذا کمک می کند. دسر سوهان یکی از دسرهای خوشمزه و دلچسب ایرانی است که طعم آن شبیه سوهان است با این تفاوت که این دسر شبیه کاچی بوده و بافتی غلیظ و کشدار دارد.
دسر سوهان بافت نرمی دارد و برای صبحانه یا چای عصرانه مناسب است. همچنین یک دسر مقوی و انرژی زا با طعم بسیار تند است. این خوراکی خوشمزه را می توانید به روشی بسیار ساده در منزل تهیه کنید و از خوردن آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید. در ادامه این مطلب، طرز تهیه دسر سوهان و نکات و تکنیک های مهم تهیه آن به شما کاربران گرامی ارائه می شود.
مواد لازم برای تهیه دسر سوهان
آرد سفید قنادی: 300 گرم
آرد جوانه گندم: 15 گرم
شکر: 300 گرم
کره: 300 گرم
زرده تخم مرغ: 2 عدد
زعفران آب پز: ۲ قاشق غذاخوری
گلاب: نیم لیتر
آب: 4 فنجان معادل 1 لیتر
پودر پسته یا خلال پسته برای تزیین: به میزان دلخواه
نکاتی در مورد مواد خام
نکاتی در مورد آرد جوانه گندم
آرد جوانه گندم نوعی آرد است که از قسمت نشاسته ای و جوانه گیاه گندم به دست می آید، به این صورت که گندم جوانه زده را در آفتاب قرار می دهند تا کاملاً خشک شود. سپس آسیاب می شود که به آن آرد جوانه گندم می گویند. آرد جوانه گندم که در بازار به آن «ملت» نیز می گویند سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که از آن حلوا، سمنو و سوهان تهیه می شود.
نکاتی در مورد گلاب
همانطور که می دانیم گلاب عصاره گل رز معطری است که بهترین آن در شهرهای کاشان و میمند فارس تولید می شود. امروزه در تمامی فروشگاه ها و سوپرمارکت ها بطری های گلاب را در اشکال و برندهای مختلف می بینیم که بسیاری از آنها خالص نیستند و عطر گلاب اصلی را ندارند. گلاب اصل بوی گل رز می دهد و ترش نیست. رنگ اصلی گلاب شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل نیز طعمی سنگین و تلخ دارد; پس در هنگام خرید گلاب به این نکات توجه کنید.
نکاتی در مورد زعفران
سعی کنید همیشه از زعفران پخته غلیظ استفاده کنید. زیرا هر چه زعفران را با آب بیشتری بپزید روشن تر می شود و برای به دست آوردن رنگ دلخواه باید از زعفران بیشتری استفاده کنید. بنابراین طرز تهیه زعفران بسیار مهم است. برای پختن زعفران ابتدا آن را کاملاً بدون اضافه کردن شکر پودر کنید. سپس برای 1 قاشق چایخوری زعفران، 2 قاشق غذاخوری آب جوش و 2 تکه یخ اضافه کنید. افزودن یخ به زعفران ضربه وارد می کند و رنگ بیشتری به آن می دهد.
زعفران را در ظرف در بسته در فریزر نگهداری کنید و قبل از استفاده در دمای اتاق بگذارید تا آب شود. بعد از هر بار استفاده، باقی مانده زعفران را در فریزر قرار دهید. دقت کنید زعفرانی که استفاده می کنید تقلبی نباشد. برای تشخیص تقلبی یا خالص بودن زعفران. زعفران را بین انگشتان خود قرار دهید و فشار دهید. اگر روغن برنگردد؛ یعنی تمیزه کروکوس های کاذب معمولاً درخشان هستند.
طرز تهیه دسر سوهان خوشمزه
1- برای شروع کره ای که به دمای محیط رسیده است را در یک کاسه عمیق بریزید و 250 گرم شکر به آن اضافه کنید. سپس با همزن برقی به مدت 15 دقیقه هم بزنید تا کشدار و شفاف شود.
2- بقیه شکر را در ظرف دیگری بریزید و زرده تخم مرغ را اضافه کنید. سپس با همزن برقی با سرعت کم به مدت یک دقیقه هم بزنید.
3- آرد سفید و آرد جوانه گندم را داخل تابه بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس آب را کم کم به مخلوط آرد اضافه کنید تا آرد گلوله نشود و خوب هم بزنید تا آرد کاملا با آب مخلوط و یکدست شود. سپس بقیه آب را اضافه کرده و مخلوط کنید.
4- قابلمه حاوی مخلوط آرد و آب را روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید و مدام هم بزنید تا ته نگیرد و به حالت فرنی درآید. این مرحله حدود 30 تا 35 دقیقه طول می کشد.
5- گلاب را به همراه زعفران دم کرده به مواد فوق اضافه کنید و پنج دقیقه دیگر هم بزنید. سپس قابلمه را از روی اجاق گاز بردارید.
6- در این مرحله مخلوط شکر و کره را به تابه اضافه کنید و با لیسک در یک جهت هم بزنید تا همه مواد مخلوط شوند. سپس مخلوط شکر و زرده تخم مرغ را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند.
7- در مرحله آخر فیله را در ظرف مورد نظر قرار دهید تا خنک شود. سپس روی آن را با خلال پسته یا پودر پسته تزیین کنید. دلپذیر
نکته: برای تهیه دسرهای خشک بهتر است از قابلمه مسی استفاده کنید. / فردا