به گزارش مجله خبری نگار، فریدون عباسی درباره تشکیل وزارت بازرگانی، اظهار داشت: بنده به انسجام مدیریت اعتقاد دارم و تاکیدم بر این است که دولت باید کوچک شود.
وی بیان کرد: اگر ما دولت را بزرگ و تعداد وزرا را زیاد کنیم، مشکلات کشور حل نمیشود. ما باید ببینیم که لازم است چه رابطهای بین وزارتخانههای اقتصادی کشور با بخش تجارت وجود داشته باشد. باید قوانین را اصلاح و تسهیل کنیم و هیچ اشکالی ندارد که وزارت صمت به همین صورت یعنی تجمیع شده باقی بماند.
نماینده مردم کازرون در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یک وزارتخانه نباید آنقدر بزرگ باشد و در همه کارها دخالت کند، تصریح کرد: در حال حاضر ما بسیاری از صنایع را خصوصی کردیم، اما میبینیم که هیئت مدیره این صنایع را همچنان وزیر صمت و معاونانش مشخص میکنند و این صنایع روح خصوصی ندارند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: دولت باید سیاست گذار باشد و نظارت کند و بگذارد که صنایع در بازار و در یک فضای سالم رقابت کنند، اما متأسفانه اینگونه نیست. ما نباید فقط شعار خصوصیسازی دهیم. اگر شعار بازار آزاد میدهیم، باید رفتار ما هم اینگونه باشد و رفتار بازار آزاد داشته باشیم.
عباسی بیان کرد: بنده با بزرگ شدن دولت موافق نیستم. باید ادله کافی وجود داشته باشد که اگر وزارت صمت را جدا کردیم و وزارت بازرگانی تشکیل شد، بعداً وزارت بازرگانی در کار بخش کشاورزی دخالت نکند. ما چند سال قبل یکسری بخشها را از وزارت صنعت جدا کردیم، یعنی حوزه بازرگانی کشاورزی را به وزارت جهاد کشاورزی دادیم و نباید با تشکیل وزارت بازرگانی، در امور بازرگانی کشاورزی هم دخالت شود.
وی اظهار داشت: برای ایجاد هر وزارتخانهای باید یک دوره کار کارشناسی طی شود و به نظر جامعه، بخش خصوصی و دانشگاهها اهمیت داده شود. باید حداقل روی این موضوع دو یا سه سال کار کارشناسی انجام شود تا زمانی که تصمیمی در این زمینه اتخاذ شود، دیگر تغییر نکند. هنوز به این مرحله نرسیدیم و موضوع تفکیک وزارت صمت و تشکیل وزارت بازرگانی پختگی لازم را ندارد.