بحران جدی تامین آب؛ شهرکرد یک هفته است آب ندارد!



به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، کم آبی یک زخم قدیمی در چهارمحال و بختیاری است که هر از چند گاهی به دلایل مختلف دوباره نمایان می شود و تامین آب شرب سالم در استان را با بحران جدی مواجه می کند. که منبع تامین آب آن چشمه کوهرنگ است، زنگ خطر جدی برای مدیریت صحیح بحران خواهد بود، منبع آب کوهرنگ برای چندمین بار دست مسئولان استانی را در تامین آب شرب بسته است و مطمئناً گفته است که این منبع نباید از آن جلوگیری کند. دیگر به عنوان منبع استفاده شود آب پایدار به نظر می رسید.

در دو سال گذشته مشکلاتی مانند یخ زدگی، کاهش دبی، کدورت آب پس از بارندگی و در حال حاضر کدر شدن آب منجر به حذف چشمه کوهرنگ از آبرسانی چندین شهر چهارمحال و بختیاری از جمله شهرکرد و همین موضوع شده است. به یک معضل جدی تامین آب تبدیل شده است به طوری که هفته گذشته در شهرستان شهرکرد شاهد قطعی مکرر آب در بسیاری از مناطق و افت ناگهانی فشار آب بودیم.

شاید برای بسیاری از مردم و مسئولان بزرگ کشور باورنکردنی باشد که در استانی که سه رودخانه بزرگ زاینده رود، دز و کارون از آن سرچشمه می‌گیرد، امروز در بسیاری از شهرها و روستاهای آن مخازن آب وجود داشته و از چند روز قبل با خارجی کشورها به عنوان منبع اصلی تامین آب برای چندین شهر و روستا، تامین آب شرب با بحران جدی مواجه بوده است.

قطعا آبرسانی سیار در شهری با جمعیت شهرکرد جوابگوی نیاز شهروندان نیست و در صورت تداوم این رویه مطمئناً شهروندان با مشکلات جدی مواجه خواهند شد که دلیل آن کاهش ناگهانی سفره های آب چهارمحال و بختیاری است. خشکسالی های متعدد و برداشت بی رویه، عدم دسترسی به منابع آبی زیرزمینی، به عنوان یک منبع آبی پایدار تلقی می شود و فشار بیش از حد بر این منابع منجر به خشک شدن این منابع محدود نمی شود.

بیشتر بخوانید  مشهد- هواپیمای مسقط روی رینگ نشست

تنش آبی در چهارمحال و بختیار

شهرهای کم آب چهارمحال و بختیاری نیاز به منبع تامین آب پایدار و مطمئن دارند همه می دانیم که شهرها و روستاهای مسیر جاده بن به بروجن بیشترین مشکل را از نظر تامین آب شرب و همچنین استفاده از بن دارند. برای پروژه آبرسانی بروجن راه حل قطعی است و قطعا مشکل آب شرب شهرها و روستاهایی که در مسیر این پروژه قرار دارند را حل می کند.

به گفته اتابک جعفری – مدیرعامل شرکت آبفای کشور، دادستان مرکز استان چهارمحال و بختیاری مجوز حفر چاه جدید در مرکز استان را صادر نمی کند که این نشان از وضعیت وحشتناک است. زیرزمینی در استان منابع آبی است و دیگر نمی‌توانیم به منابع آب زیرزمینی استان حساب کنیم.

حال برنامه آبفای چهارمحال و بختیاری در شکل گیری بحران در حوزه تامین آب چیست؟ چرا تاکنون و پس از چندین بار ایجاد مشکل برای منبع آب کوهرنگ، این شرکت در زمان بحران به فکر تامین آب پایدار شهرکرد نبود؟

طرح آبرسانی بن به بروجن برای تامین آب پایدار شهرکرد اجرا شود

عبدالعلی ارژنگ فرماندار شهرستان شهرکرد در خصوص وضعیت تامین آب شرب شهرستان شهرکرد گفت: در حال حاضر آب شرب مرکز استان از دو منبع تامین می شود که 50 درصد آب مورد نیاز از آب های زیرزمینی تامین می شود. که به دلیل افت سطح آب های زیرزمینی، این منابع پاسخگوی نیاز مرکز استان نیست و چشمه کوهرنگ دومین منبع تامین آب شهرکرد است که منبع آب پایداری برای مرکز استان نیست. از نظر تهدیدات فصلی مانند کاهش جریان، لجن و غیره.

وی افزود: یکی از راهکارهای اصلی تامین آب شرب پایدار شهرکرد، اجرای طرح آبرسانی از بن به بروجن است. مرحله اجرا رسیده است.

بیشتر بخوانید  لحظه نجات معجزه آسای سگ از سیل توسط کارگران / فیلم

ارژنگ با تاکید بر اینکه همزمان با اجرای طرح آبرسانی در بن به بروی باید نگاهی به خطوط پدافندی کوهرنگ به نقل از شهرکرد داشت، گفت: باید بتوانیم از سرچشمه دیما یا حفار چا خطوط پدافندی ایجاد کنیم. در منطقه شیخ آبشار علی خان کوهرنگ، بنابراین در شرایط خاص مجبور به استفاده از چاه های کشاورزی که مکانیزم سنگینی دارند، هستیم. کشاورزانی که در فصل آبیاری چاه های کشاورزی خود را برای آب آشامیدنی تهیه می کردند، خود را فدا کردند.

وی با بیان اینکه باید برای رفع کدورت آب چشمه کوهرنگ چاره اندیشی شود، تصریح کرد: این موضوع محل گلایه مدیریت آب چهارمحال و بختیاری است، باید پیش بینی لازم انجام می شد تا با مشکل مواجه نشویم. در صورت افزایش کدورت آب چشمه، اعتبار این موضوع از مسئولان وزارتخانه مربوطه درخواست شد تا موجب شرمساری مردم نشود.

ارژنگ در پایان در خصوص پیشرفت فیزیکی پروژه آبرسانی گفت: بخشی از خطوط فرعی این پروژه محقق شده است و در مرکز استان دغدغه تحقق خطوط فرعی نداریم اما آب باید وارد خطوط اصلی این پروژه شویم تا بتوانیم از آن استفاده کنیم.» انتظار می رود آب های منطقه به اجرای این پروژه سرعت ببخشد.

منتظر هستیم تا کدورت شیر ​​آب کاملا برطرف شود

فردوس کریمی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: بیشتر آب مورد نیاز شهرستان شهرکرد از طریق چشمه کوهرنگ و بخشی نیز از طریق چاه های استانی تامین می شود. در روزهای اخیر بر اثر بارندگی شدید، منبع آب کوهرنگ کدر شد و به دلیل نبود تصفیه خانه در شهرکرد، در تامین آب شهرکرد با مشکل مواجه شدیم، زیرا آب به صورت خام وارد مدار مصرف می شود.

وی گفت: به دلیل کدورت چشمه کوهرنگ، شبکه آب و فاضلاب این چشمه را برای رفع کدورت از سیستم خارج کرد و برای رفع کامل مشکل، منتظر رفع کدورت چشمه هستیم. حل شد، تا زمان رفع کامل مشکل، تعداد بیشتری چاه کشاورزی برای تامین آب شرب مرکز استان وارد مدار شد.

بیشتر بخوانید  شدیدترین زلزله های ایران از نظر قدرت / عکس

کریمی در پایان با اشاره به اینکه هیچ مجوزی برای حفر چاه جدید در مرکز چهارمحال و بختیاری صادر نمی شود، تصریح کرد: بیلان تمام سفره های زیرزمینی شهرستان شهرکرد منفی است که به دلیل بهره برداری بیش از حد، این سفره ها حذف شده است. . آسیب دیده است و بنابراین مجوز حفر چاه داده نمی شود، زیرا منابع آب زیرزمینی نیز متعلق به آیندگان است.

تنها منبع تامین آب شرب یک شهر کار خطرناکی است

فرهام کارکانی، مدیرکل بحران و پدافند غیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به اینکه مشکل چشمه کوهرنگ در سطح ملی بازتاب دارد، گفت: برای رفع مشکل این چشمه پروژه های متعددی در حال اجراست. در چهارمحال و بختیاری به دنبال حل مشکل سرمازدگی بهاره در فصل زمستان هستیم تا در اسرع وقت مشکل رفع شود.

وی افزود: در حال اجرای پروژه رفع کدورت منبع کوهرنگ هستیم و مراحل پایانی کارها در حال انجام است تا منبع در اسرع وقت به بهره برداری برسد.

کارکانی با بیان اینکه تک منبع آب شرب برای شهرستان کار خطرناکی است، یادآور شد: باید منابع آب در شهرکرد بیشتر شود به عنوان مثال تعداد چاه های آبرسانی افزایش یابد تا به سرعت منابع جایگزین معرفی شود. .تزریق اعتبار 1401. تا در مدت زمان کوتاهی این مشکلات برطرف شود.

مدیر کل بحران و پدافند غیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب ایران خاطرنشان کرد: وام دستگاه تصفیه منبع آب کوهرنگ وثیقه شده و مشکلی از این بابت وجود ندارد، این وام از محل وام تلفات آب تامین می شود.

دیدگاهتان را بنویسید