به گزارش سلام نو، در حال حاضر زیرمجموعه های BA4 و BA5 پیدا شده و در دنیا پخش شده است، بنابراین اگر موج جدیدی به وجود بیاید احتمالاً با این زیرمجموعه ها خواهد بود.
به گزارش ایسنا، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به شیوع مجدد کرونا، گفت: در حال حاضر هیچ نوع جدیدی از آن در سطح وسیع در ایران و خوزستان شناسایی نشده است. در حال حاضر زیرمجموعه های BA4 و BA5 نیز در دنیا یافت می شوند، بنابراین اگر موج جدیدی وجود داشته باشد احتمالاً با این زیرمجموعه ها خواهد بود.
محمد علوی بیان کرد: میزان ابتلا به این بیماری در جهان 69 هزار و 421 نفر در هر میلیون نفر، میزان بهبودی 95.4 درصد و میزان مرگ و میر 1.1 درصد است. میزان بروز این بیماری در ایران 84.64 در میلیون است، بنابراین میزان ابتلا در ایران بالاتر از میانگین جهانی است. نرخ بهبودی در ایران 97.5 درصد و نرخ مرگ و میر 1.9 درصد است.
وی با اشاره به جایگاه خوزستان از نظر شاخص های شیوع بیماری، افزود: میزان آلودگی در خوزستان 120 هزار و 256 در میلیون است که بالاتر از میانگین کشوری است که پیامد تشخیص و غربالگری بیماری است، بنابراین نسبت بیماران سرپایی به بیماران بستری 10 به یک بودند این وضعیت در اپیدمیولوژی بسیار خوب است زیرا بیماران در مرحله خفیف تری از بیماری شناسایی می شوند و درمان موثر از شدت بیماری جلوگیری می کند.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: میزان بهبودی در خوزستان 97.7 درصد و میزان فوت 1.6 درصد بوده است.
وی همچنین با اشاره به میزان تست کرونا گفت: 607 هزار آزمایش در هر میلیون در ایران و 621 هزار آزمایش در هر میلیون در خوزستان انجام شده است که به این معناست که در خوزستان حدود 20 تا 30 هزار آزمایش بیشتر در هر میلیون انجام شده است.
علوی تصریح کرد: به این ترتیب میزان بهبودی در خوزستان بالاتر و میزان مرگ و میر کمتر از میانگین کشور است که نشان دهنده موفقیت در کنترل بیماری در خوزستان است.
وی با بیان اینکه تعداد مبتلایان به کووید 19 در سراسر جهان دوباره رو به افزایش است، گفت: ظهور مجدد این بیماری در ایران و خوزستان نیز به کندی در حال وقوع است و باید از بروز مجدد این بیماری جلوگیری کنیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: اگرچه مردم عادی و نسبت به این بیماری بی تفاوت هستند، اما امیدواریم در شیوع جدید این بیماری با همکاری مردم موج یا موجی ایجاد نشود. با سلامتی از موج عبور خواهیم کرد
وی گفت: در حال حاضر نوع جدید در سطح وسیعی در ایران و خوزستان شناسایی نشده است. در حال حاضر زیرمجموعه های BA4 و BA5 نیز در دنیا یافت می شوند، بنابراین اگر موج جدیدی وجود داشته باشد احتمالاً با این زیرمجموعه ها خواهد بود.
علوی افزود: تجربه نشان داده است که یک تا دو ماه پس از افزایش بیماری در اروپا و سایر نقاط جهان، ما نیز درگیر این وضعیت می شویم، بنابراین احتمال ورود این گونه ها به ایران وجود دارد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر برای جلوگیری از ورود این واریانت ها به کشور، کنترل مرزها به گونه ای تقویت شده است که درمان سندرمی در مرزها انجام می شود و در صورت مشاهده مورد مشکوک، نمونه گیری انجام می شود و در صورت مشاهده بیماری تایید می شود، نمونه برای بررسی سویه گرفته می شود. ، به انستیتو پاستور تهران ارسال می شود اما خوشبختانه نوع جدیدی در خوزستان شناسایی نشده است.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان در رابطه با وضعیت آینده این بیماری گفت: پیش بینی وضعیت تنها بر اساس تعداد افراد واکسینه شده نیست، زیرا اگرچه واکسن در برابر بیماری موثر است، اما مهمترین راه پیشگیری از این بیماری است. رعایت دستورالعمل های بهداشتی است، بنابراین واکسیناسیون و رعایت دستورالعمل ها سلامت دو عامل موثر در پیشگیری از بیماری است، متاسفانه پروتکل های بهداشتی فراموش شده است.
وی با اشاره به تاثیر واکسیناسیون بر واریانت های مختلف ویروس افزود: هر ویروس جدیدی به دلیل تغییرات آنتی ژنی پیدا می شود، ممکن است اثربخشی واکسن نسبت به ویروس قبلی کاهش یابد، اما حتی در صورت تغییر واریانت ها، واکسن می تواند از آن جلوگیری کند. شدت بیماری
علوی درباره تعداد افراد واکسینه شده در استان خوزستان گفت: تاکنون بیش از هفت میلیون و 300 هزار واکسن در خوزستان تزریق شده است و اگر جمعیت خوزستان را پنج میلیون در نظر بگیریم، هر نفر حدود یک و نیم واکسن تزریق کرده است. . اما با توجه به اینکه کودکان تا سن 12 سالگی واکسینه نمی شوند، پوشش دور اول واکسیناسیون در افراد بالای 12 سال حدود 85 درصد، در نوبت دوم 75 درصد و پوشش در نوبت سوم است. دور افراد بالای 18 سال 34 درصد و کم است.
بنابراین 66 درصد افراد بالای 18 سال دور سوم واکسیناسیون را دریافت نکردند.
وی با اشاره به آغاز دور چهارم واکسیناسیون گفت: برای پیشگیری از ابتلا به کرونا همانطور که در مورد آنفولانزا انجام می شود، باید هر سال یک نوبت واکسن کرونا تزریق شود، بنابراین افرادی که شش ماه از آخرین واکسیناسیون می گذرد باید واکسن را تزریق کنند. تزریق دوز بعدی