به گزارش سلام نو؛ حقوق بازنشستگان همواره یکی از چالش برانگیزترین اظهارنظرها در بررسی حساب های بودجه بوده است، حقوق بازنشستگان سال 1401 با افزایش 10 درصدی 5 میلیون تومان تعیین شده است. اخیرا بازنشستگان خواستار توجه بیشتر به موضوع افزایش حقوق در بودجه هستند و در چند ماه اخیر اعتراضات زیادی را برای یکسان سازی حقوق بازنشستگان به راه انداخته اند که آخرین اخبار حقوق بازنشستگان را می خوانید.
بازنشستگان شاغل همچنان منتظر تصمیم در مورد افزایش مستمری هستند. نامه محمد باقر قالیباف در 29 تیرماه صادر شد و اکنون 18 مرداد است. چرا این انتظار اینقدر طول کشید؟
حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) در این خصوص می گوید: بیش از دو هفته از جلسه نمایندگان مستمری بگیران و سرپرست وزارت کار برای تعیین تکلیف افزایش مستمری ها می گذرد. در آن جلسه مقرر شد سرپرست وزارت کار چارچوب و مهلت تصمیم گیری و پرداخت مابه التفاوت را مشخص کند. در آن جلسه سرپرست وزیر کار تلویحا اجرای قانون را پذیرفت و قول اجرای آن را داد، اما متاسفانه دو هفته از آن جلسه می گذرد و ما همچنان در یک کوچه مانده ایم.
وی با بیان اینکه «این تاخیر نشان می دهد که تصمیم گیری برای دولت سخت شده است»، می افزاید: در حوزه بازنشستگی و اجرای ماده 96 قانون تامین اجتماعی، دولت فقط می تواند تصویب یا رد کند. نظر سازمان تامین اجتماعی است، اما نمی تواند از اجرای قانون جلوگیری کند. نگه داشتن بازنشستگان در بلاتکلیفی و ایجاد سردرگمی اصلاً خوشایند نیست. درخواست بازنشستگان صد در صد قانونی و صنفی است و دیدیم که بعد از نامه رئیس مجلس بازنشستگان احساس کردند که صدایشان شنیده شده است.
افزایش حقوق بازنشستگان چقدر است؟
به گفته صادقی، مستمری بگیران خواستار اجرای قانون و اجرای الزامات ماده 96 قانون تامین اجتماعی هستند. اما اگر امروز اصل 96 بر اساس تورم و هزینه زندگی اعمال شود، به جای 38 درصد، حقوق بازنشستگان باید حداقل 58 درصد افزایش یابد.
رئیس اتحادیه مبارزان جامعه کارگری می افزاید: شرایط دولت را درک می کنیم. کانون عالی بازنشستگان، مرکز تهران و ما در اتحادیه ایثارگران در دیدار با سرپرست وزارت کار حسن نیت نشان دادیم. حتی اعلام کرده ایم که حاضریم درباره زمان پرداخت معوقات مذاکره کنیم.
وی تاکید می کند: انتظار داریم تا پایان هفته جایگاه مشخص شود و دولت اطلاعیه ای صادر کند. همه چیز برای اجرا آماده است، هم بودجه و هم برنامه زمان بندی، خود دستگاه های اجرایی موضوع را پیچیده کرده اند. وقتی دولت به وزرای هیأت امنا اختیاراتی داد، چرا آقایان اینقدر طول می کشند؟
صادقی در پایان می گوید: بازنشستگان انتظار دارند کار تا پایان هفته به پایان برسد. از وزارتخانه های دولتی انتظار داریم با درک درست از وضعیت هر چه سریعتر مجوز اجرای قانون را صادر کنند.
بیش از دو هفته از نشست نمایندگان بازنشستگان و سرپرست وزارت کار برای تعیین تکلیف افزایش مستمری ها می گذرد. در آن جلسه سرپرست وزارت کار چارچوب را تعریف کرد.
در این میان موضوع افزایش حقوق بازنشستگان با واکنش کاربران خبرآنلاین مواجه شد. یکی از کاربران در این رابطه نوشت: در هیات رئیسه تامین اجتماعی چند وزیر حضور دارند؟ اگر بخواهند مصوبه جدید دیگری بر خلاف مصوبه برجام یا در مقابل ابلاغ رئیس مجلس در مورد میزان افزایش حقوق در سطوح دیگر داشته باشند، این بار مجلس می تواند چند وزیر را به مجلس بیاورد و زمینه را برای آنها فراهم کند. استیضاح
کاربر دیگری گفت: پایداری منابع به چه معناست؟ دولت به بیمه اجتماعی بدهکار است. او بدهی زیادی دارد و نمی خواهد بدهی را بپردازد و همیشه دیر می کند.
کاربر خاطرنشان کرد: از ابتدا مشخص بود که دولت قصد تغییر آیین نامه و حقوق بازنشستگان را ندارد. وزرایی که در هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی حضور دارند، همان وزیرانی هستند که پیشنهاد افزایش 10 درصدی را به دولت دادند. اینها هستند که وقتی دولت ها می خواهند از صندوق بازنشستگی خارج شوند، به تشخیص دولت پرداخت می کنند و هر چه می خواهند از این صندوق می گیرند.
یکی از کاربران که خود را مستمری بگیر نام می برد نوشت: درخواست مستمری بگیران سایر سطوح بیمه اجتماعی افزایش 38 درصدی به اضافه 515 هزار تومان و افزایش تکمیلی 650 هزار تومانی با تصویب شورای عالی کار است.
کاربر دیگری گفت: خواب بودی، گواهی بازنشستگی این ماه با همان مبلغ قبلی صادر شد. تا اینکه گرم شدی تا سپتامبر دراز کشید.