کاربرد ماهواره خیام چیست؟



به گزارش سلام نو به نقل از مهر، ماهواره خیام روز سه شنبه 27 مرداد 1401 از پایگاه فضایی بایکونور به فضا پرتاب شد و با موفقیت در مدار زمین قرار گرفت. ماهواره خیام یک ماهواره از راه دور با وزن حدود 600 کیلوگرم است که در مدار هورشید انگ در ارتفاع تقریبی 500 کیلومتری از سطح زمین قرار دارد.

این ماهواره دارای حسگرهای نوری در طیف های مختلف با وضوح یک متر است که با هدف ارتقای مدیریت بهینه منابع کشور در حوزه های مختلف طراحی و ساخته شده است.

داده های ماهواره ای خیام در زمینه هایی مانند کشاورزی، محیط زیست، بلایای طبیعی، تغییرات شهری، اکتشافات معدنی و منابع آب استفاده می شود.

کاربرد ماهواره خیام در کشاورزی

از این ماهواره در حوزه کشاورزی می توان برای بررسی رطوبت خاک و گیاه، مدیریت مصرف بهینه آب در مزارع کشاورزی، پایش مراتع و مناطق زیر کشت در مناطق مختلف، تخمین میزان محصولات قبل از برداشت، شناسایی و تعیین گونه های کشت شده، سلامت استفاده کرد. بررسی تشخیص محصول و آفات، نظارت بر تغییرات دوره ای در رشد گیاه.

استفاده از ماهواره در زمینه محیط زیست

پایش و بررسی تغییرات دوره‌ای سطح زمین، پایش و تحقیق حرکت و حرکت آلاینده‌ها در آب، خاک و هوا، بررسی تغییرات پوشش گیاهی و جنگل‌ها، شناسایی کانون‌های گرد و غبار، ارزیابی و ارزیابی تخریب اراضی و بیابان‌زایی. پایش میزان فرسایش خاک و وضعیت کویر از جمله کاربردهای زیست محیطی ماهواره خیام است.

کاربرد ماهواره خیام در زمینه بلایای طبیعی

همچنین مدلسازی ریسک و تهیه نقشه ریسک، پایش مناطق آسیب دیده، شناسایی مناطق اسکان مجدد، ارزیابی خسارت از دیگر کاربردهای ماهواره خیام است.

بیشتر بخوانید  عکسی از پدر زن تاجر گلزار لو رفت

نظارت بر تغییرات شهری

با استفاده از داده های ماهواره ای خیام می توان اطلاعاتی در مورد تغییرات کاربری اراضی به دست آورد، نظارت و بررسی پراکندگی شهرها و مناطق پرجمعیت، تهیه نقشه های توسعه شهری و روستایی و نظارت بر ساخت و سازهای غیرمجاز.

اکتشافات معدنی

از سوی دیگر، رصد و تحقیق بر گسترش صنعت و معدن نیز از کاربردهای ماهواره خیام در زمینه تحقیقات معدنی است.

نظارت بر منابع آب

پایش تغییرات مرزی سواحل، پایش سطوح آبی دریاچه ها، تالاب ها و ذخایر آبی سدها از دیگر کاربردهای این داده های ماهواره ای در حوزه منابع آبی است.

دیدگاهتان را بنویسید