کباب ته تالی یکی از پرطرفدارترین غذاهای اراکی است که عموما سر سفره ی اکثر خانواده ها رویت می شود.
به گزارش وقت صبح، نام کباب ته تالی از ظرفی می آید که در آن پخته می شود. در قدیم به ماهیتابه، تالی می گفتند و تالی نام یک ظرفی است که گود است و دیواره های کوتاهی دارد و به همین دلیل این غذا را ته تالی می نامند.
مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
سیب زمینی ۲ عدد بزرگ
گوجه فرنگی ۳ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ۲ عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی
دستور پخت ته تالی
برای تهیه ته تالی اراکی ابتدا یکی از پیازها را با رنده ریز رنده می کنیم و پس از گرفتن آب اضافی اش داخل یک کاسه مناسب می ریزیم. در ادامه گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم.
در این مرحله مواد را با دست چند دقیقه ورز می دهیم تا کاملا یکدست و منسجم شوند. در ادامه پیاز باقیمانده را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم وب ه همراه کمی روغن داخل یک تابه مناسب تفت می دهیم تا پیاز سبک شود.
در این مرحله مقداری نمکف فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و یک دقیقه با پیاز تفت می دهیم تا با هم یکدست شوند. حالا رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا طعم خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود.
در این مرحله از مخلوط گوشت چرخ کرده تکه هایی به اندازه نارنگی بر می داریم و با دست به صورت گرد شکل می دهیم، سپس درون تابه می چینیم. در ادامه سیب زمینی و گوجه فرنگی را به صورت ورقه ای خرد می کنیم و بر روی تکه های گوشت می چینیم.
حالا ۲ پیمانه آب جوش اضافه می کنیم و درب تابه را می گذاریم تا غذا اماده شود. زمان پخت این غذا حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت می باشد. پس از اینکه سس تتالی غلیظ شد انرا در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه نان یا برنج سرو می کنیم.