دستور پخت 2 نوع لواشک انگور ملس و خوشمزه


لواش یکی از تنقلات خوشمزه و بسیار پرطرفدار است که با انواع میوه ها با عطرها و طعم های مختلف تهیه می شود. در این میان انگور از میوه های محبوبی است که از خواص آن به صورت میوه تازه، کشمش و کشمش، شیره انگور، سرکه انگور و شیره انگور استفاده می شود. فقط در صورتی می توانید در خانه لواش درست کنید که پنجره ای رو به آفتاب داشته باشید.

طرز تهیه یک غذای انگور ساده


مواد لازم (برای 6 نفر یا بیشتر)
انگور 250 گرم
در یک لیوان خالی بریزید
آلو قرمز (اختیاری) نیم کیلوگرم
هلو (اختیاری) 250 گرم

زمان مورد نیاز برای پخت و پز و آماده سازی غذا: 1 ساعت


دستور آشپزی:


 لواش انگور

انگور و سایر میوه ها را خوب بشویید.
پیاز را پوست بگیرید و آب آن را بگیرید.
تمام میوه ها را در شرپا بریزید و یک لیوان خالی آب اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا بجوشد؛ سپس به محض جوش آمدن آن را پایین بیاورید. (گاهی هم بزنید تا ته نگیرد.)
وقتی میوه له شد و آب جمع شد شعله را خاموش کنید. صبر کنید تا کمی خنک شود.
در این مرحله مواد را از صافی رد کنید تا پوست و هسته میوه از آب و عصاره آن جدا شود. (اگر مایعی که از صافی رد شده خیلی شل بود آن را روی آتش برگردانید تا کمی غلیظ شود.

کف یک قالب نایلونی تمیز را پهن کنید.
مایع رد شده از صافی را به آرامی روی سینی بریزید. (ضخامت مواد باید نیم تا یک سانتی متر باشد.)
ظرف را حداقل دو روز در آفتاب بگذارید تا ظرف خشک شود.
وقتی ظرف کاملا خشک شد، می توانید آن را بنوشید.

بیشتر بخوانید  طرز تهیه قارچ کاراملی مرحله به مرحله

طرز تهیه یک غذای خانگی از انگور عسلی


عناصر
چهار فنجان انگور بدون هسته
یک قاشق چایخوری آب لیمو
یک قاشق عسل


دستور تهیه غذاهای انگور:


طرز تهیه غذای انگور

1. ابتدا باید انگورها را از ساقه جدا کرده و خوب بشویید.

2. سپس شما دو گزینه دارید. یا آنها را در مخلوط کن بریزید تا یکدست و مایع شوند یا از وسط نصف کنید و روی حرارت قرار دهید.

3. در هر دو حالت بعد از مایع شدن انگور، عسل و آبلیمو را اضافه کنید و چند ثانیه خوب هم بزنید.

4. مایه را در یک قابلمه استیل بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد.

5. وقتی مواد به اندازه کافی غلیظ شد، آنها را روی کاغذ روغنی در سینی مناسب قرار دهید.

نکته: توجه داشته باشید که ضخامت موادی که در سینی می ریزید به ذائقه شما بستگی دارد. اما فراموش نکنید که هر چه ظرف نازکتر باشد زودتر خشک می شود.

6. سپس ظرف را در فر قرار دهید تا با حرارت ملایم خشک شود. اگر عجله ندارید می توانید ظرف را در زیر نور آفتاب قرار دهید و بعد از چند روز ظروف به اندازه مناسبی می رسند و اگر می خواهید از فر استفاده کنید دقت کنید که ظرف ها زیاد در فر نمانند. و نسوزند.


حکم قانونی پخت انگور برای تهیه لواش چیست؟

برای تهیه غذای انگور این سوال پیش می آید که آیا پختن و پختن انگور برای تهیه غذاهای انگور حرام است؟ مراجع تقلید در پاسخ به این سوال در مورد شرایط طبخ انگور نظرات متفاوتی دارند. برخی از این نظرات در زیر آورده شده است.

بیشتر بخوانید  کباب قرقاول


حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی)

اگر انگور خیلی ریز باشد و آب انگور مصرف شود تا آب انگور به آن نرسد، جایز است. همچنین اگر پخته شود تا دو سوم بخار شود و یک قسمت آن بماند، حلال می شود.


آیت الله العظمی سیستانی (ع)

اگر می دانید آبی که در انگور می پزند بنابر احتیاط واجب حرام است ولی بهترین نیست.


آیت الله العظمی شبیری زنجانی

اگر هسته انگور پخته شود، خوردن آن حرام است و بنابر احتیاط آن بهترین است.


آیت الله العظمی صافی گلپاژگانی

اگر آب انگور بجوشد تا به ثلث پر شود، خوردن آن حرام است، ولی بالاترین نمی شود; اما اگر مقدار انگور آنقدر کم باشد که آب انگور پخته شده کاملاً مصرف شود، خوردن آن اشکالی ندارد.


آیت الله العظمی مکارم شیرازی (ع)

اگر پخته باشد و آب نباشد، بهترین نیست و خوردن آن اشکالی ندارد.


حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته)

اگر مقدار انگور آنقدر کم باشد که معمول شمرده نشود و از قدیم این مخلوط را بدون انگور می دانند، ظرف پخته شده تمیز و اجازه خوردن است. اما اگر مقدار انگور بیشتر از آن باشد، با جوشاندن از آتش نجس نمی شود. اگرچه خوردن آن حرام است. اما چون دو ثلث بخار شود، حلال می شود; پس وقتی ظرف انگور درست می شود، پاک است و اجازه خوردن دارد.


دیدگاهتان را بنویسید