به گزارش سلام نو به نقل از تجارت نیوز، چهار کشتی با محموله بزرگ احشام روز پنجشنبه در بندر امام خمینی(ره) لنگر انداختند. این محموله ها در شرایطی که وجود دارد وارد ایران شده است قیمت گوشت این سفارش در سطح خرده فروشی نیز از مرز 200 هزار تومان گذشت.
با چنین ارقامی گوشت قرمز عرضه می شود در حالی که بررسی ها نشان می دهد هر کیلوگرم دام زنده همچنان در محدوده 70 هزار تومان فروخته می شود. برخی فعالان بازار می گویند به دلیل کمبود خریدار در بازار نهایی، تقاضای زیادی برای دام وجود ندارد. از سوی دیگر هزینه نگهداری دام همچنان به قدری بالاست که دامداران ترجیح می دهند دام خود را به هر قیمتی بفروشند.
نهاده های وارداتی به دام نمی رسد
در این میان برخی از دامداران به تجارت نیوز می گویند که حتی یک درصد از واردات و نهاده های دولتی دریافت نمی کنند. در عوض، نمایندگان منتخب هر شهر این نهاده ها را در بازار آزاد به چند برابر قیمت می فروشند. برخی گفتند که بیشتر نهاده ها از مرغداری ها تامین می شود.
این رویدادها دست به دست هم می دهند تا دام ها را وارد چرخه ورشکستگی کنند. در همین رابطه افشین صدر دادرس، مدیرعامل انجمن دام سبک به دیده بان ایران گفت: بسیاری از دامداران سبک ورشکست شدند و دام های مولد را به کشتارگاه ها فرستادند.
آیا واردات وارداتی قیمت گوشت را تنظیم می کند؟
رئیس شورای تامین کنندگان دام در واکنش به تخلیه چهار کشتی که در حال انتقال احشام از برزیل و آرژانتین بودند، گفت: مشکل ما حجم علوفه نیست.
منصور پوریان در گفت و گو با تجارت نیوز افزود: مشکل ما گرانی است. از زمان انتشار قیمت ورودی، از بازار آزاد تهیه شده است.
قیمت نهاده یک شبه 6 برابر افزایش یافت
یک مقام صنفی گفت: قیمت نهاده یک شبه شش برابر شد. به همین دلیل مشکل اصلی کشاورزان کمبود نیست و مشکل اصلی ما گرانی به دلیل آزاد شدن قیمت خرید است. پس باید گفت که با ورود این چهار ناوشکن، قیمت گوشت در حال کاهش نیست.
پوریان درباره مشکلات موجود در نحوه تولید گوشت توضیح داد: تولید گوشت در کشور ما تابع عوامل متعددی است. از جمله این عوامل می توان به مصرف دام و قیمت آن اشاره کرد. وقتی قیمت نهاده ها شش برابر می شود، قیمت گوشت نیز افزایش می یابد. کمبود مراتع به دلیل خشکسالی بی سابقه و کم آبی در کشور نیز یکی از مشکلات تولید گوشت است.
وی افزود: یکی دیگر از مسائل و مشکلات مهم در این حوزه نبود بازار مناسب و مشکلات مدیریتی در حوزه تصمیم گیری کلان است. در نتیجه این صنعت با مشکلات زیادی مواجه شده است. نهاده ها و قیمت نهاده ها تنها یکی از این عوامل هستند قیمت گوشت است.
پوریان با بیان اینکه آیا سهم مرغداری ها نسبت به سایر نهاده ها بیشتر است، خاطرنشان کرد: نهاده های دام در بدو ورود تقسیم می شوند. بخشی از آن نیز به مرغداری ها اختصاص می یابد. بخشی دیگر به مزارع لبنیات و بخشی دیگر به مزارع گوشت تعلق دارد. اما اکنون رایگان است و نهاده های دام از بازار آزاد خریداری می شود. در واقع سهمیه ای برای تقسیم وجود ندارد.