به گزارش شمانیوز و به نقل از تسنیم; خبرگزاری تسنیم 21 خرداد امسال گزارشی با عنوان درخواست ویژه 60 میلیون دلاری وزارت صمت از بانک مرکزی به گروه منتخب منتشر کرد و در این گزارش این سوال مطرح شد که آیا واردات کالاهای اساسی است. اولویت یا لوازم خانگی؟”
درباره این موضوع بود که مدیرکل گروه صنعتی آرمان انتخاب الکترونیک اواخر سال گذشته در نامه ای به رئیس دفتر لوازم خانگی وزارت صمت اعلام کرد: ارز قطعات و قطعات خطوط تولید این. کارخانه و منتظر تهیه و توزیع ارز هستند.
همچنین تحمیل هزینه مضاعف بر تولیدکنندگان به دلیل حذف 4200 تومان از مبنای محاسبه حقوق ورودی و سود بازرگانی عوارض گمرکی بازرگانی بر واردات لوازم خانگی و البته تاثیر بر قیمت تمام شده کالای ایرانی. . خواهشمند است دستور فرمایید در سه ماهه اول سال جدید اقلامی از فهرست پیوست که به مواد اولیه و اجزاء و قطعات مصرفی خطوط تولید کارخانجات گروه صنعتی منتخب مربوط می شود در این روزهای پایانی سال جاری ترخیص گردد. سال
دو روز پس از ارسال این نامه در تاریخ 24 اسفند 1392، یکی از مسئولان وزارت صمت با ارسال نامه ای به معاونت امور خارجه بانک مرکزی، مواردی را در خصوص اهمیت و ضرورت فراهم کردن بستر مناسب مطرح کرد. »
آیا درخواست ویژه 60 میلیون دلاری وزارت صمت از بانک مرکزی برای گروه گزینش / واردات کالاهای اساسی یا لوازم خانگی در اولویت است؟
خبرگزاری تسنیم با انتشار این گزارش سوالات و ابهاماتی را مطرح کرد که؛ آیا در وزارت صمت رویه ای وجود دارد که تمامی واحدهای تولیدی به دلیل کمبود نقدینگی و تاخیر در تامین ارز قطعات و قطعات خطوط تولید که دارای مشکل و الزامات توزیع ارز و ترخیص ارز هستند، به بانک مرکزی نامه بنویسند. اقلام مربوط به مواد اولیه و اجزاء؟قطعات مصرفی خطوط تولید آنها؟ در صورت وجود چنین نامه هایی وزارت صمت باید اسامی آنها را منتشر کند، علاوه بر این در حال حاضر کشور برای تخصیص ارز برای کالاهای اساسی و نهاده های دامی با مشکل مواجه است که روند ترخیص این کالاها را کند کرده است. آیا ترخیص فعلی کالاهای اساسی در اولویت است یا باید اولویت با واحدهای تولیدی لوازم خانگی باشد؟
4 روز پس از انتشار گزارش خبرگزاری تسنیم، دفتر معاون اول رئیس جمهور با ارسال نامه ای به فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت این موضوع را اعلام کرد: «واردات کالاهای اساسی در اولویت است یا لوازم خانگی؟ ” به گفته وی از سطوح برای فراخوانی استفاده می شود.
علاوه بر این نامه، همان سوالاتی که خبرگزاری تسنیم در گزارش خود به وزارت صمت مطرح کرده بود، برای پاسخگویی به وزیر صمت نیز تکرار شد.
تصاویر نامه معاون اول رئیس جمهور در پاسخ به گزارش تسنیم به شرح زیر است:
البته آذرماه سال گذشته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در نامه ای به دبیرکل بانک مرکزی خواستار تخصیص وام ویژه خارج از مقررات استفاده کنندگان این واحد به مبلغ 214 میلیون دلار و 3231 شد. دلار میلیارد تومان (بیش از 9 هزار میلیارد تومان) به یک گروه صنعتی انتخاب شد که اداره کل امور پولی و اعتباری معاونت اعتبارات بانک مرکزی به درخواست وزارت صمت در دی ماه همان سال پاسخ داد. وی با ذکر دلایل متعدد و تاکید بر لزوم استثناء بیشتر قوانین تسهیلات و تعهدات این امر برای شبکه بانکی منفی خواهد بود، افزود: در حال حاضر معافیت برخی شرکت های دولتی از مفاد این آیین نامه وجود ندارد. تایید شده. توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.”