حبوبات را چطور فریز کنیم که ماندگاری بیشتری داشته باشد و خراب نشود؟


این روزها مردم به دلیل مشغله کاری و انجام کارهای بیرون از خانه وقت کافی برای پخت و پز ندارند، به همین دلیل از غذاهای منجمد برای کوتاه کردن زمان پخت استفاده می کنند. لوبیا یکی از غذاهایی است که پخت آن زمان بر است.
برای پخت سریع می توانید حبوبات را بپزید و در فریزر نگهداری کنید.

ارزش غذایی حبوبات:

حبوبات دومین منبع غذایی مهم پروتئین، کربوهیدرات، مواد معدنی و ویتامین های گروه B هستند.
حبوبات از نظر پروتئین بسیار غنی هستند و ۲ تا ۳ برابر بیشتر از غلات پروتئین دارند، بنابراین حبوبات را می توان جایگزینی برای گوشت در نظر گرفت. اینطوری نیست.


 لوبیاها را فریز کنید

نحوه یخ زدن حبوبات

فرينفترين حبوبات لپه، لوبياي كرمز، لوبياي چيتي، لوبيا سفيد وس و نخود چيني. شما می توانید در هر زمانی کل چیز را در جای مناسب نگه دارید.
در هوا انواع آب و آب هست و بعضی دهم و بعضی زودرس.
لوبیاهای گندیده ای که تغییر شکل و رنگ داده اند را دور بریزید و از آب بیرون بیاورید.
اگر حبوبات بسته بندی شده می خرید، بسته را در دست چپ خود بگیرید و با انگشت ضربه بزنید. اگر حشرات وجود داشته باشد دستشان به نایلون می رسد و دیده می شود.
. مقداری لوبیا در آب بریزید، لوبیاهای سوراخ شده و حشرات موجود در دانه وارد آب می شوند که قبل از خوردن باید آن ها را جدا کنید.

لوبیاها را بشویید:

برای یخ زدن حبوباتی مانند نخود و لوبیا که پختن آنها زمان زیادی می برد، ابتدا آنها را تمیز کرده و سه بار با آب بشویید.

بیشتر بخوانید  تخمه کدو بخورید، افسرده نشوید!

حبوبات را خیس کنید:

خیساندن لوبیا قبل از پختن باعث کاهش سوء هاضمه در حین هضم می شود. برای کاهش نفخ ناشی از خوردن حبوبات، حبوباتی مانند نخود و لوبیا را به مدت 12 ساعت در آب سرد خیس کنید، سپس عوض کرده و دور بریزید.
با خیساندن حبوبات قبل از پختن، مقدار زیادی قند جذب نشده و سمومی که باعث نفخ می شوند از لوبیا خارج می شود.
روش دیگر این است که لوبیاها را به مدت دو دقیقه در آب بجوشانید و سپس از روی حرارت بردارید و بگذارید یک ساعت در همان آب خیس بخورد. لنز و پیستون نباید خیس شوند.


نحوه یخ زدن حبوبات

پختن لوبیا:

لوبیاها را جداگانه با آب بپزید و کمی لوبیا اضافه کنید. نمک را به حبوبات اضافه نکنید، زیرا این کار باعث سفت شدن و پخت طولانی‌تر حبوبات می‌شود.

حبوبات نیم پز را در فریزر قرار دهید:

اجازه ندهید حبوبات خیلی نرم و پخته شوند. بعد از نیم پز شدن آن ها را آبکش کنید و بگذارید خنک شوند.
سپس حبوبات را در کیسه وکیوم یا کیسه زیپ دار ریخته و در فریزر قرار دهید. اگر از کیسه های معمولی برای انجماد حبوبات استفاده کنید، بوی مواد غذایی دیگر می تواند در آنها نفوذ کند.

زمان ماندگاری حبوبات در فریزر:

حبوبات را می توانید تا سه ماه در فریزر نگهداری کنید.

نکته مهم: برای استفاده از حبوبات یخ زده در غذا، آن را چند ساعت در یخچال یا اتاق بگذارید اما هرگز آن را در آب جوش قرار ندهید، زیرا حالت خود را از دست می دهد.

بیشتر بخوانید  طرز تهیه قروت بیرجندی غذا سنتی با طعمی متفاوت و خوشمزه

اصول نگهداری لوبیا خشک


حبوبات را در فریزر نگهداری کنید

حبوبات را در جای خنک و تاریک مانند گنجه نگهداری کنید.
هرگز حبوبات را در معرض نور مستقیم خورشید یا در جای گرم قرار ندهید، زیرا نور و گرمای شدید می تواند منجر به پیری لوبیا و تغییر در طعم و خواص غذایی لوبیا شود.
برای نگهداری طولانی مدت حبوبات ابتدا حبوبات را تمیز کرده سپس با نمک فراوان مخلوط کرده و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
حبوبات را به صورت خام، نیم پز یا پخته شده برای مدت طولانی در فریزر نگهداری کنید.
در یک تابه داغ، حبوبات را کمی حرارت دهید تا باقلا حفظ شود و عفونت نکند.
این کار باعث می شود که لوبیاها سریعتر و خوشمزه تر بپزند.
قرار دادن لوبیا در مناطق مرطوب باعث ایجاد کپک روی دانه می شود.
روی لوبیا چند برگ گردو بگذارید تا باقلا حفظ شود و از آلوده شدن آن ها جلوگیری شود.
حبوبات را در آب جوش بریزید تا بجوشد سپس آبکش کنید و خشک کنید تا آسیبی به آنها نرسد.
ظروف شیشه ای گردن گشاد با درهای فلزی دسته دار بهترین ظروف برای نگهداری حبوبات هستند.
اگر شرایط نگهداری حبوبات خوب باشد، تا 2 سال قابل نگهداری است.


دیدگاهتان را بنویسید