٢ محصول ایران خودرو وارد بورس کالا شد


به گزارش سایت طلا، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در حوزه عرضه خودرو در بورس با موانعی مواجه بودیم که مشکلات برطرف شد و موفق به عرضه برخی از خودروها در این بازار شدیم و ایران خودرو هم با دو محصول وارد تالار بورس کالا می‌شود.

مجید عشقی در نشست کمیسیون بازار پول و سرمایه اعلام کرد: بخش زیادی از مباحث مربوط به حوزه بازار سرمایه جزو بحث هایی است که نیاز به کارشناسی دارد و باید چکش‌ کاری هایی از طریق ۴ ارکان بورس صورت پذیرد و بعد از آن به سمت سازمان بورس ورودکند.

وی اظهار کرد: در دوره جدید مدیریت سازمان بورس، یکی از مسائل مطرح شده این بود که مباحث اجرایی به بورس ها تفویض شود و سازمان بورس دیگر در مقام اجرایی نباشد.

عشقی افزود: سازمان بورس اکنون به جای نظارت و مقررات گذاری در مقوله اجرا ظاهر شده که این امر با آسیب‌هایی همراه شده است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: همین موضوع که بحث های بورس کالا از طرف اعضای اتاق بازرگانی و فعالان بازار سرمایه با جزئیات مطرح می شود نشان دهنده این است که بورس کالا اکنون جایگاه خوبی را پیدا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در مقایسه با مدت هفت سالی که در حال انجام فعالیت های مربوط به بورس کالا بودم اکنون شاهد رشد و توسعه محسوس این بازار هستم.

عشقی با تاکید بر اینکه اکنون بیش از ٩٠ درصد از محصولات پتروشیمی در بورس کالا در حال معامله است، اظهار کرد: در این بازار کمتر به بحث فلزات اساسی پرداخته شده اما اکنون این محصول نیز روند توسعه را در پیش گرفته است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: معاملات سیمان از سال گذشته در بورس کالا انجام شد و تاکنون بازخوردهای خوبی را به همراه داشته است.

بیشتر بخوانید  قیمت نفت به 300 دلار می رسد؟!

وی ادامه داد: درخصوص کالاهاو مربوط به پتروشیمی مسائل متعددی را با انجمن ها و عرضه کنندگان داشتیم اما بورس کالا روند خوبی را داشته و این روند هم با جدیت ادامه خواهد داشت.

رییس سازمان بورس گفت: یکی از منافع اصلی این بازار، ایجاد شفافیت در بازار کالاها است که در کنار آن بازار سهام هم می تواند از این شفافیت بهره ببرد.

عشقی ادامه داد: در حوزه عرضه خودرو در بورس با موانعی مواجه بودیم که مشکلات برطرف شد و موفق به عرضه برخی از خودروها در این بازار شدیم و دو محصول ایران خودرو هم بزودی وارد تابلوی بورس کالا می شود.

رییس سازمان بورس تاکید کرد: یکی از بحث های اصلی که جای خالی آن در بازار به خوبی حس می شود، موضوع استفاده از قبض انبارها و سایر ابزارهایی است که می توان در این حوزه از آنها استفاده کرد.

کاهش عرضه در بازار معضلی بزرگ‌تر از قیمت گذاری

عشقی به قیمت گذاری دستوری اشاره کرد و گفت: نخستین زیان این اقدام ایجاد ممانعت از توسعه شرکت‌ها و کاهش انگیزه برای عرضه کالا در بازار است.

وی با بیان اینکه کالایی که شامل قیمت گذاری دستوری است، تولیدکننده آن کالا تا یک جایی قادر به عرضه است، افزود: با قیمت گذاری دستوری در یک صنعت، روند سرمایه گذاری قطع می‌شود و تولیدکنندگان برای مدت یک یا دو سال قادر به عرضه کالاهای خود با زیان خواهند بود.

عشقی اظهار کرد: کاهش عرضه در بازار معضلاتی بزرگ‌تر از قیمت را در بازار ایجاد می‌کند چراکه با ادامه قیمت‌های دستوری و کاهش تولید، دیگر کالایی وجود نخواهد داشت که بتوان در مورد قیمت گذاری آن صحبت کرد.

بیشتر بخوانید  از قدیمی ترین بازار ایران خرید کردی؟

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: در همین حوزه اگر خودروساز را مجبور کنیم که خودروی تولید شده را با ضرر در بازار به فروش رساند تا مدت محدودی قادر به ادامه تولید خواهد بود و از یک جایی به بعد سیستم مدنظر از هم پاشیده خواهد شد.

وی با تاکید بر اصلاح این روند اظهار کرد: اگر به دنبال جریان سرمایه گذاری در صنایع مختلف هستیم باید قیمت‌ها منصفانه شود و سازوکار بورس کالا، بهترین مسیر برای کشف قیمت‌های منصفانه کالاها است.

عشقی با بیان اینکه قیمت‌هایی که در بورس کالا کشف می‌شود، نشان دهنده وضعیت آن صنعت است، گفت: سال گذشته ۷۶ میلیون تن کالا در بورس کالا معامله شد که امسال هم این روند رو به رشد ادامه دار است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: در جلساتی هم که با سیاست‌گذاران در ستاد اقتصادی دولت برگزار کرده‌ایم، بحث‌هایی که ممکن است باعث ایجاد ممانعت جدی در فعالیت شرکت‌ها و سرمایه گذاری در بخش‌های تولیدی شود، مورد بررسی قرار می‌گیرند و این مسائل هم جزو دغدغه مسئولان است.

عشقی به گزارش‌های منتشر شده درباره فولاد گفت: در این زمینه ما حرف‌های جدی داریم، معاملاتی که طی سال‌های مورد اشاره انجام شده در بورس و به صورت رسمی و شفاف صورت گرفته است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: در سال ۹۷ و برای یک مقطع ۵۰ روزه در شرایط خاص سیاست‌گذاری کلان اقتصادی، مشکلاتی برای بازار پیش آمد و درگیری زیادی را با نحوه تصمیم‌گیری برای حد نوسان و قیمت پایه کالاها داشتیم اما باقی معاملات انجام شده در بورس جزو معاملاتی بود که قیمت‌ها بر اساس رقابت شکل گرفت.

بیشتر بخوانید  گوشت چرخکرده را به راحتی فریز و دوباره استفاده کنید!

وی ادامه داد: در گزارش منتشر شده ایرادهای جدی وجود دارد و آن را به طور حتم منعکس خواهیم کرد.

سازمان بورس متولی مدیریت فناوری بازار سرمایه نیست

وی به پیگیری‌های انجام شده برای رفع مشکلات زیرساخت‌های IT اشاره کرد و گفت: سازمان بورس نباید متولی مدیریت فناوری بازار سرمایه باشد، این مساله یکی از اشکالاتی است که رفع آن سخت شده است، هر یک از ارکان بازار سرمایه باید سامانه معاملات خود را مدیریت کند.

اصلاح دستورالعمل بازارگردانی

عشقی با تاکید بر اینکه بازارگردانی باید یک فعالیت سودآور باشد، گفت: بنده معتقدم به اصلاح دستورالعمل بازارگردانی هستم و نمی‌تواند بدین شکل در شرایط فعلی بازار ادامه پیدا کند.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: اختیارات بازارگردانی با شرکت بورس و فرابورس است و در صورتی که پیشنهادات اصلاحی هم از سوی این دو شرکت مطرح شود عملیاتی‌تر خواهد بود.

وی ادامه داد: یک کارگروهی باید تشکیل شود و پیشنهادات ارائه شده مورد بحث کارشناسی قرار بگیرند، بهتر است این مباحث چکش کاری شود و در نهایت پیشنهادات مدنظر به سازمان بورس ارائه داده شود.

عشقی با تاکید بر اینکه برخورد با همه بازارگردان‌ها یکسان نیست، ادامه داد: بازارگردان‌هایی را که به تعهدات خود عمل نمی‌کنند را دسته بندی کردیم و برخورد با بازارگردان‌هایی صورت می‌گیرد که مقررات تعیین شده را بیش از دیگر بازارگردان‌ها زیر پا گذاشته‌اند اما در این زمینه شرایط ناشران را هم در نظر می‌گیریم.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه تصورات صحیحی بین فعالان بازار سرمایه در خصوص نظارت بر بازار وجود ندارد، افزود: جلسات مشترک می‌تواند کمک‌کننده به نزدیک شدن دیدگاه‌ها باشد، در این میان ایده‌هایی مطرح می‌شود که می‌تواند به بهتر شدن انجام وظایف کمک کند.


دیدگاهتان را بنویسید