به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، این متخصص اپیدمیولوژی بر لزوم استفاده از ماسک و همچنین اهمیت تهویه مطبوع برای پیشگیری از ابتلا تاکید کرد. ویروس کرونا وی در موج جدید بیماری در عین حال درباره بازگشت زائران به کشور گفت: طبیعتاً در شرایط فعلی مانند سال های عادی نباید بعد از حج به زیارت و زیارت و تبرک و … پرداخت. بدون بیماری
وی درباره شرایط رعایت پروتکلهای بهداشتی در رابطه با زیرشاخههای BA4 و BA5 گفت: آخرین تحقیقات نشان میدهد برخی از مداخلاتی که برای مقابله با همهگیری باید به آن توجه کنیم ماسک و تهویه هوا است. این دو پروتکل دو مداخله غیر بالینی بسیار مهم در برابر اپیدمی هستند.
وی افزود: در عین حال باید توجه داشت که برای گسستن زنجیره انتقال ویروس علاوه بر افزایش سطح ایمنی افراد که با واکسیناسیون محقق می شود، دو مولفه دیگر نیز داریم؛ یکی درگاه ورود ویروس به بدن فرد مستعد به معنای پذیرش ویروس توسط فرد مستعد و دیگری درگاه خروجی است که فرد مبتلا صادر می کند. این دو پورت می توانند ماسک شوند.
خطر عفونت برای هیچکس صفر نیست
سوری با بیان اینکه خطر ابتلا در زمان اپیدمی برای هیچکس صفر نیست، گفت: با این حال طیفی وجود دارد که هرچه احتیاط را بیشتر کنیم به سمت صفر میل می شود. هر چقدر به پروتکل ها پایبند نباشیم و واکسن و غیره را واکسینه نکنیم، نمودار این طیف به سمت 100 درصد حرکت می کند. بنابراین باید سطح ریسک را تا حد امکان کاهش دهیم. به عنوان مثال، تجمع در محیط های بسته می تواند خطرناک باشد. به خصوص در جایی که تهویه وجود ندارد. به همین دلیل است که رعایت پروتکل بسیار مهم است. ضمناً در محیط بسته، در صورت وجود فرد مبتلا یا مشکوک، آن فرد باید از ماسک استفاده کند و حتی در مواجهه با اعضای خانواده از خود محافظت کند و تا حد امکان از دیگران دور باشد.
استفاده “مناسب” از ماسک تا 95٪ عفونت ویروس کرونا جلوگیری می کند
سوری گفت: باید توجه داشت که در صورت استفاده صحیح از ماسک استاندارد؛ به طوری که فرد مبتلا به ویروس کرونا ماسک را به درستی استفاده کنید، حتی اگر فرد مبتلا نباشد، در این صورت ماسک می تواند تا 95 درصد از انتقال ویروس جلوگیری کند. حال اگر فرد مبتلا ماسک زده باشد اما فرد سالمی که با او در تماس است ماسک نزند باز هم می تواند تا 65 درصد از ابتلای فرد سالم به ویروس جلوگیری کند.
توصیه های مهم برای مقابله با ویروس کرونا برای زائران
وی با اشاره به آغاز بازگشت زائران به کشور، توصیه کرد: زائران باید در مرزها غربالگری و آزمایش شوند. افراد دارای علائم باید قرنطینه شوند و افراد مشکوک به این بیماری باید تحت نظر باشند.
وی تاکید کرد: حتی اگر خود زائران بدون علامت باشند یا جواب آزمایششان مشخص نباشد و حتی اگر آزمایششان منفی باشد اما مشکوک باشند یا فکر کنند به ویروس کرونا مبتلا شده اند، البته نباید بعد از حج ویزیت و عیادت کنند. و صلوات بدهد و غیره خود را به عنوان سال های عادی بدون بیماری حفظ کنند. الان شرایط خیلی فرق کرده است. ما نباید ازدحاماتی درست کنیم که خدای ناکرده منجر به بیماری یا مرگ مردم شود. لذا توصیه من این است که رؤیت و زیارت بعد از حج به صورت دسته جمعی انجام نشود. برگزاری مراسم دسته جمعی و اعیاد و غیره در شرایط فعلی بیماری به هیچ وجه مفید نیست و ممکن است خطر ابتلا به سریع بیماری را افزایش دهد.
سوری گفت: زائران عزیز و بستگانشان رسیدگی کنند. زیرا واقعاً می تواند منجر به عفونت جمعی و حتی مرگ برخی شود. لازم به ذکر است که طول مدت بیماری می تواند بین 20 تا 21 روز طول بکشد. زائران حداقل 10 روز پس از بازگشت از حج مواظبت کنند.