آلودگی میکروبی و قارچی گیاهان دارویی در عطاری ها!



به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، یک متخصص طب سنتی گفت: در بررسی های انجام شده تقریبا اکثریت گیاهان دارویی خشک که در داروخانه ها به فروش می رسد دارای آلودگی به میکروب و قارچ هستند.

دکتر مامک هاشمی حبیب آبادی درباره دلیل استفاده زیاد مردم همدان و مازندران از چای گفت: در استان همدان گیاهان دارویی بسیار متنوعی وجود دارد و دسترسی وسیع به گیاهان دارویی مختلف امکان استفاده از آنها را در شکلی از چای محبوب

وی درباره دلایل گرایش فارغ التحصیلان کشاورزی به تشکیل مراکز استخراج عطاری و گیاهان دارویی گفت: ورود فارغ التحصیلان به رشته عطاری و گیاهان دارویی خوب است، ایراد بزرگ اینجاست که فرهنگ لغت گیاهان نیست. بسته بندی شده به صورت بهداشتی و به صورت عمده و گونی مانند چند صد سال پیش به فروش می رسد که برای سلامتی مردم خطرناک است.

هاشمی حبیب آبادی افزود: در تحقیقات انجام شده تقریبا اکثر گیاهان دارویی خشک که در داروخانه ها به فروش می رسد دارای آلودگی به میکروب و قارچ هستند و یکی از کارهایی که توسط معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی حمایت می شود همین است. توصیه می شود افراد علاقه مند به کارآفرینی در این زمینه کارگاه های کوچکی برای بسته بندی بهداشتی مواد گیاهی ایجاد کنند تا از فرم فله و کیسه ای خارج شده و نظافت و بسته بندی بهداشتی لازم روی آن ها انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: یکی از دلایل افزایش اندک تعداد عطارها تخلفاتی است که در قالب عطاری انجام می شود، متاسفانه در کشور ما عطار محل کسب است که اگر تخلف شود می تواند داشته باشد. سود قابل توجهی است و عده ای که می خواهند سود ببرند وارد آن می شوند و حرفه ای می شوند و همه چیز.انواع داروهای غیرمجاز، چاقی و لاغری بدون مجوز با ترکیبات ناشناخته با قیمت های گزاف به مردم فروخته می شود.

بیشتر بخوانید  صفحه جستجوی شما یافت نشد.

این متخصص طب سنتی در همدان ادامه داد: حتی داروهای ضد اعتیاد که قرار است در مراکز خاصی به فروش برسد در آتاری ها به صورت غیرمجاز به فروش می رسد و از آنجایی که آتاری ها می توانند جبهه ای برای خرید و فروش طیفی از اقلام غیرمجاز باشند، عده ای وارد آن می شوند. مشوق های مالی رشته.

وی در ادامه با بیان اینکه گفته می شود عوارض مصرف گیاهان دارویی در مقایسه با داروهای شیمیایی کمتر است، پاسخ داد: گیاهان دارویی بسته به درجه، عوارض کم، زیاد و حتی غیر قابل درمان دارند. در طب سنتی داروهای درجه چهار برای سلامتی مضر هستند و حتی می توانند باعث مرگ شوند، داروهای درجه سه عوارض دارند اما عوارض آنها قابل جبران است، داروهای دسته اول و دوم عوارض کمی دارند اما اگر مصرف طولانی مدت در صورت مصرف یا زیاده روی در مصرف آنها عوارض ایجاد می کند.

هاشمی حبیب آبادی یادآور شد: حتی داروهای درجه یک و دو که عوارض کمی دارند نیز در افراد مختلف با مزاج های مختلف عوارض متفاوتی ایجاد می کنند. به عنوان مثال، داروهای گرم در افراد گرم با سرعت بیشتری عوارض ایجاد می کند یا عوارض مصرف داروهای سرماخوردگی در افراد سرد زودتر و بیشتر ظاهر می شود، بنابراین این تصور که گیاهان دارویی هیچ عارضه ای ندارند، صحیح نیست. اما اگر گیاهان دارویی به دلیل خاصی توسط پزشک تجویز نشده باشد، نباید به مدت طولانی و به مقدار زیاد از آنها استفاده کرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا دیابت با میخک و آویشن قابل درمان است و جایگزین داروهای شیمیایی می شود؟ وی تصریح کرد: بسیاری از گیاهان دارویی وجود دارند که اثرات مشخص و ثابت شده ای در کاهش قند خون دارند که در این میان آویشن و میخک بی تاثیر نیستند، اما جزو گیاهان دارویی با عملکرد شاخص قند خون نیستند، حتی آن دسته از گیاهانی که تنها به دلیل کاهش قند خون ثابت شده اند. قند خون به این معنی نیست که آنها می توانند دیابت را درمان کنند.

بیشتر بخوانید  اعلام افزایش ظرفیت رشته های دندانپزشکی در سال 1401

این متخصص طب سنتی ادامه داد: داروی گیاهی می تواند همان کار قرص را انجام دهد و قند خون را پایین بیاورد، اما این بدان معنا نیست که دیابت درمان می شود، درمان دیابت به این معناست که فرد هیچ گونه مصرف گیاهی و دارویی نداشته باشد. بدون نیاز به مواد شیمیایی

وی تصریح کرد: تفاوت مصرف داروهای گیاهی با قرص های شیمیایی در این است که قرص ها دوز مشخصی دارند، اما مقدار گیاهان دارویی مصرفی مشخص نیست و می توان آن را به صورت غلیظ یا رقیق و اغلب مصرف کرد، بنابراین نمی توان آن را مصرف کرد. با استفاده از گیاهان دارویی انجام می شود. داروی کاهش دهنده قند خون، به طور داوطلبانه مصرف داروهای شیمیایی را قطع کرد.

هاشمی حبیب آبادی درباره عوارض مصرف زیاد چای سبز برای کاهش وزن بیان کرد: چای سبز می تواند در درمان اضافه وزن نقش داشته باشد اما هرگز نمی تواند اضافه وزن شدید را به تنهایی درمان کند. و طعم غذا نیز بسیار مهم است.

وی با بیان اینکه چای سبز و سیاه هر دو یک گیاه با فرآیندهای متفاوت هستند، تصریح کرد: اگر برگ‌های چای مستقیماً خشک شوند، چای سبز تولید می‌شود و اگر فرآیندی روی آن‌ها انجام شود، تخمیر نامیده می‌شود و چای سیاه به همین دلیل است. مصرف زیاد چای سبز اثراتی مشابه چای سیاه دارد، بنابراین اگر افراد می خواهند از چای سبز برای کاهش وزن استفاده کنند، باید دفعات مصرف چای سیاه را کاهش دهند.

دیدگاهتان را بنویسید