رئیس جمهور آرژانتین اعلام کرد هواپیمای ونزوئلا که هفته گذشته در این کشور فرود آمد هیچ ارتباطی با نیروهای سپاه قدس سپاه پاسداران ایران ندارد.
آلبرتو فرناندز رئیس جمهور آرژانتین در گفت و گو با رادیو 10 در پاسخ به سوالی درباره هواپیمای ونزوئلا که هفته گذشته در نزدیکی بوئنوس آیرس به زمین نشست، گفت: فرود این هواپیمای باری با مسافران ایرانی و ونزوئلایی در آرژانتین ربطی به انقلابیون ایران نداشت. سپاه پاسداران و آنها فقط به دلیل مشکل سوخت گیری آنجا بودند.
وی افزود: هیچ مشکل غیرعادی برای هواپیما وجود نداشت و تنها مشکل سوخت گیری به دلیل تحریم های آمریکا علیه ونزوئلا بود.
هفته گذشته برخی رسانه های محلی در آرژانتین مدعی شدند که هواپیمای بوئینگ 747 ونزوئلا متعلق به ماهان ایر در فرودگاهی نزدیک بوئنوس آیرس پایتخت آرژانتین با هفت خدمه ایرانی و 9 ونزوئلایی متوقف شده است.
در ابتدا اعلام شده بود که این هواپیما متعلق به ماهان ایر و به یک شرکت ونزوئلایی اجاره داده شده است، اما روابط عمومی شرکت هواپیمایی ماهان پس از آن اعلام کرد که مالکیت این هواپیما به مدت یک سال به یک شرکت ونزوئلایی واگذار و به اجاره این شرکت هواپیمایی فروخته شده است. .
برخی از رسانه ها نیز مدعی شدند که خدمه ایرانی با نیروی سپاه قدس ارتباط دارند و مقامات آرژانتینی نیز نسبت به احتمال ارتباط بین این پرواز و سپاه تردید داشتند.
اما دولت آرژانتین چهارشنبه گذشته نیز اعلام کرد که هیچ یک از 19 خدمه ای که اخیرا در فرودگاه بوئنوس آیرس متوقف شده اند، هیچ تماسی با نیروهای سپاه قدس نداشته اند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بعداً مشخص شد که از 19 خدمه هواپیما 5 نفر ایرانی بوده اند که به دلیل شباهت نام یکی از آنها با یکی از نیروهای سپاه قدس پاسپورت آنها ضبط شده و به آنها اجازه داده نشده است. برای ورود به آرژانتین
همچنین پس از انتشار این خبر، شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی بدون ذکر منبع و مستندی مدعی شد که خدمه ایرانی هواپیمای ونزوئلا قصد انجام عملیات و حمله به جوامع یهودی در آرژانتین را داشته و به آمریکای جنوبی سفر کرده اند. کشورها برای این منظور. این شبکه تلویزیونی مدعی شد که خدمه ایرانی از نیروهای سپاه قدس هستند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این هواپیمای باری که قطعات خودرو را حمل می کرد، دوشنبه گذشته از مکزیک وارد حریم هوایی آرژانتین شد تا برای سوخت گیری به ایالت همسایه اروگوئه سفر کند، اما از ورودش منع شد و سپس به فرودگاه خارج از بوئنوس آیرس رفت. آیرس فرود آمد.
این هواپیما متعلق به شرکت Amtrasur، یکی از شرکت های تابعه کونوویاسا ونزوئلا است که تحت تحریم های آمریکا قرار دارد.