در میان چهره های مختلفی که از دنیای فرهنگ و هنر می شناسید، کم نیستند چهره هایی که به دست راست زده و آن را به سمت چپ می چرخانند! پس از قبولی در آزمون ورودی در فرم انتخاب رشته، کد رشته های فنی، پزشکی و بشردوستانه را وارد کردند و چهار سال یا بیشتر در کلاس شرکت کردند، اما از آن زمان فقط مدرک مربوطه را در کیف خود دارند.
در میان چهره های مختلفی که از دنیای فرهنگ و هنر می شناسید، کم نیستند چهره هایی که به دست راست زده و آن را به سمت چپ می چرخانند! پس از قبولی در آزمون ورودی در فرم انتخاب رشته، کد رشته های فنی، پزشکی و بشردوستانه را وارد کردند و چهار سال یا بیشتر در کلاس شرکت کردند، اما از آن زمان فقط مدرک مربوطه را در کیف خود دارند.
روزگار آنها را برگردانده و با پیگیری و علاقه و پشتکار اکنون در موقعیتی قرار گرفته اند که به سردرگمی روز انتخاب رشته و سختی ها و نارضایتی های سال های دانشگاه می خندند. این نام ها تنها مشتی از محصولات دانشگاهی هستند که سال های تحصیل آنها هیچ ربطی به زندگی واقعی آنها ندارد.
پیمان قاسم خانی – فیلمنامه نویس
در دبیرستان انفورماتیک اهواز به عنوان سرباز درس خواند و تصمیم گرفت تاجر شود. در یک شرکت صادراتی یکی از دوستانش اصول تجارت را یاد گرفت اما بعد از سه روز متوجه شد که راه درستی نیست و از تجارت و بازی های ال سی متنفر بود. همین روزها آگهی دوره فیلمنامه نویسی را در مجله «فیلم» دید.
شخصیت های معروف ایرانی با تحصیلات بی ربط!
مردی که حتی انشاهای خودش را هم نمی نویسد، در سن 25 سالگی برای اولین بار برای شرکت در یک کنکور کلاسی خودکار برداشت. وقتی برای اطلاع از نتیجه امتحانش تماس گرفت، جواب شنید که «اسم تو نیست و قبول نشدی!» اما قانع نشد و گفت: آقا اشتباه می کنید، دوباره نگاه کنید. و پاسخ شنید: “بله، ببخشید، شما پذیرفته شده اید!” او اکنون موفق ترین طنزپرداز ایران است.
لیلا حاتمی – بازیگر
فارغ التحصیل رشته ریاضی و فیزیک. تحصیل در رشته مهندسی الکترونیک را در دانشگاه پلی تکنیک آغاز کرد، اما پس از دو سال تحصیل، این رشته را نیمه تمام رها کرد و به دانشگاه لوزان سوئیس رفت.
در آنجا ادبیات فرانسه خواند، اما به دلیل بیماری پدرش مجبور شد تحصیل را نیمه تمام رها کند و به ایران بازگردد. او به چهار زبان انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و ایتالیایی مسلط است اما اکنون بازیگر است. البته اگر مهندسی برق یا ادبیات فرانسه خوانده بود، لیلا حاتمی را اصلا نمی شناختید.
امیررضا کوهستانی – نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر
«من دارای مدرک مهندسی صنایع از دانشگاه شیراز هستم. به همین دلیل وارد کار فرهنگی شدم چون چیز دیگری بلد نبودم! تا 20-19 سالگی با تئاتر کاری نداشتم. سپس طی مدت کوتاهی در انجمن سینمای جوان با بچه های گروه تئاتر مهر آشنا شدم. من در یک کارگاه شش ماهه بازیگری شرکت کردم و بعد که دیدم استعدادی ندارم به علاقه اصلی ام یعنی نویسندگی برگشتم.
کوهستانی تمام زندگی خود در دانشگاه را تنها در چند جمله توضیح داد. باید اضافه کرد که این نویسنده و کارگردان پس از شروع فعالیت در تئاتر در رشته مطالعات تئاتر در دانشگاه منچستر انگلستان به تحصیلات آکادمیک خود ادامه داد.
مهتاب کرامتی – بازیگر
بی دلیل نبود که یونیسف او را به عنوان سفیر خود انتخاب کرد. کرامتی در رشته میکروبیولوژی در دانشگاه آزاد تحصیل کرد، اما مسیر خود را تغییر داد و پس از گذراندن دوره های آموزشی بازیگری، ابتدا برای بازی در نقش هلن در سریال مردان فرشته انتخاب شد و از آن زمان به دنیای بازیگری پیوست.
او از دوران تحصیل و دانشگاه تنها به عنوان نماینده یونیسف در مبارزه با ویروس اچ آی وی فعالیت داشته است که البته داوطلبانه بوده و سالیانه فقط یک دلار به او دستمزد می دهند. او همیشه به شوخی می گوید: «هنوز یک دلار حقوق نگرفته ام!
رضا یزدانی – خواننده
از زبان خودش بشنوید: «در سالهای 1970-1971 موسیقی جدی وجود نداشت. کنسرت نبود و موسیقی مثل امروز برای مردم مهم نبود. خب، طبیعتاً والدین من فکر می کردند که موسیقی نمی تواند آینده روشنی را برای راب ریم تعیین کند. به همین دلیل از من خواستند که در کنار تحصیل به موسیقی ادامه دهم. من مهندسی چوب و کاغذ را نزد پدرم خواندم. در واقع به دانشگاه رفتم تا بتوانم با خیال راحت موسیقی را دنبال کنم».
جمله آخر حرفش را دوباره بخوانید!
صابر ابر – بازیگر
او هنوز 30 ساله نشده است. او رشته مدیریت را برای تحصیل و انجام وظایف خود در دانشگاه انتخاب کرد و همچنین با مدرک لیسانس فارغ التحصیل شد. او هنوز مدیریت را دوست دارد، اما بازیگری، نقاشی و پروژه های داخلی را ترجیح می دهد.
او کار خود را با اجرای برنامه رنگین کمان و مسابقات تیپ «در 100 ثانیه» آغاز کرد و اکنون در 29 سالگی تجربه اجرا تا کارگردانی در تئاتر را دارد. همین الان که این جملات را می خوانید آخرین روزهای سربازی خود را می گذراند.