به گزارش سلام نو، در این مطلب قصد داریم تعدادی از غذاهای محلی کرمان را به شما معرفی کنیم تا در سفر به این شهر هر کدام از این غذاهای خوشمزه را تهیه و سرو کنید تا سفر خوبی را در کرمان داشته باشید. اگر به تازگی قصد دارید در قالب تور گردشگری به کرمان سفر کنید، پیشنهاد می کنیم در پایان این مقاله با ما همراه باشید.
ایران به دلیل گستردگی جغرافیایی به عنوان کشوری چهارفصل شناخته شده است و در هر زمانی از سال با سفر به شهرهای مختلف ایران می توانید شرایط و شرایط آب و هوایی متفاوتی را از دیگر شهرهای ایران تجربه کنید. اگر به ایران سفر کرده باشید حتما با این واقعیت مواجه شده اید که در هر شهر ایران مقدار مشخصی غذای محلی و بومی وجود دارد که مسافران می توانند به این شهرها سفر کرده و غذاهای محلی و بومی هر شهر را برای اقامت در آن سرو کنند. حافظه آن شهر را به حال خود رها کن
کرمان یکی از شهرهایی است که مسافران زیادی در طول سال به آن سفر می کنند تا غذاهای محلی آن را امتحان و تجربه کنند. این شهر با شرایط آب و هوایی و کویری خود مقصد بسیاری از دوستداران کویر نوردی و دوستداران سکوت و آرامش کویری است.
انواع غذاهای کرمانی
در قسمت اول معرفی غذاهای محلی کرمان قصد داریم اطلاعات بیشتری در مورد غذاهای محلی کرمان در اختیار شما قرار دهیم. این شهر دارای چهار نوع غذای محلی است که تجربه سرو هر کدام از آنها در سفر به کرمان می تواند سفر شما را بیش از هر زمان دیگری لذت بخش کند.
آش آماج یا اوماچو
سوپ شولی یا آماجو یکی از معروفترین سوپهای کرمانی است که در آن از سبزیجات، آرد گندم، سبزی، سرکه (یا کاراکاروت) استفاده میشود. این سوپ خوشمزه انواع مختلفی دارد مانند سوپ کلم آماجو، سوپ ترشی آماجو، سوپ آماجو پیکو، سوپ گوجه آماجو و برگ کلم که هر کدام دستور پخت متفاوت و متنوعی را می طلبد.
سوپ شیر گندم
از دیگر آشهای معروف کرمانی میتوان به آش گندم شیری اشاره کرد که در آن از نخود، گوشت با استخوان، خار مریم، پنیر آسیاب شده، انواع ادویه جات، رشته، سیر، پیاز و نعنا داغ استفاده میشود.
برای تهیه سوپ گندم شیری لازم است ابتدا آرد گندم آسیاب شده و الک شده را به شیر اضافه کرده و رزماری، فلفل، سیاه دانه، خرده نان و نمک را اضافه کرده سپس بپزید و در آخر پارچه ای بپوشانید. قابلمه خشک شود تا شیر گندم درست شود.
سپس باید گوشت، پیاز، نخود و ادویه را جداگانه بپزید و گوشت را خوب له کنید و در آخر شیر آماده شده، گندم و در آخر رشته، پنیر دلمه، نعنا داغ و سیر داغ را اضافه کنید.
آش کرمانی با رشته
یکی از غذاهای پرطرفدار بعد از کباب در بین ایرانیان آش رشته است که در هر شهر ایران به روش های خاص و منحصر به فردی طبخ می شود. در سفر به کرمان نیز این فرصت را دارید که آش رشته کرمانی را امتحان کرده و تجربه کنید. تفاوت آش رشته کرمانی با سایر آش رشته هایی که در سراسر ایران طبخ می شود این است که در آش رشته کرمانی از کوفته های کوچک، سرکه یا شربت نعناع استفاده می شود که طعم و عطر آش رشته را به خوبی تغییر می دهد.
پست خاکستر
یکی از تنقلات مقوی و لذیذ در ماه رمضان، غذاهای متنوعی است که هنگام افطار سرو می شود. سوپ روزه هم از آن دسته غذاهایی است که در هنگام افطار نمی توان آن را میل کرد. برای سرو این غذای خاص و خوشمزه پیشنهاد می کنیم در ماه رمضان یک بار به روستای بردسیر کرمان بروید و این غذا را در این روستا امتحان کنید.
سوپ کرمانی
این سوپ نیز در راس غذاهای محبوب ایرانیان قرار دارد و در شهرهای مختلف با دستور پخت های مختلفی تهیه می شود. در کرمان می توانید انواع سوپ را امتحان کنید که در زیر به شما معرفی می کنیم.
سوپ بادمجان و پنیر دلمه
اگر به دنبال یکی از متنوع ترین سوپ هایی هستید که تا به حال میل کرده اید، سوپ بادمجان و پنیر کرمان را پیشنهاد می کنیم. این سوپ از گوشت قرمز، نخود، لوبیا سفید، سیب زمینی، پیاز، بادمجان، چغندر و پنیر دلمه درست می شود و کمی زمان می برد تا ببندد.
سوپ زیره
زیره معروف ترین سوغات کرمان است که از قدیم به زیره معروف بوده است. سوپ تهیه شده با زیره را نیز می توانید در سفر به کرمان امتحان کنید و تفاوت را با همه سوپ های مختلفی که تاکنون امتحان کرده اید احساس کنید. برای تهیه آبگوشت زیره از گوشت، سیر، زیره و سیر استفاده می شود.
سوپ بز
بز کرمانی یکی از غذاهای پرطرفدار کرمانی است که بسیاری از ایرانیان آن را دوست دارند و بسیار محبوب است. از گوشت بز یا بز برای تهیه آبگوشت بز استفاده می شود به همین دلیل این غذا را به این نام می نامند. همچنین در این غذا از نخود، پیاز، سیر، پنیر دلمه، زعفران، نعناع داغ و ادویه های مختلف برای خوشمزه شدن این غذا استفاده می شود.
بز کرمه هم با برج و هم با نان سرو می شود. در اکثر رستوران های سنتی کرمانی سوپ بز سرو می شود و با مراجعه به هر یک از این رستوران های سنتی می توانید بز اصیل کرمانی را سرو کنید.
خیلی خوب
یکی دیگر از غذاهایی که در سراسر ایران با دستور پخت های مختلف یافت می شود، کله جوش است. در زخم کرمانی از پنیر ساییده شده، سبزی خشک، نعناع، سیر و پیاز داغ استفاده می شود و با نان سرو می شود. در کنار سرو این غذای خوشمزه می توانید از مغز گردو، خرما و ترب نیز استفاده کنید.
اشکنه کرمانی
اشکنه یکی دیگر از غذاهای محبوب کرمانی است که در سراسر ایران طبخ می شود. برای تهیه کرمانیوم از آرد گندم، پیاز، روغن، رب گوجه فرنگی، آب، سیب زمینی و تخم مرغ استفاده می شود. به دلیل پخت سریع و آسانی که اشکنه دارد، این غذا در بین مردم کرمان جایگاه ویژه ای دارد.
زیره
همانطور که گفته شد کرمان سوغات اصلی کرمان است که با آن غذاهای مختلفی طبخ می شود. یکی دیگر از غذاهایی که زیره به عنوان ماده اولیه اصلی در آن استفاده می شود، زیره پلو است. برای تهیه زیره پلو از برنج، روغن، نمک و زیره سیاه استفاده می شود.
زیره پلو معمولا با گوشت یا مرغ سرو می شود. علاوه بر زیره پلو از غلاف زیره هم استفاده می شود و در کنار گیره های پخته شده گلوله های کوچک گوشت قرار می گیرد که طعم بی نظیری به آن می دهد.
نتایجی که اظهار شده
در این بخش تعدادی از معروف ترین غذاهای محلی کرمان را معرفی می کنیم. اگر قصد دارید با سفر به کرمان به زودی به این شهر سفر کنید، پیشنهاد می کنیم علاوه بر بازدید از مناطق گردشگری کرمان، یکی از غذاهای ارائه شده در این مقاله را امتحان کنید و برای سفر به کرمان برنامه ریزی کنید. خاطره انگیزتر از قبل است
منبع: مجله گردشگری الی گشت