به گزارش سلام نو به نقل از تجارت نیوز، مجمع تشکل های فرش دستباف ایران با خواستار کاهش صادرات فرش ایران از 426 میلیون دلار به 64 میلیون دلار در چهار سال گذشته، خواستار رفع موانع صادرات و اصلاح قانون شد. روند.
در بیانیه مجمع تشکل های فرش دستباف ایران به مناسبت سومین اجلاس این مجمع آمده است:
این مجمع با اشاره به محدودیت های واردات فرش ایرانی به کشور خاطرنشان کرد: این موضوع به دلیل پرداخت حقوق و عوارض بالا توجیه اقتصادی ندارد و انباشته شدن فرش های فروخته نشده و افزایش عرضه باعث کاهش ارزش آن در خارج از کشور شده است. بازارها.”
این بیانیه می افزاید: امکان ارائه خدمات قالیشویی و مرمتی که سال ها پیش صادر می شد وجود ندارد. در نتیجه علاوه بر سود حاصل از این فعالیت که به جیب ترکیه و پاکستان سرازیر می شود، از یک سو مهاجرت متخصصان ایرانی در زمینه مرمت این دو کشور و از سوی دیگر موج بیکاری فعالان قالیشویی و مرمت
مجمع فرش دستباف همچنین با اشاره به انتقال فرآیند تمدید کارت بازرگانی از سامانه اتاق بازرگانی به سامانه جامع تجارت، بر ارائه کد به تجار برای پیگیری اجاره نامه یا اسناد مالکیت تاکید کرد: روند تمدید کارت بازرگانی بسیاری از فرش ها را مختل کرده است. اتحادیه صادرکنندگان فرش ایران رفع کامل این مانع یا حداقل پذیرش سابقه بازرگانی و کارت بازرگانی با ارائه مدارک مثبته به تشخیص سازمان ملی در بخش خصوصی است.
تولید فرش ابریشم ماشینی دستبافت نیز به عنوان یکی از موضوعات چالش برانگیز اعلام شده است.
این موضوع علاوه بر مواد اولیه مصنوعی، اعتماد مردم و مشتریان را به شدت تضعیف میکند که به راحتی قابل تعمیر نیست، از این رو درخواست مجمع انجمنهای فرش دستباف ایران، الزام قانونی تولیدکنندگان و عرضهکنندگان به تاکید و تصریح بر این موضوع است. این فرش ها مکانیکی بوده و سایر مدارک قابل تحویل به خریدار بوده و در صورت تخلف می توان اقدام قانونی کرد.
در بخش پایانی این بیانیه، اعضای مجمع فرش دستباف، با تاکید بر اهمیت راهبردی فرش دستباف و نقش سازنده آن در حفظ اشتغال مولد روستایی و توسعه فرهنگی و اقتصادی کشور، عواقب ناگوار بیادبی و بیتوجهی مستمر به قالیباف را به دنبال دارد. این هدیه بدون جایگزین در این کشور است. و تاکید کرد: امیدواریم مسئولان کشور در این شرایط بحرانی بیش از هر زمان دیگری نسبت به خاموش کردن این شمع روشن در سراسر منطقه جغرافیایی ایران حساس بوده و از این ظرفیت بی بدیل استفاده کنند. همانطور که باید.»